Palácio Nacional da Pena i Sintra

Besøg det rød-gule torneroseslot

Med sine solgule og okseblodsfarvede nuancer er Palácio Nacional da Pena ikke svært at få øje på i horisonten, men det er først når I kommer helt tæt på, at I rigtig kan fornemme slottets fortryllende stemning. Våbenskjold og havguder, der hviler på kæmpemuslinger er blot få af de detaljer, der er med til at gøre slottet så tornerose-specielt, som det er. I finder slottet circa 35 km fra Lissabon i nærheden af Sintra, og på en klar dag kan I være heldige at kunne se hele vejen til Lissabon fra slottets tårne. Pena-paladset er på UNESCO's Verdensarvsliste og er desuden et af Portugals syv vidundere. Vil I have eventyr for hele familien, skal I besøge det farvestrålende slot, når kør-selv-ferien går til Lissabon.

Inspiration

Gå på opdagelse i eventyrlige kringelkroge

Det føles næsten som at træde ind i et eventyr, når man går gennem den noprede port Porta Monumental med de takkede tårne og våbenskjoldbesatte murværk. Inden for porten åbner der sig et glansbilledagtigt slot med kongelige gemakker og smukke sale. Det arabiske værelse med snørklede udskæringer tager jer med til landets mauriske fortid, mens den store sal, Salao Nobre, byder på henslængt pastelluksus med støvrøde velourstole, cremefarvede vægge og imponerende guldlysekroner.

Slotskøkkenet er nærmest en fortælling i sig selv med de buede hvælvinger, mørkegrønne vinballoner og hvidkalkede vægge, hvor kobberstentøj hænger på række. I Kong Carlos’ lejligheder kan I opleve fortidens farverige nips og kongens tunge træmøbler. Paladset byder på et utal af forskellige rum, der er oplagte at gå på opdagelse i – både for børn og voksne.

En farveeksplosion midt i den frodiggrønne natur

På en bjergtop troner det farvestrålende slot højt over trætoppene i naturområdet Parque Natural de Sintra-Cascais. Det er Pena-paladset, der, med sit grå-violette murværk, gule tårne og dybrøde kampanile, ligner et fantasislot, nærmest er taget direkte ud af et eventyr. Slottets utallige udhæng og karnapper inviterer store som små til at udforske de farverige kringelkroge. Og eventyret fortsætter udenfor slotsmurene i den omkringliggende park.

Palacio Nacional da Pena er nemlig omgivet af frodige træer, rislende vandfald og bølgende bakketoppe. Naturområdet er et slaraffenland af alt fra smukt anlagte damme og blomsterhaver til naturlige søer og frodige dale. De små fugles springvand, Fonte dos Passarinhos, leder tankerne hen på eventyrprinsesser og skovfeer, mens søernes dal inviterer til at gå på opdagelse i området blandt de himmelhøje cedertræer. Pena-paladset og den omkringliggende natur er perfekt som en endagsudflugt for hele familien, når kør-selv-ferien går forbi den portugisiske riviera vest for Lissabon.

Kort

Vis på kort