Kystbyen Olbia

Mere end bare end færgeterminal

De fleste danner sig et ubetydeligt førstehåndsindtryk af Olbia, når de lægger til kaj i industrihavnen efter overfarten fra kontinentet er veloverstået. Man kan mærke en vis iver efter at komme hurtigt videre til enten smaragdkysten eller sydpå til øens gamle historiske byer, men Olbia er også et besøg værd. Inde bag den industrielle krans, der omslutter Olbia finder I en betagende by med et historisk centrum fyldt med spændende butikker, vinbarer og charmerende piazzaer. Olbia er en autentisk og prismæssigt overkommelig by, som egentlig fra sit nordøstlige hjørne af byen er en god introduktion til den helt specielle ånd, der findes her på øen.

Udflugter fra Olbia

Syd for Olbia ved San Teodoro findes de flotteste kridhvide sandstrande, som både er børnevenlige og åbne for alle, da der ikke er betalingspligt på de sardinske strande. Her finder I også mange surfere og mange vandsportsaktiviteter.

Nord for Olbia finder I smaragdkysten, som er en kyststrækning med det flotteste vand, hvor små sandstrande i bugter mellem klipperne udgør strandende. Flere steder bades der direkte fra klipperne, hvor der er anbragt trapper ned i vandet og pontoner i havet til at sætte sig på.

Kort

Vis på kort