Nordirlands mange ansigter

Rå charme og fortryllende natur

Nordirland er måske én af Storbritanniens mest charmerende og oversete destinationer. Naturen er helt igennem fortryllende med sine gammelverdslige nuancer som trætunneller, stencirkler og dybgrønne bakkedale, der præger den nordøstlige del af øen Irland. Klippekysten er et dramatisk bekendtskab med nervepirrende hængebroer, slotte på kanten af verden og de fascinerende naturlige søjler ved Giant's Causeway. Og Belfast er en by med personlighed, der vil tage imod jer med samme omfavnende varme og gode humør, som Nordirerne selv - og selvfølgelig venter også en velskænket pint på pubben.

Inspiration

Rå charme i Belfast

Belfast er en by, der ikke rummer den store skønhed, men derimod en overflod af rå charme og historie. Som et epicenter for den voldelige konflikt mellem protestanter og katolikker (1969 – 1994) er Belfast et produkt af sin dramatisk fortid, en fortid, der mindes flere steder i byen med malerier på de selvsamme vægge, som splittede byen op. På Titanic Belfast Experience kan I opleve den skæbnesvangre jomfrurejse blive bragt til live, men sørg også for at besøge det smukke Queens University og den botaniske have. Tag en velsmagende pause på St. George’s Market inden I går på opdagelse ved Cave Hill og Belfast Castle. Belfast er en by med karakter.

Bjergtagende udsigter på Causeway Costal Route

Belfast er et perfekt udgangspunkt for en spændende kør-selv-rejse igennem Nordirlands spektakulære natur, kultur og historie. Sæt lejebilen i gear og kør afsted på den spektakulære Causeway Coastal Route, der siges at være en af de smukkeste køreture i verden, med udsigten over det bølgende hav til den ene side og tårnende klippesider smurt i gyldne, grå og grønne nuancer til den anden.

I kan prøve kræfter med Gobbins Cliff Path, en gammel gangsti, der hænger faretruende ud fra basaltklipperne over det brusende irske hav eller besøge Glenarm Castle og Carngunnock Country Park, der er et paradis for naturelskere. I kan også forsøge at finde den forladte landsby Galboly, inden I fortsætter langs Torr Head, der byder på formidable udsigter og Carrick-a-Rede rope-bridge, hvor der venter en nervepirrende oplevelse på den gamle hængebro 30 meter over knusende bølger.

Giganternes kampplads
Det absolutte højdepunkt på Causeway Coastal Route er det sagnomspundne Giants Causeway. Kysten, der er beklædt med 40.000 naturskabte sekskantede søjler, er et helt unikt syn. Når I bevæger jer rundt på dette usandsynlige fænomen, der fortsætter ned i havets tågeagtige bølger, er det ikke svært at forstå, hvorfor det har været ophav til myten om rivaliserende irske og skotske kæmper, der byggede en vej over havet.

Oplev de fortryllende Nine Glens of Antrim

Går jeres bilferie til Nordirland, bør I udforske The Nine Glens of Antrim. Det vidunderlige landskab er fyldt med pittoreske landsbyer, frugtbare skove, rå bjerglandskaber, vandfald og masser af folklore. Få den fulde oplevelse af dette majestætiske område ved at besøge Glenariff Forest Parks og den ikoniske landevej The Dark Hedges, der indrammet af sammenflettede træer mest ligner noget fra et eventyr da også har været med til at sætte scenen i Game of Thrones. På den idylliske Crosskeys Inn, Irlands ældste pub fra 1654, og i de mange charmerende landsbyer kan I opleve ægte irsk folkekultur, når det er bedst.

The Dark Hedges
Læg også vejen forbi The Dark Hedges, en næsten ikonisk buegang af sammenfiltrede bøgetræer, der er blevet en af Nordirlands mest fotograferede naturfænomener. Alléen blev plantet af familien Stuart i den 18. århundrede for at imponere besøgende. Idag er strækningen måske mest kendt som film location i tv-serien Game of Thrones som The Kings Road i sæson to.  

SØLANDSKABET I COUNTY FERMANAGH

Går jeres kør-selv-ferie til County Fermanagh, vil I opleve et paradis med små øer og isolerede bugter omringet af et grønt tæppe af marker og kuperede bakkelandskaber. Her kan I bytte lejebilen ud med båd eller kajak og tage på øhop, hvor I kan nyde det smukke land fra vandsiden. Læg vejen forbi det fine neoklassicistiske Castle Coole, elegante Florence Court, udforsk Enniskillen Castle eller oplev Marble Arch Caves, der er et fascinerende underjordisk univers af floder, smalle passager og højloftede hulrum.

Kort

Vis på kort