Rejser til Sardinien

Sardinien er Middelhavets svar på De Caribiske Øer

Forestil dig en varm og indbydende middelhavsø, der både byder på badeferie på lækre strande med turkisblåt vand i et fantastisk klima - det er Sardinien. Nogle af højdepunkterne på Sardinien er de små hyggelige havnebyer, et spisekort af en anden verden og de mange lækre strande. Så har du allerede den første fornemmelse af din rejse til den italienske ø Sardinien, som ligger lige syd for den franske ø Korsika. Sardinien er også et must, hvis du holder af at vandre, dykke eller gå på opdagelse i spektakulære grotter.

rejseformer

inspiration

Vis på kort

Det nordøstlige Sardinien

Olbia

Olbia er øens næststørste by og ligger på den nordøstlige side af Sardinien. Det er til Olbia de store færgerederier sejler fra bl.a. Genova, Livorno og La Spezia, og det er vigtigt hvis ferie går til Sardinien i egen bil.

Syd for Olbia ved San Teodoro findes de flotteste kridhvide sandstrande, som både er børnevenlige og åbne for alle, da der ikke er betalingspligt på de sardiske strande. Her finder I også mange surfere og mange vandsportsaktiviteter.

Nord for Olbia finder I smaragdkysten, som er en kyststrækning med det flotteste vand, hvor små sandstrande i bugter mellem klipperne udgør strandende. Flere steder bades der direkte fra klipperne, hvor der er anbragt trapper ned i vandet og pontoner i havet til at sætte sig på.

Olbia er en større havneby uden de store attraktioner, men lufthavnen er vigtig og de fleste af feriestederne nås herfra inden for en time til halvanden.

 

Det nordvestlige Sardinien

Alghero - seafood, brolagte gader og lavvandede strande

Alghero på den nordvestlige del af Sardinien er den eneste større by på vestkysten af øen, men til gengæld byder den på en charmerende catalansk-inspireret bymidte samt flere lavvandede strande med palmeklædte strandpromenader.

Rejser du til Alghero på Sardinien kan du gå en tur i de smalle, brolagte gader, hvor det vrimler med caféer, restauranter, tapasrestauranter og barer. Her kan du fx spise en lækker seafood middag med frisk hummer og sværdfisk, inden du fortsætter ned for at gå en aftentur blandt bådene på havnen.

Rejsen til Alghero kan med fordel gå til Algheros lufthavn, som ligger 10-15 km fra hotellerne. Der er udmærkede busforbindelser til og fra lufthavnen og ellers er billeje et oplagt alternativ.

Drypstensgrotten Grotto de Nettuno – Neptuns grotte – er en populær udflugtsmulighed, når du rejser til Alghero på Sardinien. Fra Alghero kan du sejle med båd ud til grottesystemet, der ligger vest for byen.

 

Sardiniens hovedstad, Cagliari

Når du rejser til den travle havneby Cagliari, der ligger på den sydlige del af Sardinien, bør du helt sikkert gå en tur i den gamle atmosfærefyldte middelalderbydel, Castello, der er komplet med bymure, udkigstårne og snævre gader. Stil dig også på en af udsigtsterrasserne og nyd den fantastiske udsigt over Cagliari-bugten.

Nede på havnen finder du let en god sardinsk restaurant eller måske har du mere lyst til at shoppe i forretningerne eller spise en god italiensk is? På Museo Archeologico kan du studere genstande fra nuraghe-kulturen, men husk også at besøge det lækre fødevaremarked San Benedetto, hvor du finder alt i friske sardinske grønsager, frugt og fisk.

Når du rejser til Cagliari på Sardinien kan du også nyde strandlivet på den fine Poetto sandstrand eller spotte de lyserøde flamingoer i Molentargius Lagunen.

 

Andre attraktioner på Sardinien

Orgosolo – en særpræget by, hvor de fleste bymure er dekoreret med politiske slogans og graffitier. Traditionen med de såkaldte murales i Orgosolo startede i slutningen af 1960erne og lever videre den dag i dag.

Costa Smeralda – Smaragdkysten – her holder jetsettet og de rige til, når de rejser eller sejler til Sardinien. Det eksklusive feriested er et godt sted at spotte kæmpestore yachter i millionklassen.

Olbia – kystbyen i den nordøstlige del af Sardinien er også indgangsdøren til Costa Smeralda. Rejser du til Olbia på Sardinien finder du en livlig by, der både byder på restauranter, barer og forretninger. Ved byen ligger en række gode sandstrande med krystalklart vand.

Golfo di Orosei – På Sardiniens østkyst kommer du til øens måske mest dramatiske kyststrækning. Fra badebyen Cala Gonone kan du komme på flere bådudflugter langs kyststrækningen. De gør holdt ved flere små indbydende strande med azurblåt vand, der bare lokker til en dukkert. Du kan også selv leje en motorbåd, vandscooter eller en havkajak, hvis du foretrækker en mere aktiv ferie. 

 

Sardinien ligger godt i maven

Når du rejser til Sardinien kan du som regel altid finde en god lokal restaurant med havudsigt. Intet er bedre end at sidde og slappe af med et godt måltid mad og et glas køligt hvidvin efter en lang og dejlig dag på de sardinske sandstrande.

Mens solen går ned over Sardinien skal du fx smage saftige hummere, sværdfisk, blæksprutter og muslinger.

På kødfronten handler det om pattegris, vildsvin og lam. På Sardinien får du også masser af friske grøntsager. Endelig kan du også drikke et glas eller to af den lokale rød- eller hvidvin. Faktisk vil du opdage, at der findes adskillige fremragende lokale vine på Sardinien.

kontakt