Torino

Kulturens, historiens og la dolce vitas treenighed

De tunge renæssancehuse står på åbne pladser, hvor du kan slentre i arkaderne, som løber på gadeplan og huser italienske designerbutikker. Kongen sørgede for, at bygningerne blev bygget med arkader, så han ikke fik våde fødder, når han bevægede sig uden for. Torino er en historisk by, hvor kultur, historie og livsnyderi a la dolce vita lever i treenighed. Smag på den berømte torino-chokolade, gør en god handel på loppemarkedet og gå på opdagelse i det rolige romerkvarter. Der er mange veje til Torino på jeres kør-selv-ferie. Hvilken tager du?

Rejs tilbage i tiden med det gamle tog

Udsigten fra den gul-hvide kupelkirke, Basilica di Superga tilbyder dig et af de flotteste udsigtspunkter i byen. Luften heroppefra føles frisk og sund ligesom i Alperne, og det skal du lige nyde med et par dybe indåndinger. Vejen tilbage til Torino er en rejse tilbage i tiden. Toget, der har afgang hver time kører fuldstændig, som det gjorde for 100 år siden, og byen, der venter dig ved endestationen står da også med sine arkader, passager og renæssancebygninger på en måde, der gør det helt ubesværet at forestille sig, hvordan herskabet fra denne velhavende by travede rundt.

Markedsdag i det romerske kvarter

Der dufter af friske grøntsager og krydderier i den labyrint af boder, der udgør Europas største udendørs marked. På Porta Palazzo kan du få alt, hvad hjertet begærer. Fald i snak med nogle af de lokale, og gør en god handel inden du går på afslappende opdagelse i det romerske kvarter Quadrilatero Romano, hvor det rolige tempo gør godt efter det store marked. Det er et af Torinos ældste kvarterer, og føles mest som en lille landsby inde i byen. Her er små kringelgader og hyggelige piazzaer. Spis frokost på en af de udendørs caféer på Piazza di Quattro Marzio og nyd smagen af Torino i det historiske kvarter.

Kort

Vis på kort