Kystbyen Cefalú

Strandidyl i historiske Cefalú

Cefalú, på Siciliens nordkyst, har en uprætentiøs charme og er et dejligt miks af historiske bydele og strandidyl. Derfor er den et populært feriemål for badenymfer, der nyder masser af sol og autentisk siciliansk stemning. Cefalù ligger smukt for foden af Rocca di Cefalù, en stejl klippe på ca. 270 meter, og hvis du vil have lokal kyststemning skal du lægge vejen forbi byen på din kør-selv-ferie.

Besøg udsigtspunktet på toppen, hvor der er en flot udsigt over byen med bl.a. Cefalús berømte katedral og byens bakkede baglandskab. Tag også en tur rundt blandt de middelalderlige bygninger og havnen med små fiskerbåde, eller brug tiden til at slappe af på den pragtfulde strand i Cefalù.

Den gamle bydel i Cefalú

I Cefalús maleriske bycentrum slenter du rundt i hyggelige små gader, du ønsker at fare vild i, blandt fortovscafeer, små italienske butikker og historiske bygningsværker. Gennem byen lægger du mærke til de forskellige bygninger og andre små detaljer, der er med til at fortælle Siciliens historie med indflydelse fra Arabien, Spanien og Italien.

Et must see er den normanske katedral i Cefalú, der med sine massive tårne på begge sider rejser sig op over byen og dermed dominerer udsigten fra Rocca-klippen. Som byen er blevet mere kendt, er den moderne bydel vokset, hvor det historiske centrum ender. Men byen er og bliver en af Siciliens historiske byer, der absolut er værd at besøge.

Cefalú har én af Siciliens bedste Strande

Fra den gamle bydel i Cefalú er der direkte adgang til lækre sandstrande med mulighed for at bade i det Tyrrhenske hav. Så forhåbentlig spejler solen sig ned i det krystalklare blå hav, så du og familien kan nyde et par timer på den lange sandstrand i Cefalú.

Stranden er familievenlig med gode faciliteter, perfekt til at børnene efter en tur i byen kan få en dukkert, bygge sandslotte og få sig en is. I højsæsonen er I ikke ene om at finde et spot i sandet, da stranden i Cefalú er en af de bedste sandstrande på Sicilien. Ved solnedgang er udsigten fænomenal, når solen kaster sin røde farve hen over det blå hav og op på byen.

Kort

Vis på kort