Belfast og Nordirland

7 dages kør-selv-forslag til NordIrland

Denne 7-dages tur tager jer nordpå til Belfast, langs den berømte Causeway Coastal Route, gennem 'The nine Glens of Antrim' til The Dark Hedges og Derry/Londonderry og tilbage til Dublins lufthavn. Et lille eventyr spækket med spektakulære og fascinerende nordirske oplevelser.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Nordirlands storslåede landskaber.

Fra 8.263 kr.
pr. person inkl. flybllet. Ophold i dobbeltværelse i 6 nætter med morgenmad samt 7 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
7 dage/6 nætter

Længde:
985 km

Klimapåvirkning:
1.155 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Dublin Airport - Belfast (160 km)

Fra Dublin lufthavn kører I nordpå mod Belfast. Gør stop ved det spændende fortidsminde Newgrange, der er ældre end Stonehenge. Newgrange er faktisk over 5.000 år gammel og har formodentlig været et tempel af både religiøs, spirituel og ceremoniel betydning.

Længere nordpå kan I besøge Hillsborough Castle & Gardens, en af de fornemste og mest historisk interessante bygninger i Nordirland. Det er også det officielle residence for den britiske Royal Familly, når de besøger Nordirland. Her kan I besøge de fine 'State Rooms' med udstillinger fra 'The Royal Collection', og høre historier om de mange fornemme gæster, der har boet på slottet. Entréen til slottet giver også adgang til haverne, hvor I kan besøge Granville Garden, Lady Alice's Temple, the Ice House, Quaker Burial ground og Moss Walk. Man kan også nøjes med at købe billet til haverne.

Fortsæt til Nordirlands hovedstad Belfast og brug resten af dagen på at slentre rundt i byen for at fornemme pulsen.

Overnatning i Belfast.

Belfast

Brug hele dagen i Belfast. Byen er opdelt i fire kvarterer: The Gaeltacht Quarter, The Cathedral Quarter, The Queens's Quarter og Titanic Quarter, og hver bydel har sin egen karakteristik, men fælles er irernes naturlige charme og imødekommenhed - selv om de rent faktisk er englændere.

Når man er i Belfast, må man naturligvis besøge museet Titanic Belfast. Skibet Titanic blev bygget i Belfast på Harland & Wolff skibsværft i 1912, og museet ligger ved side af Titanic Slipway, tegnestuen og værftet. Titanic Belfast fortæller historien om skibet, fra hendes undfangelse i Belfast tidligt i 1900-tallet, over konstruktionen og til den skæbnesvangre jomfrurejse, der førte skibet ind i verdenshistorien. Turen gennem museet fører jer gennem ni gallerier med interaktive udstillinger, undervandsoplevelser, skibsdæk og -kahytter. Alene museumsbygningen er speciel med sin unikke arkitektur.

En anden seværdighed er Cumlin Road Gaol fra 1800-tallet. Her kan I tage turen fra tunnellen der forbinder retsbygningen på den anden side af vejen til hængningscellen, guvernørens kontor, hospitalet og kirkegården. Hvis det bliver for makabert kan i fortsætte til Ulster Museum i Botanic Gardens med alt fra dinosaurer til moderne kunst. Og der er gratis adgang.

Overnatning i Belfast.
 

Belfast - Coastal Causeway - Ballycastle (180 km)

Den ægte Causeway Coastal Route-oplevelse begynder, når I forlader Belfast. Kør til havnebyen Carrickfergus, hvor første stop er Carrickfergus Castle, en af Irlands best bevarede middelalderbygninger. Det blev påbegyndt i 1177 og har spillet en vigtig militær rolle frem til 1928. Gennem årene har fortet være belejret af både skotter, irere, englændere og franskmænd.

Videre østpå mod den smukke kyststrækning Islandsmagee hvor næste stop er The Gobbins Cliff Path, en fascinerende sti der hænger faretruende ud fra basaltklipperne over det brusende irske hav. Den dramatiske og udfordrende sti passerer også over en hængebro, gennem huler og ad trapper og tunneller. Her vil I både høre og føle vinden og dønningerne der slår ind mod kysten under jer. Der er også et spændende besøgscenter og en sti på klippetoppen. Bemærk, at der skal bestilles tid på forhånd på deres hjemmeside.

Fortsæt langs den smukke kyst til Carrick-a-Rede Island, hvor I kan få en nervepirrende oplevelse ved at besøge øen, der kun er forbundet til fastlandet med en hængebro 30 meter over det brusende hav. Broen blev oprindeligt bygget af laksefiskere, omend den i dag er mere fast i det. Når I først har passeret Carrick-a-Rede Rope Bridge får I til gengæld en helt fantastisk oplevelse på toppen af klippeøen. Kør evt. forbi Ballintoy Harbour små 4 km derfra. Havnen har en fantastisk naturlig beliggenhed og har været brugt som location i tv-serien Game of Thrones. 

Dagens sidste oplevelse idag er Giant's Causeway, et geologiske vidunder, der har lagt navn til ruten. Giant's Causeway ligger i et usædvanligt smukt område og er det eneste UNESCO Verdensarv i Nordirland og Storbritanniens fjerde største naturlige under. Området har ca. 40.000 sammenhængende basaltsøjler og er resultatet af et vulkanudbrud for mange millioner år siden. Den længste søjle er ca. 12 meter høj og langt de fleste er sekskantede.

Fortsæt sydpå til byen Ballymena/Ballycastle, der med et stort udvalg af butikker og restauranter den perfekte afslutning på jeres dagen.

Overnatning i Bellymena/Ballycastle, Co. Antrim

Ballycastle - The Nine Glens of Antrim - Derry (170 km)

Idag får I kigget på The Nine Glens of Antrim (Antrims ni dale), som er fyldt med pittoreske kystbyer, frugtbare skove, rå bjerglandskaber, charmerende kirker og masser af folklore.

Start dagen med et besøg på Glenarm Castle & Walled Garden, oprindeligt Jarlen af Antrim's hjem, med den fantastiske Walled Garden spækket med naturlige og menneskeskabte undere. Selve slottet er kun åbent på bestemte dage. Tag jer derefter tid til at udforske de berømte "Glens of Antrim".  Der er ni, hver med sin sceniske køretur, med lyriske navne som Glencloy, Glentaisie og Glenballyemon. Og glem ikke Glenariff Forest Park i Queen of the Glens med eventyrlige stier og smukke vandfald.

Læg også vejen forbi The Dark Hedges, en næsten ikonisk buegang af sammenfiltrede bøgetræer, der er blevet en af Nordirlands mest fotograferede naturfænomener. Alléen blev plantet af familien Stuart i den 18. århundrede for at imponere besøgende. Idag er strækningen måske mest kendt som film location i tv-serien Game of Thrones som The Kings Road i sæson to.  

Dernæst er det tid til at besøge Old Bushmill Distillery længere nordpå. Bushmill whiskey fremstilles stadig på Irlands ældste fungerende destilleri, hvor der har været destilleret whiskey siden 1608, baseret på det friske vand fra destilleriets egen bæk og god irsk byg. Tag en tur rundt på destilleriet og slut af med en dram i baren. På den videre færd mod Derry kan I besøge Roe Valley Country Park i Limavady. Den smukke og fredelige park i udkanten af Limavady lokker med spektakulære udsigter ved flodbredderne og hvor floden falder gennem eventyrlige slugter og hvor de urgamle træer langs bredderne skaber et varieret og spændende dyre- og fugleliv.

Overnatning i Derry

 

 

 

Derry

Derry - eller Londonderry - er Irlands eneste tilbageværende by med en bymur er går hele vejen rundt om den indre by. Muren blev bygget i starten af 1600-tallet og er ca. 1,5 km i omkreds og danner en herlig spadseretur rundt om den indre bydel. Tag evt. en guidet rundtur på muren og hør om den dramatiske historie om 1600-tallets brutale belejring, sultende borger og buldrende kanoner. Slut af med en tur over Peace Bridge til Ebrington Square og The Walled City Brewery.

Et andet berømt bygningsværk er St. Columb's Cathedral, der var den første katedral, der blev bygget efter reformationen. Også den smukke Guildhall i neo-gotisk stil er værd at kigge på og har en særdeles spændende historie. Et andet ikonisk bygningsværk er den nye Peace Bridge fra 2011, der blev bygget som en del af byens foryngelsesprogram. Broen er spektakulær og forbinder floden Foyle's to bredder.

På The Tower Museum kan I høre om La Trinidad Valencera, den Spanske Armada's fjerdestørste skib, der gik på grund ud for Derry i 1588. Først 400 år senere blev skibet opdaget af dykkere fra den lokale dykkerklub. 

Ved Derry mødes de to spændende kystvejen, The Causeway Coastal og The Wild Atlantic Way, så hvis I fristes til en køretur i den smukke og dramatiske natur, er der masser af muligheder. 

Overnatning i Derry

Derry - Sligo (250 km)

Fra Derry kører I mod Donegal gennem det smukke Inishowen Peninsula. Denne smukke køretur langs kysten byder på mange enestående udsigter, f.eks. Slieve Snaght, som er Inishowens højeste punkt, og Knockamanty Bends, hvor I bør stå på toppen af en klippe og nyde udsigten over Five Fingers Strand.

Fortsæt vestpå til Glenveagh National Park, Irlands største nationalpark. Glenveagh er et næsten skræmmende smukt landskab med rå bjerge, uberørte søer, brudende vandfald og eventyrlig egeskov i hjertet af Derryveagh Mountains i det nordvestlige Donegal. Midt i parken ligger Glenveagh Castle, der blev bygget som et jagtslot sidst i 1800-tallet.  Slottets have regnes for et af Irlands ekseptionelle mesterværker indenfor havebrug. I parkens Visitor Centre kan I få brochurer over parkens forskellige stier.

Fortsæt turen ad The Wild Atlantic Way, der strækker sig 2.500 km langs Irlands vestkyst fra Mail Head i Donegal til Kinsale ved Cork, og er det ene fascinerende skue efter det andet. Kør evt. helt ud til Glencolmbcille, og besøg Glencombcille Folk Village, en stråtækt kopi af en typisk landsby, der giver et billede af livet i forrige århundrede. Landsbyen ligger på en skråning  med udsigt over den sandede Glen Bay Beach i det sydvestlige Donegal. 

Sidste stop er Sligo, en af Irlands største byer og 'hovedstad' i det Nordvestlige Irland. Og Sligo byder da også på mange attraktioner og seværdigheder. Er man til rovfugle har Eagles Flying to daglige shows med imponerende ørne og falke. Her finder I også Lissadell House & Gardens med en spændende historie og fantastisk haveanlæg. 25 km fra Sligo ved landsbyen Mullaghmore finder I en af Irlands smukkeste strande og selve landsbyen byder på flere caféer og tearooms. Lige syd for Sligo ligger Carrowmore Megalithic Cemetery, der med over 60 stencirkler og grave er en af Europa's største stenaldergravpladser. 

Overnatning i Sligo

Sligo - afrejse Dublin Airport (225 km)

På vej til Dublin kan I lægge vejen syd om Lower Lough Erne og besøge de spektakulære grotter i Marble Arch Caves Global Geopark. Her finder I en af Europa's finest "showcaves" hvor en guidet tur tager jer rundt i en fascinerende verden af underjordiske floder, vandfald, snoede passager og 'højloftede' grotter. Og ud over de dramatiske grotter byder geoparken på noget af Nordirlands fineste landskab.

Afrejse? Eller et par ekstra nætter i Dublin?

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 8.263 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Dublin retur
 • 6 overnatninger
 • 7 dages billeje gruppe A
   

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring
   

 

Om rejsen

 • 2 overnatninger i Belfast
 • 1 overnatning i Antrim
 • 2 overnatninger i Derry
 • 1 overnatning i Sligo
   

 

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Derry eller Belfast, lægge vejen forbi Galway eller Dublin eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011