Plaza de España i Sevilla

Byens arkitektoniske perle

Plaza de España er en af Spaniens mest imponerende pladser med i alt 50.000 kvadratmeters spansk kulturhistorie. Solens stråler forgylder det detaljerede bygningsværk, hvor højtravende tårne, ornamenterede søjlegange og farverige fliser indrammer det halvcirkelformede kunstværk. Bliv blæst bagover af fortidens storhed ved den imponerende Plaza de España.

En kulturel sukkerknald til din morgenkaffe

Morgensolen er netop brudt frem og du går i Parque de Maria Luisa på Avenida Isabel la Catolicá. På lang afstand ser du en lille mørk statue. Først som en lille plet, men jo tættere du kommer på, des større vokser statuen. Lige indtil den bliver en mand i mørk bronze, der står med ryggen til vejen og sin hat i hånden. Det er den spanske arkitekt Anibal González, manden bag mange ikoniske bygningsværker i Sevilla og Madrid. Han står med stjerner i øjnene og beundrer et af sine største værker; Plaza de España.

Inspiration

En plaza med pomp, pragt og porcelænsblå mosaikker

Plaza de Españas enorme plads er flankeret af smukke søjlegange, der er dekoreret med mosaikker af farverige kakler og keramiske fliser, som hver især repræsenterer Spaniens provinser. De fire broer, der krydser den 515 meter lange kanal, som indrammer det brusende springvand på pladsens midte, symboliserer Spaniens gamle kongeriger. Det er endda muligt at få en sejltur på kanalen, hvor man - uforstyrret, siddende og i ro og mag - kan betragte pladsens storslåede hovedbygning med det imponerende indgangsparti, de snørklede detaljer og gelænderets blå keramikkupler.

Når du har betragtet de flisedekorerede hyldester til Spaniens landsdele, slentret langs det legende vandspejl og kørt hånden over det keramiske rækværk kan du – velvidende at du har vidnet et af Sevillas helt store arkitektoniske vidundere – drikke den sidste tår kaffe, nikke farvel til hr. Gonzàles og fortsætte på opdagelse i smukke Sevilla.


"Den smukkeste fotovinkel er gennem søjlegangene fra ét af de to tårne i bygningens ender. Plazaen er simpelthen for stor til at kunne fotograferes midtfor."

- Mette, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort