Ofte stillede spørgsmål & svar om MC-rejser med dansk guide

Spørgsmål og svar om guidede MC-ture 

Der er naurligvis mange spørgsmål forbundet med købet af en MC-rejse med dansk guide. Her på siden har vi samlet de typiske spørgsmål i vores FAQ-lister. Skulle der være overvejelser eller spørgsmål, som du ikke finder svar på her, så er du altid velkommen til at ringe til vores rejsespecialister på 70 11 60 11

 

Hvad er inkluderet?

Hvad er inkluderet i prisen?

Alle MC-rejser inkluderer fly fra og til Danmark, transport til og fra lufthavnen i USA, motorcykelleje med forsikring, alle hoteller, dansk rejseleder, følgebil til bagage og andet sikkerhedsudstyr for gruppen samt udflugter iflg. program. Se mere under hver rejse i afsnittet om prisen. Vi inkluderer for nemheds skyld mest muligt hjemmefra, men giver også mulighed for valgfrie tilkøb.

Er der MC-guide med på turen?

Ja vi har dansktalende MC-guider med på alle ture. MC-rejselederen kører forrest i gruppen og guider jer trygt og sikkert gennem hele turen. Guiden har desuden stor erfaring og viden om destinationen og lokale forhold.

Er der følgebil med på turen?

Ja, vi har altid en følgebil med dansk chauffør til bagage, kolde drikkevarer samt sikkerhedsudstyr hvis uheldet skulle være ude. Følgebilen kan i nødstilfælde medtage en deltager og en MC, hvis det bliver nødvendigt.

Hvilke ekstra udgifter skal jeg beregne?

Det er meget individuelt, men du skal selvfølgelig have USD med til måltider, som ikke er inkluderet i turen. Måltider ligger typisk på en 15-20 USD for frokost og en 20-30 USD for aftensmad. I USA er det også normalt at give drikkepenge til chauffører, guider og på restauranter. På restauranter bør der gives minimum 15% i drikkepenge. På hotellerne er det normalt at lægge 2 USD på værelset til stuepigerne. Derudover kan der være ekstra udflugter, som du ønsker at deltage i. 

Hvor mange penge skal jeg regne med at bruge på benzin?

Forvent at du skal beregne en 20-30 USD pr. dag. Brændstof afregnes typisk ved afslutning af turen.

Er det en fordel at være medlem af FDM?

Ja, det er det. Er du medlem af FDM kan du få 500 kr. rabat pr. bestilling. Oplys dit FDM medlemsnummer ved bestilling, eller forhør dig om muligheden for at blive medlem. 

Spørgmål om kørsel på turen

Hvor hurtigt kører vi undervejs

Turlederen og de forreste motorcykler kører den tilladte farthastighed. Dvs. jo længere nede du lægger dig i gruppen, jo mere skal du være med til at køre op i perioder. Vi sætter farten lidt ned oppe foran, når vi kan se at gruppen er ved at blive brudt op. Det hjælper med at få gruppen hurtigere samlet igen. Men vi skal også følge trafikken med sikkerheden i fokus. 

Hvor mange km kører man om dagen?

Det er lidt forskelligt alt efter hvor vi kører, men dagsruterne er nøje afstemt og tilrettelagt så de passer til dagen – Vi forlader typisk hotellet kl. 7.30 og er først fremme ved næste hotel igen ved 16.30-17.00 tiden. Vi har god tid til at køre de km vi skal og holde pauser og se ting undervejs. Vi vil gerne bruge tiden derude, hvor der er noget at se på og opleve, og mindre tid på hotellerne.

Hvor tit holder vi pause og hvor lange er de?

Det gør vi ca. hver 1½ time alt efter hvordan det går. Trafik og mange andre faktorer kan have indflydelse på dette. Flere steder er der desuden lagt seværdigheder ind, hvor der afsættes god tid til at opleve stedet.

Det er lidt forskelligt hvor længe en pause varer, men når guiden kører sin motorcyklen frem, er der 2-3 min til afgang. Efter tankstop kører vi ca. 10. min efter sidste mand er tanket. Ved frokost stop får I anvist et tidspunkt for mødetid igen.

Kan jeg køre en tur efter vi er nået frem til hotellet?

Ja du kan køre alt det ekstra du vil, men kører du en lidt længere tur, skal du huske af fylde din MC op igen, så alle starter næste morgen med samme udgangspunkt, og så gruppen ikke bliver forsinket af en uventet ekstra tankning.

Er der mulighed for fri-kørsel?

Vi har nøje udvalgt strækninger med fri-kørsel på alle turene. I dag udgør det ca. 50% af ruten. Strækningerne er håndplukket gennem årene hvor det giver mening at køre frit og hvor det ikke gør. Vi lægger stor vægt på at ingen bliver væk, og at alle får en god oplevelse ud af det. De kan typisk være hvor vi skal følge samme Highway, køre over et bjergpas eller gennem en nationalpark. Mange steder er der kun en vej. Men det kunne også være andre steder hvor forholdende taler herfor – Vi finder hvert år nye strækninger som er velegnet og udbygger dermed den del hvor det giver mening. Du er også altid velkommen til at følges med rejselederen hvis du hellere vil det.

Hvor mange er vi på et hold

Det er lidt forskelligt, men vi tilsigter at være et sted mellem 14-22 motorcykler på et hold. Det betyder faktisk ikke så meget med holdstørrelsen, da vi har ca. 50% fri-kørsel på alle vores ture. Dvs. vi har udvalgt strækninger hvor holdet slippes fri og du kan køre ”på egen hånd” hvis du vil. Et hold består normalt af ægtepar, singler, familier eller venner. 

Er der mange kvinder med på turene?

Det er lidt forskelligt, men typisk er der 25-35% kvinder med på alle turene – Det er en blanding mellem bagsædepassager og kvinder, som selv kører.

Kan jeg tage børn med på turen?

Ja det kan du godt. Vi har flere gange haft deltagere med større børn, og det var en stor succes – Hvis der er tale om forældrepar og 1 barn, kan I dele et værelse – Hvis I vælger en model Street Glide Touring Edition, vil barnet opleve den bedste kørekomfort. Vi anbefaler barnet er min. 10 år gammel.

Spørgsmål om motorcyklen

Hvilken motorcykel skal jeg vælge?

En MC-tur i USA, skal selvfølgelig være på den helt rigtige maskine. Se udvalget af Harley-Davidson modeller her. Du skal vælge en 1. prioritet og en 2. prioritet. Vi kan ikke 100% garantere, at du får din ønskede model. Men vores samarbejdspartner gør alt hvad de kan for at opfylde jeres 1. ønske. Har du en bagsædepassager, anbefaler vi en Harley-Davidson Street Glide Touring Edition, som har bedste komfort for en passager. Er du ikke så høj, bør du vælge den mindste motorcykel, en Harley-Davidson Softail Heritage. Er du i tvivl, anbefaler vi, at du besøger CAPS, Harley-Davidson forhandleren i Århus eller i Roskilde og ser nærmere på den valgte Harley. De har alle modellerne.

Kan jeg få et Ryglæn (Sissybar, backrest) påmonteret?

Alle modeller har et lille ryglæn til passageren. Harley-Davidson Street Glide Touring Edition har et faconstøbt ryglæn. Denne model anbefales, hvis du kører med en passager, eller hvis du har problemer med din ryg. Det er den mest komfortable maskine. Det er ikke muligt at få ryglæn til chaufføren, da de ikke eftermonteres længere. 

Skal jeg selv medbringe hjelm?

Det er gratis at låne en hjelm hos MC-udlejeren. De fleste foretrækker dog deres egen, og vælger at medbringe den. Vær opmærksom på, at hjelmen skal være DOT certificeret med mærkat. Udlejerens hjelme er uden visir og såkaldte halv-hjelme, der ikke dækker øret. Det er et krav at bruge hjelm under kørslen.

Spørgsmål om hoteller

Hvordan er hotelstandarden og beliggenheden?

Vi har valgt en fornuftig og god hotelstandard med store værelser. Alle med eget toilet og bad på værelserne. Det kan fx være kæder som Best Western eller Holiday Inn, men der kan også være andre lokale hoteller at finde på hotellisten. De fleste hoteller er med pool med mindre andet fremgår under rejsebeskrivelsen og flere er inkl. let morgenmad. Beliggenheden er ofte i mindre byer, der bedst passer med vores rute. Vi kører primært ad de små byways, hvor vi finder de lokale oplevelser og flotteste køreture, men der vil også være kørsel på motorveje til de længere strækninger.

Er der WIFI på hotellerne?

De fleste hoteller tilbyder gratis WIFI på værelset eller i lobbyen. Signalet kan dog være ustabilt eller helt mangle i øde områder, eller WIFI kan visse steder koste et ekstra gebyr.

Kan jeg bestille enkeltværelse?

Ja det kan du. Det koster lidt ekstra. Pristillæg for enkeltværelse finder du under hver rejse i afsnittet om prisen.

Behøver jeg bestille enkeltværelse, hvis jeg rejser alene?

Det behøver du ikke. Ca. 10-15% rejser alene, men ønsker at dele værelse med en anden. Det kan kun lade sige gøre hvis kabalen går op, ellers kan det være nødvendigt at opkræve enkeltværelsestillæg, men det sker sjældent. Jo før du tilmelder dig jo bedre og er det tæt på afrejse, gør vi hvad der er muligt for at finde en og dele værelse med.

Spørgsmål om flyrejsen

Flyver vi direkte?

Som udgangspunkt flyver vi ikke direkte. Vi benytter større flyselskaber som fx KLM, Air France eller Lufthansa. Hvis du ønsker at flyve direkte, kan vi se om det kan lade sig gøre imod et tillæg, ligesom vi gerne opgraderer med diverse tilvalg efter ønske. Flyruten er typisk med 1 mellemlanding, men 2 kan forekomme alt efter hvor den bedste samlede rejsetid kan opnås.

Hvor flyver vi fra?

Vi flyver fra Billund eller fra Kastrup, afhængig af hvor vi får de bedste forbindelser og priser. Du kan mod et tillæg vælge din foretrukne lufthavn og få garanti for afrejse derfra. Det kan fx være fra Billund eller Kastrup. Kontakt os for nærmere muligheder, hvis det er vigtigt for dig at flyve fra en bestemt lufthavn.

Praktik

Hvilke forsikringer skal jeg have?

Hvis du bliver syg, kommer ud for et uheld, tyveri eller hvis du fx mister din bagage, er det rart at vide, at du er sikret og får hjælp. I samarbejde med Europæiske Rejseforsikring kan vi tilbyde forskellige typer rejseforsikring, så du altid er sikret den bedste dækning. Vores rejseforsikring dækker desuden også selvrisiko på motorcykelleje. Læs mere her.

Skal jeg have internationalt kørekort til turen?

Ja, vi anbefaler, at du får lavet et internationalt kørekort, inden du tager på motorcykelferie i USA. Det er ganske vist ikke noget krav for at kunne leje motorcykel, men bliver du stoppet af en færdselsbetjent ifm. et rutinetjek eller et færdselsuheld, er det er fordel at kunne fremvise et internationalt kørekort. I nogle stater er det endda et krav. Føreren skal være 21 år og have et gyldigt nationalt type A kørekort til motorcykel.

Skal jeg have et motorcykelkørekort for at deltage i en guidet tur?

Ja, der kræves et gyldig motorcykelkørekort type A for at deltage i en guidet tur eller leje en motorcykel. Du kan dog også deltage i en bil, hvis du ikke har et gyldig motorcykelkørekort.

Skal jeg være en øvet motorcyklist?

For din egen skyld og for sikkerhedens skyld bør du være fortrolig med og have en vis øvelse og erfaring i at køre en stor og tung motorcykel. Du kan tilmelde dig et køreteknisk kursus hos FDM Jyllandsringen eller FDM Sjællandsringen. Se mere her. Vi anbefaler også, at du besøger CAPS i Århus eller i Roskilde og ser nærmere på den valgte Harley-Davidson.

Skal jeg have visum til USA?

Danske og svenske statsborgere skal som udgangspunkt ikke have visum til USA for at deltage på en ferierejse til USA. Men du skal have en indrejsegodkendelse. En såkaldt ESTA. Se mere her. Det er dit eget ansvar at indhente den nødvendige tilladelse. 

Hvornår modtager jeg min flybillet og hotelliste for turen?

Vi fremsender de sidste rejseinformationer med flybillet og hotelliste ca. 3 uger før afrejse.
Her vedlægger vi desuden vores rejsemanual med praktiske informationer samt en anbefalet pakkeliste.

Bliver der afholdt informationsmøder inden afrejse?

Som udgangspunkt nej, det gør der ikke. Men I er altid velkommen til at kontakte os, hvis der er information eller spørgsmål I mangler svar på. Hold desuden øje med hjemmesiden og vores Facebook side om kommende rejseforedrag.

Alle ture i USA indledes med et informationsmøde på det første hotel inden turen for alvor går i gang.

Behøver jeg at tage regntøj med?

Vi anbefaler, at du medbringer et let regntøjssæt. Så er du beredt, hvis der skulle dukke en byge op. Men vi ”regner” med at det bliver i sidetasken.

Ved bestilling

Kan jeg betale hele rejsens pris ved bestilling?

Ja det kan du godt. Du indbetaler blot hele det samlede beløb, som fremgår af din faktura, som du modtager ved bestilling. Alle indbetalinger er elektroniske, så du indbetaler blot på det betalings-id, som står nederst på din faktura. Er der under 3 måneder til afrejse, når du tilmelder dig, skal du betale hele beløbet ved bestilling.

Kan jeg betale rejsen med kreditkort?

Ja det kan du. Giv os besked ved bestilling, så sender vi et betalingslink, hvor du sikkert kan betale med dankort eller kreditkort online. Alle angivne priser er fratrukket rabat på 1,5% for betaling med dankort, gavekort/tilgodebevis eller bankoverførsel.

Hvor meget skal jeg betale i depositum og hvornår skal slutbetaling falde?

Ved tilmelding til turen betaler du et depositum på 5.000 kr. pr. person. Resten skal du betale senest 90 dage før afrejse. Datoerne vil fremgå af din faktura, som du får tilsendt ved bestilling. Er der under 90 dage til afrejse ved tilmelding, skal du betale hele beløbet med det samme.

Kan jeg betale i rater?

Ja det kan du godt. Ved tilmelding betaler du et depositum på 5.000 kr. og herefter indbetaler du et fast beløb hver måned (min. 800 kr.) Senest 90 dage før afrejse indbetales restbeløbet. Du får en kvittering pr. e-mail for hver betaling, og kan her følge med i hvor meget du mangler at betale (restbeløbet). Aftal nærmere ved bestilling.

Kan jeg købe rejsen uden flybillet?

Ja, hvis du selv ønsker at arrangere din flyrejse, så er du velkommen til at bestille uden fly. Kontakt os for den mulighed. Du møder så bare op på første hotel til aftalt tid og tilslutter dig gruppen her. Vær dog opmærksom på, at vi har aftaler med alle de store flyselskaber og kan tilbyde fleksible rejsemuligheder, andre ud- og hjemrejsedatoer, opgraderinger, forlængelser og meget andet - Ring og fortæl om dine ønsker, så undersøger vi dine mange muligheder.