Gletsjeren Svartisen

Prøv en vandring på Den sortblå is

Et godt stykke oppe i det nordlige Norge - ca. 1.000 km nord for Oslo - finder du et af Norges fascinerende naturfænomener. I yderkanten af nationalparken Saltfjellet ligger gletsjeren Svartisen, der, som navnet antyder, har en imponerende mørkeblå farve i kontrast til den hvide sne, der dækker gletsjeren.

Det er et oplagt mål, hvis du vil udforske Norges vilde natur på din kør-selv-ferie

Svartisen er med sine 370 km2 Norges næststørste gletsjer. Det er også den lavest liggende gletsjer i Europa, da den strækker sig ned til kun 20 meter over havet ved Svartisvandet.

For foden af Svartisvandet ligger også Brestua, som er et godt udgangspunkt for at udforske Svartisen. Fra det lille traktørsted kan du få en fantastisk udsigt til gletsjeren, der næsten ligner flydende is, som den maser sig ned imellem de to fjeldtoppe. Nyd evt. en frokost eller en kop kaffe her, inden du udforsker gletsjeren. Du kommer hertil via en kort færgetur fra Holandsvik.

For din egen sikkerhed anbefales det på det stærkeste, at du benytter en guide, hvis du vil vandre på gletsjeren. Et besøg til Svartisen kræver således lidt planlægning men er en oplevelse for livet.

Kort

Vis på kort