Naturhistorisk museum i Wien

Et af verdens bedste

Naturhistorisches Museum i Wien er kåret til et af verdens bedste naturhistoriske museer. Og det er også virkelig en seværdighed, som det kan anbefales at besøge, når du er i Wien. Den imponerende bygning er en tvillingebygning til Kunsthistorisk Museum og lige så imponerende indenfor som udenfor. Bygningen minder mest af alt om et slot. Samlingen blev grundlagt for 250 år siden og rummer alt fra dinosaueræg til fugleedderkopper. Det er et sted, som børn elsker at besøge, fordi der er så meget at se og prøve. Og så er det gratis for børn.

oplev en "levende" dinosauer

Selvom museet er gammelt og holder fast i de fine gamle udstillingsrum og –skabe, så har de også sørget for at følge med tiden, så det ikke virker alt for støvet. Der er fx en ”levende” dinosauer oppe ved de forhistoriske dyr og animationer af sabeltigre og kæmpebæltedyr. I småtingsafdelingen er der en masse mikroskoper, hvor man kan gå tæt på insekter og bændelorme. Naturhistorisk Museum i Wien hører til blandt de største i verden og har mange sjældne dyr udstillede, fx Den Blå Fisk, som man længe troede var uddød.

Du vil hele tiden blive overrasket over, hvor mange ting og dyr, de har i de kæmpestore sale. Museet beskæftiger sig også med forhistoriske mennesker, og viser mange kostbare historiske stykker kunsthåndværk. Blandt dem er Venus Fra Willendorf, den berømte lille kvindefigur, der er vurderet til at være 24.000 år gammel.  Når du ser hende, vil du sikkert opdage, at du har set hende før, for hun bliver tit vist som et eksempel på en idealfigur for 20.000 år siden. Du kan selvfølgelig købe en kopi i museumsshoppen.

Kort

Vis på kort