Gargano Nationalpark

Unik natur og dyreliv på halvøen

Oliventræerne klatrer op ad skrænterne. Kalkstensvæggene spejler sig i det blå hav, og mellem de charmerende kystbyer ligger badestrandene. Garganohalvøen er en nationalpark på Apuliens adriaterhavskyst, 150 km. nord for Bari, med en helt unik natur og masser af spændende oplevelser, der venter på, at jeres kør-selv-ferie kommer her forbi.

Vilde orkideer og nysgerrige geder

Nationalparken er et fredet naturområde med et rigt dyre- og planteliv, hvor du også kan være heldig at finde vilde orkideer. Selve landjorden er et miks af afblegede klipper, lav mørkegrøn beplantning, pinjeskove og nærmest sølvfarvede strande. I parken kan du nyde en picnic på en klippetop sammen med en flok nysgerrige geder.

Kølige klippehuse

De største kystbyer på Garganohalvøen er Vieste og Peschici. Gennem byerne løber smalle gader med kraftige huse af limsten, som er kølige, selv når det er rigtig varmt udenfor. De lyse huse ser næsten ud, som om de vokser ud af klipperne og udsigten ud mod det grønblå hav er helt fantastisk.

Foresta Umbra - den forhistoriske skov

Forresta Umbra er en forhistorisk skov og et levn fra Garganohalvøens oprindelige skov. Der er masser af stier, hvor du kan tage på både vandre- og cykelture. På de fleste hoteller eller i den lokale turistinformation, kan du få detaljerede kort over området.

Kort

Vis på kort