Belfast og Nordirland

5 dages kør-selv-forslag til nordIrland

Denne 5-dages tur tager jer nordpå til Belfast, langs den berømte Causeway Coastal Route, gennem 'The nine Glens of Antrim', til The Dark Hedges og Derry/Londonderry og tilbage til Dublins lufthavn. Et lille eventyr spækket med spektakulære og fascinerende oplevelser.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Nordirlands storslåede landskaber.

Fra 2.465 kr.
pr. person i dobbeltværelse B&B i 3 nætter samt 4 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
5 dage/4 nætter

Længde:
580 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Dag for dag

Dag 1.: Ankomst - Belfast
Dag 2.: Belfast
Dag 3.: Causeway Coastal Route, Ballymena
Dag 4.: The Nine Glens of Antrim, Derry
Dag 5.: Afrejse

 

Ankomst - Belfast

Fra Dublin lufthavn kører I nordpå mod Belfast. Gør stop ved det spændende fortidsminde Newgrange, der er ældre end Stonehenge. Newgrange er faktisk over 5.000 år gammel og har formodentlig været et tempel af både religiøs, spirituel og ceremoniel betydning.

Længere nordpå kan I besøge Hillsborough Castle & Gardens, en af de fornemste og mest historisk interessante bygninger i Nordirland. Det er også det officielle residence for den britiske Royal Familly, når de besøger Nordirland. Her kan I besøge de fine 'State Rooms' med udstillinger fra 'The Royal Collection', og høre historier om de mange fornemme gæster, der har boet på slottet. Entréen til slottet giver også adgang til haverne, hvor I kan besøge Granville Garden, Lady Alice's Temple, the Ice House, Quaker Burial ground og Moss Walk. Man kan også nøjes med at købe billet til haverne.

Fortsæt til Nordirlands hovedstad Belfast og brug resten af dagen på at slentre rundt i byen for at fornemme pulsen.

Overnatning i Belfast.

Belfast

Brug hele dagen i Belfast. Byen er opdelt i fire kvarterer: The Gaeltacht Quarter, The Cathedral Quarter, The Queens's Quarter og Titanic Quarter, og hver bydel har sin eget karakteristik, men fælles er irernes naturlige charme og imødekommenhed. Selv om de rent faktisk er englændere.

Når man er i Belfast, må man naturligvis besøge museet Titanic Belfast. Skibet Titanic blev bygget i Belfast på Harland & Wolff skibsværft i 1912, og museet ligger ved side af Titanic Slipway, tegnestuen og værftet. Titanic Belfast fortæller historien om skibet, fra hendes undfangelse i Belfast tidligt i 1900-tallet, over konstruktionen og til den skæbnesvangre jomfrurejse, der førte skibet ind i verdenshistorien. Turen gennem museet fører jer gennem ni gallerier med interaktive udstillinger, undervandsoplevelser, skibsdæk og -kahytter. Alene museumsbygningen er speciel med sin unikke arkitektur.

En anden seværdighed er Cumlin Road Gaol fra 1800-tallet. Her kan I tage turen fra tunnellen der forbinder retsbygningen på den anden side af vejen til hængningscellen, guvernørens kontor, hospitalet og kirkegården. Hvis det bliver for makabert kan i fortsætte til Ulster Museum i Botanic Gardens med alt fra dinosaurer til moderne kunst. Og der er gratis adgang.

Overnatning i Belfast.
 

Coastal Causeway (180 km)

Den ægte Causeway Coastal Route-oplevelse begynder, når I forlader Belfast. Kør til havnebyen Carrickfergus, hvor første stop er Carrickfergus Castle, en af Irlands best bevarede middelalderbygninger. Det blev påbegyndt i 1177 og har spillet en vigtig militær rolle frem til 1928. Gennem årene har fortet være belejret af både skotter, irere, englændere og franskmænd.

Videre østpå mod den smukke kyststrækning Islandsmagee hvor næste stop er The Gobbins Cliff Path, en fascinerende sti der hænger faretruende ud fra basaltklipperne over det brusende irske hav. Den dramatiske og udfordrende sti passerer også over en hængebro, gennem huler og ad trapper og tunneller. Her vil I både høre og føle vinden og dønningerne der slår ind mod kysten under jer. Der er også et spændende besøgscenter og en sti på klippetoppen. Bemærk, at der skal bestilles tid på forhånd på deres hjemmeside.

Fortsæt langs den smukke kyst til Carrick-a-Rede Island, hvor I kan få en nervepirrende oplevelse ved at besøge øen, der kun er forbundet til fastlandet med en hængebro 30 meter over det brusende hav. Broen blev oprindeligt bygget af laksefiskere, omend den idag er mere fast i det. Når I først har passeret Carrick-a-Rede Rope Bridge får I til gengæld en helt fantastisk oplevelse på toppen af klippeøen. Kør evt. forbi Ballintoy Harbour små 4 km derfra. Havnen har en fantastisk naturlig beliggenhed og har været brugt som location i tv-serien Game of Thrones. 

Dagens sidste oplevelse idag er Giant's Causeway, et geologiske vidunder, der har lagt navn til ruten. Giant's Causeway ligger i et usædvanligt smukt område og er det eneste UNESCO Verdensarv i Nordirland og Storbritanniens fjerde største naturlige under. Området har ca. 40.000 sammenhængende basaltsøjler og er resultatet af et vulkanudbrud for mange millioner år siden. Den længste søjle er ca. 12 meter høj og langt de fleste er sekskantede.

Fortsæt sydpå til byen Ballymnena, der med et stort udvalg af butikker og restauranter den perfekte afslutning på jeres dagen.

Overnatning i Bellymena/ Co. Antrim

The Nine Glens of Antrim (170 km)

Idag får I kigget på The Nine Glens of Antrim (Antrims ni dale), som er fyldt med pittoreske kystbyer, frugtbare skove, rå bjerglandskaber, charmerende kirker og masser af folklore.

Start dagen med et besøg på Glenarm Castle and Walled Garden, oprindelige Jarlen af Antrim's hjem, med de fantastiske Walled Garden spækket med naturlige og menneskeskabte undere. Selve slottet er kun åbent på bestemte dage. Tag jer derefter tid til at udforske de berømte "Glens of Antrim".  Der er ni, hver med sin sceniske køretur, med lyriske navne som Glencloy, Glentaisie og Glenballyemon. Og glem ikke Glenariff Forest Park i Queen of the Glens med eventyrlige stier og smukke vandfald.

Læg også vejen forbi The Dark Hedges, en næsten ikonisk buegang af sammenfiltrede bøgetræer, der er blevet en af Nordirlands mest fotograferede naturfænomener. Alléen blev plantet af familien Stuart i den 18. århundrede for at imponere besøgende. Idag er strækningen måske mest kendt som film location i tv-serien Game of Thrones som The Kings Road i sæson to.  

Dernæst er det tid til at besøge Old Bushmill Distillery længere nordpå. Bushmill whiskey fremstilles stadig på Irlands ældste fungerende destilleri, hvor der har været destilleret whiskey siden 1608, baseret på det friske vand fra destilleriets egen bæk og god irsk byg. Tag en tur rundt på destilleriet og slut af med en dram i baren. På den videre færd mod Derry kan I besøge Roe Valley Country Park i Limavady. Den smukke og fredelige park i udkanten af Limavady lokker med spektakulære udsigter ved flodbredderne og hvor floden falder gennem eventyrlige slugter og hvor de urgamle træer langs bredderne skaber et varieret og spændende dyre- og fugleliv.

Den gamle, og alligevel moderne by Derry, eller Londonderry, er den perfekte afslutning på den korte tur rundt i Nordirland. Derry er Irlands eneste tilbageværende by med en bymur er går hele vejen rundt om den indre by. Muren blev bygget i starten af 1600-tallet og er ca. 1,5 km i omkreds og danner en herlig spadseretur rundt om den indre bydel. Et andet berømt bygningsværk er St. Columb's Cathedral, der var den første katedral, der blev bygget efter reformationen. Også den smukke Guildhall i neo-gotisk stil er værd at kigge på og har en særdeles spændende historie. Et andet ikonisk bygningsværk er den nye Peace Bridge fra 2011, der blev bygget som en del af byens foryngelsesprogram. Broen er spektakulær og forbinder floden Foyle's to bredder.

Overnatning i Derry

 

 

 

Afrejse (230 km)

Fra Derry går turen sydover gennem det indre Nordirland. Undervejs kan I gøre holdt ved Ulster American Folk Park i Castleton lige uden for Omagh. Det er et frilandsmuseum, der er bygget på den historiske forbindelse mellem Ulster og Amerika, baseret på udvandringen fra Ulster i 17- og 1800-tallet. Museet levendegør fortællingen om den irske emigration til Amerika. Følg sporet fra de stråtækte hytter i Ulster, ombord på emigrantskibet til træhytterne i Amerika yderste vestfront. Ofte går der personer rundt i tidstypiske kostumer og viser håndværk eller fortæller historier om udvandringen og livet før.

Der er ca. 230 km til Dublin lufthavn og turen tager ca. 3 timer.

kort

Vis på kort

galleri

priser

Fra 2.465 kr.

Prisen inkluderer

  • 4 hotelovernatninger
  • Billeje

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Flybilletter

 

Om rejsen

Standard, fra 2.465 kr.
pr. person i dobbeltværelse
 

2 overnatninger i Belfast
1 overnatning i Ballymoney
1 overnatning i Derry

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Derry eller Belfast, lægge vejen forbi Donegal eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

få et tilbud

Intern kommentar

Salgsinfo: Belfast & Nordirland

Reservation direkte hos Abbey Ireland: Elisa Munaro, FIT Market Executive - Abbey Ireland

Contact: +353 1 6486231 eller +353 1 6486100, elisam@abbey.ie     Website: www.abbeytours.ie  

Belfast & Nordirland er baseret på 

  • 2 x night Belfast
  • 1 x night Ballymena
  • 1 x night Derry

Hotelkategori: B&B eller Hotel (3 eller 4*). Angiv kategori tydeligt på bookingen. MUP 25%

Priser ( € ) 2018 pr. person pr. nat i dobbeltværelse:
B&B:
april, oktober 210  €, Juni, juli, august, september 235 €
3*/4* Hotel: April, maj, september 250 €, juni, juli, august 265 €

+ AVIS grp A 796
OBS: Vær opmærksom på regler for lejere på 75 år eller mere. Se AVIS betingelse!!!


Book online hos Abbey Tours:        https://bookings.abbey.ie/         
Login: FDMTravel. Password: FDM001


Eller via SunHotels: Belfast, fx Wellington Park Hotel. Ballymena, fx Galgorm Resort & Spa. Derry, fx Chamberlain HouseMotorveje i Irland er betalingsveje, der betales ved anlæg eller online.
OBS: M50 rundt om Dublin kan kun betales online
 på dette link https://www.eflow.ie/i-want-to/pay-a-toll/  senest kl. 20 den efterfølgende dag eller via "M50 Quick Pay" app'en. 
En almindelige personbil koster pt € 3.10