Apulien - Det kontrastfyldte Italien

10 dages kør-selv forslag til Italiens hæl

Temperamentsfulde storbyer, idylliske landsbyer, overvældende bjergrygge og gyldne sandstrande. Det sydlige Italien er fuld af spændende kontraster, hvilket gør området ideelt for jer, der gerne vil overraskes og mærke variationen fra by til by. Denne 10-dages rejse går fra iltre Napoli igennem bjergtagende natur til azurblå kyster og landsbyidyl og viser jer nogle af de endnu uopdagede kulturskatte i Puglia på støvlelandets ”hæl”.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Italiens enestående landskaber.

Fra 12.158 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 9 nætter samt 10 dages billeje

Rejseperiode: 
April - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
10 dage/9 nætter

Længde:
ca. 1.150 km

Klimapåvirkning:
1.576 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs
   

Få et tilbud

Dagsprogram

Ankomst Napoli og Bari - det ægte Italien (262 km)

Velkommen til det sydligste Italien. Efter ankomst i Napoli lufthavn kan I afhente lejebilen og begynde jeres italienske eventyr. Sæt kursen østpå mod Bari og Adriaterhavet. 

Overnatning i Bari

 

Bari – porten til Østen

Bari er kendt som porten til Østen, da den ligger ideelt placeret på søvejen til Grækenland, Albanien og Kroatien, hvilket har sat sit tydelige historiske præg på byen. Bari er i dag en ungdommelig by takket være universitetet, men er også rig på kulturelle oplevelser. I den gamle bydel Barivecchia ligger for eksempel den gamle Basilica di San Nicola, den smukke katedral San Sabino og castello Svevo. 

Brug dagen på en tur langs den charmerende strandpromenade, afslapning på stranden eller på et af de mange museer, fx Pinacoteca Provinciale di Bari, Apulien vigtigste galleri. Byen inviterer også på lækker gastronomi og eksklusiv shopping.

Overnatning i Bari

Ostuni, Den Hvide By (84 km)

Fra den sitrende storby Bari fortsætter I jeres rejse langs den azurblå kyst til traditionelle byer som Polignano og den unikke Grotta Palazzese; en imponerende grotte med udsigt ud over havet, der i dag huser en romantisk restaurant. Alternativt kan I begive jer ind i landet til Castellana grotten, én af Italiens mest imponerende underjordiske landskaber 70 meter nede i den italienske muld. Besøg også Alberobello, der med sine fantastiske Trulli-huse er på UNESCO's verdensarvsliste.

Kør videre til Ostuni, den hvide by, er fascinerende smuk med sine små snævre og blomsterbeklædte stræder, der snor sig op mod den gamle katedral. Oplev byens mange seværdigheder som Palazzo Municipale og middelalderkirken Santo Spirito. Alternativt kan I lidt uden for byen udforske den eventyrlige bugt Torre Pozella eller besøge Santuario di San Biagio, et interessant byzantinske kompleks.

Overnatning i Ostuni.

Langs Adriaterhavets kyst (25 km)

Brug en afslappende morgen i Ostuni, før I kører af sted mod landsbyen Torre Santa Sabina, bygget omkring et saracensk tårn. Kyststrækningen er fuld af maleriske bugter, grovkornede strande ned til det klare blå Adriaterhav. Et godt stykke længere henne finder I Area Marina Protetta Torre Guaceto, et beskyttet naturområde, hvis seks kilometer kyststrækning byder på slotte, arkæologiske sights og berusende panoramaer.

Brug eftermiddagen i Brindisi, hvor den lange havnepromenade med restauranter og barer, de snoede gader og brede boulevarder i det moderne centrum samt barokke kirker, katedralen og det imponerende fort inviterer til smukke spadsereture.

Overnatning i Brindisi

Det sydlige Apulien (80 km)

Turen til Lecce er ganske kort, så der er tid til at nyde nogen af de mange spændende udflugtsmuligheder fra Brindisi. På vej ud af byen kan I lægge vejen forbi Tenute Rubino, en af egnens store vinproducenter, der byder på smagsprøver af både vin og olivenolie. Besøg idylliske Roca og Grotta della Poesia; det er næsten en poetisk oplevelse at springe ned i det godt 30 meter brede hul i klippen i det azurblå hav. I Santa Cesarea Termes maleriske omgivelser og middelhavsatmosfære ligger det orientalsk inspirerede palads Villa Sticchi. 

Hvis I derimod vil fylde dagen med kunst og kultur, kan I nyde Lecces ekstravagant arkitektur, barokke kirker, romerske ruiner og gader, der emmer af ægte italienske atmosfære. Området omkring Lecce er vinregionen Salento, hvor specielt druerne Negroamaro, Primitivo og Bombino Nero er de helt store.

Overnatning i Lecce.

Italiens Sydligste spids (162 km)

Lecce kaldes ofte Barokkens Firenze. Hvor Firenze er den store renæssanceby, byder Lecce på mange imponerende bygninger i barokstil. Hvor Lecce ligger lå engang en græsk by, der i 3. århundre f.Kr. blev erobret af Romerne og det var her via Appia, vejen fra Rom gennem Syditalien, sluttede. Udover sine pompøse barokbygninger byder Lecce også på et resterne af et romersk amfiteater.

Tag evt. en udflugt til den hyggelige by Gallipoli der ligger smukt på  Apuliens vestkyst ud til det Ioniske Hav. Lige syd for byen finder I noget af egnes mest fantastisk smukke natur i Parco Naturale Regionale Isola di Sant'Andrea e Litorale di Punta Pizzo. Kører I derimod til den sydlige spids ved Santa Maria di Leuca kan I opleve de fascinerende grotter Tre Porte, Grotta del Diavolo eller vandfaldet Cascata Monumentale.

Overnatning i Lecce.

Lecce til Salerno - den bjergtagende Basilicata-region (370 km)

Turen fra Lecce  går igennem Basilicatas bjergfyldte og frodige landskab med oliventræer og vinmarker, bløde bakkelandskaber og bølgende kornmarker. I bør unde jer selv at tage den lidt længere rute mod Salerno via Potenza. Måske lægger I vejen forbi den middelalderlige by Tolve; et historisk interessant stop, hvor især byens dominerende slotsruin er et besøg værd. Er I friske på en lidt længere køretur, kan I før Tolve svinge forbi Matera, én af regionens absolutte perler, med de berømte huleboliger i Sassi-kvarteret. Sidst på dagen rammer i Salerno der byder på lidt af Amalfikystens skønhed og unikke charme.

Overnatning i Salerno

Pompei og Vesuv (70 km)

Start dagen tidligt, da I nu skal besøge et af Italiens absolutte kulturelle højdepunkter, ruinerne ved Herculaneum og Pompei. Byerne blev foreviget efter det voldsomme udbrud fra Vesuv i år 79 e.Kr., der begravede byerne og deres liv i vulkansk aske og er derfor et uhyre spændende og lidt makabert blik tilbage i tiden.

Vesuv ligger nordvest for Pompei og er den eneste aktive vulkan i Europa og ikke mindst én af de farligste i verden. For at få den fulde fornemmelse af den kraft, der ødelagde byerne og som stadig ulmer under overfladen, bør I også udforske vulkanen og dens krater, hvilket er en nervepirrende smuk oplevelse.

Overnatning i Napoli

Napoli

Velkommen til Napoli, pizzaens hjemby, hvor kaos, kultur og gastronomi smelter sammen i en skøn forening. Napoli er en dragende by, hvis hektiske atmosfære er indbegrebet af det ægte Italien. Kunst og gastronomi findes rundt om hvert hjørne, så forvild jer ind i de snævre gader i den gamle bydel Spacca, nyd udsigten over Vesuv fra havnepromenaden Lungomare eller besøg nationalmuseet, domkirken og katakomberne.

Man kan ikke besøge Napoli uden at prøve deres famøse pizzaer, der opleves allerbedst på Pizzaiolo del Presidente på Via dei Tribunali. Vil I spendere aftenen med en drink blandt de lokale, så kan et besøg på én af de små barer på Piazza Bellini anbefales.
Overnatning i  Napoli.

Napoli og hjemrejse

Sug de sidste stemningsbilleder ud af det syditalienske, før I tager turen til lufthavnen og afleverer bilen før afgang tilbage mod Danmark.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

 

Fra 12.158 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Napoli retur
 • 9 hotelovernatninger i dobbeltværelse
 • 10 dages billeje gruppe A
   

Prisen inkluderer ikke

 • Færge, parkering og brændstof
 • Udflugter og entrebilletter (ud over nævnte)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

 • 2 overnatninger i Bari
 • 1 overnatning i Ostuni
 • 1 overnatning i Brindisi
 • 2 overnatninger i Lecce
 • 1 overnatning i Salerno
 • 2 overnatninger i Napoli

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Napoli eller Lecce eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011