Byen Mantova

Kunst, arkitektur og musik

Det var familien Gonzaga's (1328-1707) indflydelse og magt der gjorde Mantova til et af Italiens vigtigste centre for kunst, kultur og musik. Idag er byen kendt for sine arkitektoniske perler, elegante palæer og en byplan fra middelalderen og renæssancen. Derfor var byen også kulturhovedstad i 2016. Og i 2005 gav en italiensk miljøorganisation byen prædikatet "Italy's most liveable city for quality of life".

Inspiration

På opdagelse mellem pladser, kanaler og søer

Byens centrum bringes sammen af de tre pladser Piazza delle Elbe, Piazza del Broletto og Piazza Sordello. Området er præget af krogede gader, buegange og kanaler der forbinder søerne rundt om byen. Hovedattraktionen er Palazzo Ducale, et fornemt palads på Piazza Sordello. Idag er paladset museum og bør absolut besøges. Det samme gælder domkirken foran Piazza Ducale. Derudover bør man besøge Palazzo Te fra 1500-tallet, der var hertugen sommerresidens og Rotonda di San Lorenzo, byen ældste kirke.

Kan man ikke magte mere kultur kan I slå jer ned på en af Piazza delle Erbe's mange caféer og nyde en af de lokale retter. f.eks. gedde i grøn sovs eller Tortellini di Zucca (græskar).

Kort

Vis på kort