Smag på Sicilien

Europas ældste madkultur

Friskt, elegant, enkelt og en af de mest smagfulde i verden. Siciliens madkultur er raffineret igennem 3.000 år, hvor øens historie har præget de kulinariske traditioner, der derfor trækker på retter fra Grækenland, Spanien og Arabien. Havet omkring Sicilien er gavmildt, og derfor er fisk ofte en af hovedingredienserne. De lækre lokale råvarer som tomater, aubergine og oliven er også gennemgående i de lokale retter. Vinproduktionen har de seneste år også fået et gevaldigt løft, og i dag er vin fra Sicilien populær verden over. En kør-selv-ferie på Sicilien garanterer sanselige oplevelser i særklasse.

det smagfulde sicilianske køkken

Er du til pasta med blæksprutte, sardiner eller søpindsvin? Eller sværdfisk-ruller med fx pinjekerner som fyld? Et menukort på en restaurant i Sicilien vil byde på mange varierende fiskeretter. Altid friskt og lækkert. Vil du smage på de lokale grøntsager er Pasta alla Norma og Caponata værd at kaste sig over, da begge retter har aubergine som en hovedingrediens og ellers består af sæsonens friske råvarer. På et siciliansk menukort vil du også ofte se Arancini Siciliani, friturestegte risottoboller med fyld som kød og ost, og Pasta con Pistacchio. Især pistacie fra Bronte er Siciliens "grønne guld".

Det søde Sicilien

Pistacien med den friske grønne farve går selvfølgelig også igen i is og kager fra Sicilien. I det hele taget skal du glæde dig, hvis trangen til noget sødt melder sig på din kør-selv-ferie til Sicilien. Prøv en Granita, en siciliansk variation af sorbet med sukker og frisk frugt – måske den bedste læskedrik i sommervarmen. En anden klassiker er Cannoli, der er friturestegte dejrør fyldt med ricotta og typisk toppet med sukker, chokoladestykker og kandiseret frugt. På Sicilien indgår mandler også tit i kager og desserter, fra mandelkager til store dessertkager. Skyl eventuelt ned med hedvinen Marsala, Siciliens mest kendte vin.


"Har vi glemt nogle retter? Ja, for det sicilianske køkken er en kulinarisk rejse. på din kør-selv-ferie til Sicilien kan du køre rundt til de mange smagsoplevelser og finde frem til dine favoritter.

- Mogens, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort

Oplev Sicilien - Skab din egen historie