Henningsvær - et ægte norsk fiskevær

Verdens rigeste fiskeplads

Henningsvær ligger på en række øer knyttet til fastlandet med en række dæmninger og broer, så du er tæt på havet, uanset hvor du bevæger dig hen. En af verdens rigeste fiskepladser ligger lige syd for Henningsvær og er blandt nordmænd nok den mest kendte fiskerby i hele Lofoten. Dette manifesterer sig i børnesangen "En ægte lofot-torsk jeg er, for jeg er født i Henningsvær".

Et "fiskevær" er den norske betegnelse for et fiskerleje, og bruges i særdeleshed om de traditionelle fiskerlejer i Lofoten. Henningsvær er blandt de mest kendte fiskevær i Lofoten og har sit ophav i de enorme fiskebestande udenfor Lofoten. Lofothavets fisk, som de også laver til tørfisk, er stadig en vigtig indtægtskilde for de cirka 500 indbyggere.

Er du fodboldfanatiker, har du med stor sikkerhed set billeder af Henningsvær Stadion. For fotografer, entusiaster  og naturelskere er dette uniktbeliggende stadion et yderst populært stop. Det kræver kun en lille google-søgning… og herefter har du med sikkerhed tilføjet stedet til din bucket-liste!

Vil du se fodboldstadionet med egne øjne i fugleperspektiv, skal du tage vandrestøvlerne på og begive dig ud på vandreturen, der tager dig op på Festvågtind.

Kort

Vis på kort