Barokbyen Modica

De 100 kirkers by

Ligesom de fleste andre byer på det sydlige Sicilien, så er Modica fyldt med fantastisk barokarkitektur. Byen ligger i en dal, og når du står på hovedgaden kan du se de smalle gader smyge sig rundt om de gamle barokhuse, som labyrinter. Og det er som om, at de gamle huse ligger oven på hinanden, når du kigger op ad bjergsiderne. Byen bliver i daglig tale kaldt for ”De 100 kirkers by”, og det er der selvfølgelig en grund til. Parker bilen på Corso Umberto I og gå på eventyr i lækker mad, smuk arkitektur og ægte italiensk stemning i de smalle palmefyldte gader.

Oplev byen i et roligt tempo

Rundt omkring i de labyrintiske gader overrasker den ene flotte bygning efter den anden. Modicas seværdigheder ligger spredt ud over den gamle bydel, og hvis din kør-selv-ferie på Sicilien kun tillader dig kort tid i denne smukke by, så forbered dig på, hvad du gerne vil se, for Modica er en by, du ikke skal ræse igennem. Det er den simpelthen bare for smuk til.

En kort slentretur rundt i de stejle gader overbeviser dig hurtigt om, at det bestemt er muligt at byen har 100 kirker, som det siges. De synes at ligge rundt om ethvert hjørne. Naturligvis har du ikke tid til at besøge dem alle sammen, men gå i hvert fald forbi UNESCO-kirken San Pietros trappe, hvor statuer af de 12 apostle højtideligt byder dig velkommen til den smukke kirke. Gå videre til den UNESCO-beskyttede San Giorgio domkirke, som ligger for enden den lange trappe flankeret af små eksotiske haver. Kirken er ifølge mange Siciliens smukkeste barokbygning.

Siciliansk chokolade 

De fleste sicilianere kan ikke sige Modica uden også at sige chokolade. Men for os andre bliver siciliansk chokolade ofte glemt i skyggen af græske templer, ulmende vulkaner og lækre pastaretter. Der har været chokolade i Modica siden Spaniernes tid på øen i 1400-tallet, og det er stadigvæk deres koldproducerede chokoladetraditioner, der præger det du kan finde i de utallige små charmerende og historiske chokoladeforretninger. Besøg Antica Dolceria Bonuato, som har været i samme families hænder siden 1880. Tag forbi og smag på deres chokolade, og hvis du bare ikke har fået nok, så tag forbi chokolademuseet, hvor du kan blive meget klogere på chokoladens historie i Modica. Det er faktisk ret fascinerende.


"Når sulten melder sig, så find vej til den lille intime restaurant Trattoria a Putio ro vino, som ligger i den gamle bydel. Det er et af de der steder, hvor det er mor, der står i køkkenet hele dagen og laver pastaretter for fuld musik"

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort