Kunst og verdensarv i fem historiske byer

9 dages Livsnyder kør-selv-forslag til fem historiske byer i Norditalien

Der er ingen tvivl om, at Italien er et skatkammer af kultur og storslåede seværdigheder. På denne kør-selv-ferie kan du opleve fem af de mest spændende og historiske byer i det nordlige Italien: Venedig, Verona, Mantova, Bologna og Firenze. De fortryllende byer byder hver for sig på eventyrlig kunst, kultur og gastronomi og ikke mindst UNESCO's Verdensarv.

Ja, her er tryk på kunst, kulturen og livsnyderi. Så hvad skal du se i disse italienske kulturbyer? Du finder inspiration til mange af de største oplevelser i dagsprogrammet, men vi hjælper selvfølgelig med at skræddersy din rejse, så den passer perfekt til dig og med base på ekstra gode hoteller.

 

Fra 11.341 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 8 nætter samt 7 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året.
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Længde:
Ca. 600 km

Klimapåvirkning:
1.161 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Ankomst Venedig

Ankomst til Venedig lufthavn. Tag vandbussen fra lufthavnen til centrum og jeres hotel. 

Har I tid, bør I slentre en tur rundt i byen, inden I sætter jer ind på en af de hyggelige restauranter, hvor I kan fornøje jeres smagsløg med alt fra friske fisk og skaldyr til risottoer og majsmelspolenta. Prøv fx en Antipasto di Frutti de Mare, hvor I fx får serveret rejer, babyblæksprutter og hummer marineret i citron og olivenolie. Slut af med et stykke tiramisu eller et par fristende kugler gelati is til dessert og måske en grappa til at få det hele til at falde til ro.

Overnatning Hotel Paganelli i Venedig

Venedig

Er I i det romantiske hjørne, tager I en gondol og lader jer transportere rundt i byen med manér. Det er en magisk oplevelse at sejle i gondol på de sølvglimtende vandveje i Venedig, hvor eventyrlige paladser og broer glider forbi, mens gondolieren roligt fører jer frem på vandet. Canal Grande er hovedfærdselsåren i Venedig, som I også kan sejle på med vandbus og på vej mod Markuspladsen passerer I under Scalzibroen, Rialtobroen og Akademibroen.

Rialtobroen er den store hovedbro, der fører over Canal Grande i hjertet af Venedig. På broen finder I flere forretninger og ikke mindst et godt vue over Canal Grande med de mange gondoler og vandbusser. Før Rialtobroen blev bygget i 1591 kunne indbyggere her passere Canal Grande med færge eller via en træbro. I nærheden af Rialtobroen ligger et lækkert fødevaremarked, som også er et besøg værd.

De færreste rejser til Venedig uden at runde den mageløse Markusplads, der må være en af Venedigs største seværdigheder. Sæt jer her på en af de udendørs caféer og nyd det myldrende liv af turister, handlende og duer. På Markuspladsen finder I den smukke Markuskirke, der blander arkitektur fra Øst og Vest. Tidligere blev Venedig regeret af en Doge, der holdt til i det skønne Dogepalads på Markuspladsen. Og Dogepaladset i lyserød marmor er i dag en klassisk attraktion. Blandt de mange rum og sale finder I alt fra Kæmpernes Trappe til Torturkammeret, hvor de mistænkte blev forhørt ved hjælp af mere eller mindre humane metoder. Sukkenes bro er den legendariske bro, der fører fra Dogepaladset og over til fængslet på den anden side af Rio del Palazzo kanalen.

Shopping i Venedig bliver nemt en eksotisk og underholdende affære. I byens smalle og bilfri gader er det bare om kaste sig over f.eks. de typiske venetianske masker eller dragter, et par meter af de fineste fløjler eller silkestoffer eller måske flotte venetianske glasvarer fra øen Morano. 

Overnatning Hotel Paganelli i Venedig

Venedig - Verona (225 km)

Efter morgenmaden kan I få udleveret bilen hos Avis og forlade Venedig mod Verona. I kan evt. lægge vejen forbi byen Padova, hvor I kan starte besøget på Prato della Valle, en af Europas største pladser. Ved pladsen ligger også Santa Giustina Basilica med Corridorio dei Martiri, martyrenes korridor, en stor jernkiste fra Middelalderen, der efter sigende har St. Lucas' jordiske rester. Besøg også Basilica di Sant'Antonio, en af verdens største kirker, der hvert år besøges af mere en seks millioner pilgrimme

Herfra kan I evt. lave en afstikker og køre nordpå til Bassano dei Grappa, der ligger i hjertet af regionen Veneto og lokker med charmerende middelalderstemning og et levende handelsliv. Byen har fået navn efter bjerget Monte Grappa, og ikke fra den lokale snaps, som ikke desto mindre produceres i området, og byen påstår da også at være grappaens fødested. I byen kan I besøge to berømte grappa-producenter Poli og Nardini, og naturligvis kan I smage de fremragende dråber, der typisk nydes efter en middag. Sidst på dagen kan I så igen sætte kursen mod syd og ankomst i Verona.

Overnatning  Hotel Corte Realdi i Verona

Verona

Når man siger Verona tænker de fleste sikkert på William Shakespeare's tragiske kærlighedshistore om Romeo og Juliet. Og kommer man til Verona for at opleve romantikken, bliver man da heller ikke skuffet. 

Byen blev oprindeligt en romerske koloni i år 89 f.Kr. og havde en strategisk beliggenhed, hvor fire vigtige veje mødtes, og med sin position i norden var byen ofte involveret i romerske borgerkrige. Efter Rom er Verona da også den by med flest romerske minder, hvor den mest i øjnefaldende naturligvis er den berømte Arena, der som alt andet romerske kram har overlevet mere end to tusinde år.  

I Verona bør I besøge:

 • Katedralen Duomo Santa Maria der stammer helt tilbage fra år 380 f.Kr.
 • Sant'Anastasia, byen største og mest imponerende kirke
 • Piazza dei Signori en af de smukkeste pladser i Verona
 • Piazza delle Erbe, Verona's markedplads, der går helt tilbage til Romertiden hvor den var både markedsplads, forum og væddeløbsbane.  
 • Castelvecchio og Ponte Scaligero  

Og så er der naturligvis det romerske amfitheater på Piazza Bta, Arena di Verona. Arenaen blev bygget i år 30 f.Kr. af Valpolicella-kalksten, med plads til 30.000 tilskuere. Oprindeligt lå arenaen uden for bymurene, men i nyere tid er byen vokset rundt om den. Idag er arenaen nok mest kendt for de store operaer der hvert år opføres, f.eks. Carmen og Aida. Og har I lyst til en forrygende og romantisk operaoplevelse, kan I bestille billetter hjemmefra hos ARTE Udland.

Dagens sightseeing slutter naturligvis med et besøg i Casa di Giulietta, Juliet's hus. Shakespeare besøgte aldrig Verona, så det er ikke her han har fået inspiration til sin balkon-scene, men rejsende der kom til Verona søgte alligevel efter stedet. Så i 1905 købte kommunen Dal Capello-familiens hus, fordi navnet mindede om Juliets familienavn. Derefter blev huset markedsført som Capulet-familiens hjem og dermed var en ny turistattraktion skabt.

Overnatning  Hotel Corte Realdi i Verona

Verona - Mantova - Bologna (160 km)

På vejen til Bologna er det værd at bruge nogle timer i Mantova (eller Mantua), et pragt eksempel af en middelalderby, hvor alt fremstår yderst velbevaret og som idag er på UNESCO's Verdensarvsliste. Mantova er ganske enkelt kultur i verdensklasse, før I kører videre til dagens mål Bologna og næmere Villa Abbondanzi ca. 50 km syd for byen.

Overnatning Villa Abbondanzi Resort ved Bologna

 

 

 

Bologna (100 km)

Efter en god morgenmad, kan I bruge lidt tid i den smukke park omkring Villa Abbonganzi, eller drage på eventyr i Bologna.

Bologna er hovedstad i regionen Emilia-Romagna og byder på et væld af seværdigheder og attraktioner. Byen kaldes også "den lærde" efter det gamle universitet eller "den fede" for dens madtraditioner. Byen er også "UNESCO Creative City of Music". Bologna er rig på kunst og historie og her er masser af steder man bare må besøge, ligesom det gamle velbevarede historiske centrum, et af landets største, lokker med restauranter, butikker, tavernaer, theatre og gallerier. Ikke mindst er byen kendt for sine næsten 40 km arkader, de længste i verden.

Blandt Bolognas symboler er Piazza Maggiore, hvor de gamle paladser sætter den helt rigtige historiske stemning og rundt om hjørnet finder I en andet ikoniske seværdighed, Fontana di Nettuno. L'Alma Mater Studiorum eller Università di Bologna er det ældste universitet i den vestlige verden og blev grundlagt helt tilbage i 1088. Og når I slentrer rundt i de urgamle gader og stræder, overrasker byen med flere kanaler, Canale delle Moline og Canale di Reno, hvis oprindelse sandsynligvis stammer tilbage fra 1100-tallets vandsystemer.

Og når sulten melder sig igen byder Bologna på utallige lækkerier, fx Cotoletto alla Bolognese, der er en kalvekotelet der bankes flad, paneres med bl.a lidt Parmeggiano-Reggiano, hvorefter den steges med en skive skinke, kødsovs og ost. Et par andre smålækkerier er Crescentine Fritte, friturestegt brød med ost eller skinke samt Raviole Bolognesi, en småkage med blomme og sennep.

Overnatning Villa Abbondanzi Resort ved Bologna

Bologna - Firenze (105 km)

På vej til Firenze kan I gøre en omvej udflugt til regionen Mugello, som ligger nord for Firenze. Mugello er indbegrebet af bjergtagende skønhed og er oplagt at udforske i bil, da små afstikkere fra hovedvejen kan fører til fantastiske oplevelser i denne autentiske toskanske region.

Gavmildt spredt ud i området finder I slotte og villaer fra Renæssancen, der tilhørte den berømte Medici-familie. Den eventyrlige have ved Villa Demidoff er specielt imponerende. Områdets mange små landsbyer er et mekka af lokale specialiteter og håndværk. Besøg f.eks. den gemte toskanske perle Dicomano eller middelalderbyen Scarperia. Området omkring søen Bilancino kan også være et dejligt udflugtsmål.

Vel ankommet til Firenze er det tid til at tjekke ind på hotellet og slentre en tur rundt i byen for at fornemme stemningen. Og runde dagen af med en af de lokale specialiteter som fx langtidsstegt vildsvin, crostini, pastaretter og pizzaer eller bistecca fiorentina, gerne akkompagneret af smagfulde vine som Chianti eller Brunello

Overnatning Cellai Boutique Hotel i Firenze

Firenze

Firenze, renæssansens vugge. Her kan I nyde storslået arkitektur og kunsthistoriske samlinger. I skal bestemt se byens mægtige domkirke Il Duomo, som tårner sig op over de andre bygninger, dåbskapellet ved siden af domkirken og snyd heller ikke jer selv for en tur henover den historiske Ponte Vecchio bro. 

I Firenze kan I fordybe jer i verdens vigtigste samling renæssancekunst. På Uffizi-galleriet kommer I nemlig i eksklusivt selskab med store mestre som Michelangelo, Giotto, Botticelli, Leonardo da Vinci, Perugino og Raphael. Vil I besøge Uffizi-galleriet, så er det en god ide at bestille billetter på forhånd, så I undgår spildtid i de til tider lange køer ved galleriet.

I Museo di Firenze com'era, Firenzes bymuseum, finder I tegninger, kort og modeller, der viser byens udvikling gennem 500 år, mens Museo Galileo er dedikeret videnskaben, ikke mindst den toskanst-fødte videnskabsmand, Galileo Galilei.

Galleria dell'Accademia er også et must. Kaster du blot et enkelt blik på Michelangelos David-statue forstår I, hvorfor den nok er den mest berømte statue i den vestlige verden. Rygterne fortæller om svorne Michelangelo-fans, der alene rejser til Firenze for at studere den imponerende nøgenstatue. Kunstakademiet i Firenze var i 1563 den første læreanstalt i Europa, der underviste i skulptur, tegning og maling. I dag finder I her en spændende samling med flere værker af Michelangelo og mange af de andre gamle mestre. Kan I nøjes med at se på en kopi, så er der faktisk 2 kopier I kan beundre på henholdsvis Piazza della Signoria og Piazzale Michelangelo.

Bliver det lidt for meget kultur, kan I lægge vejen forbi Mercato Centrale- og Nuovo, hvor stemningen er i top og der handles alverdens lækkerier, lædervarer og souvenirs.

Overnatning Cellai Boutique Hotel i Firenze

Afrejse....

Så er det tid til afrejse. I afleverer bilen i Firenze lufthavn og vender næsen hjemad, eller måske forlænger i med en vores andre kør-selv-ture til det pragtfulde vinland Toscana?

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 11.341 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Venedig og retur fra Firenze
 • 8 overnatninger i dobbeltværelse 
 • 7 dages billeje gruppe A
   

Prisen inkluderer ikke

 • Parkering, brændstof og vejafgifter
 • Udflugter og entrebilletter (ud over nævnte)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

 • 2 overnatninger i Venedig
 • 2 overnatninger i Verona
 • 2 overnatninger ved Bologna
 • 2 overnatninger i Firenze

Ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i nogle af disse fascinerende byer, eller andre steder i dejlige Italien.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011