Det spændende Alentejo og cykeltur i Algarve

13 dages tur med 5 dages kør-selv-ferie gennem portugal og 8 dages cykeltur i algarve

Denne 13-dages kør-selv og cykeltur tager jer til nogle af Portugals mest spændende og romantiske steder. Med start i Lissabon kommer I til Évora og videre til spændende byer som kongernes by Vila Viçosa, middelderbyen Monsaraz og Beja gennem Alentejos smukke, barske og fascinerende landskab frem til kysten ved Faro. Turen fortsætter på cykel langs Algarve kysten med mange spændende byer og oplevelser.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Portugals storslåede landskaber.

Fra 15.739 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 12 nætter inkl. morgenmad, 4 dages billeje og 6 dages cykeltur

Rejseperiode:
Marts - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
13 dage/12 nætter

Sværhedsgrad.
O O 
O O

Turens længde i bil:
673 km

Cykelturens længde:
200 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Lissabon - Évora (159 km)

Efter ankomsten til lufthavnen i Lissabon afhenter I jeres lejebil og kører den korte tur til Évora, hvor I er fremme på en 1½ times tid.

Vejen fra lufthavnen tager jer gennem Lissabom og mod syd over Tejo floden til den blå kyst - Costa Azul. Kysten er en af Portugals mest storslåede med sandstrande så langt øjet rækker, dramatiske klipper, små romantiske bugter og utallige små fiskerbyer. Ved kysten kan I også besøge Setúbal, der med den gamle bydels krogede gader og pastelfarvede huse klart er en slentretur værd.

Turen går videre direkte mod øst og Évora.

Overnatning på Pousada dos Loios i Évora.

Évora (145 km)

I har hele dagen til at gå på oplevelse i Évora

Den forhistoriske, muromkransede by Évora rejser sig op fra den enorme Alentejo-slette. Historien fortæller, at byen blev erobret fra maurerne i 1166 af en lovløs ridder, Gerald den Frygtløse, som besteg murene om natten på en stige af lanser. Senere blev Évora en populær residens for de portugisiske konger, men populariteten fortog sig efter Spaniens indlemmelse af Portugal i 1580.

I dag er byen et af de smukkeste steder, man kan besøge i hele Sydeuropa, med mange unikke attraktioner og UNESCO verdensarv.

Overnatning på Pousada dos Loios i Évora.

Evora - Vila Viçosa (152 km)

Kør til Reguengos de Monsaraz, der er en af Alentejos typiske middelalderbyer og omgivet af en beskyttende mur. Byen er et passende stop til en forfriskning og en frokost.

OBS: I Monsaraz har I inkluderet et besøg hos vinfabrikanten  "Herdade do Esporäo", hvor I kan smage to forskellige vine, hvorefter I har inkluderet en frokost på den lokale restaurant med det lækre Alentejo-køkken (ekskl. drikkevarer).

Efter frokost fortsætter I videre til Vila Viçosa med det fantastiske palads "Paço Ducal de Vila Viçosa" fra 1500-tallet. Det var her kongerne af Portugal i svundne tider tilbragte deres somre.

Overnatning på Pousada Convento Vila Viçosa

Vila Vicosa - Beja (150 km)

I dag starter jeres tur i Douro dalen med en 2½ timers tur med tog fra Porto til den lille flodby Pinhão.

I vil blive mødt af vores repræsentant i Porto, der vil give jer en gennemgang af jeres vandretur i Douro dalen.

I Porto afgår toget fra den centrale Campanhã station til stationen i Pinhão en af de smukkeste i Portugal  og med en beklædning af kakler, der viser de omliggende vinmarker og landskaber i Douro dalen.

Pinhão by er hurtigt overset, men her er alligevel god lejlighed til at finde en cafe, nyde udsigten over Douro floden og nyde en frokost eller en middag samt prøver på den lokale produktion.

Er tiden til det og passer det med en afgang kan I også tage en bådtur på Douro floden, så der er rigelig lejlighed til at nyde de smukke omgivelser.

Overnatning på 3-stjernet LBV House Hotel i Pinhão eller lignende.

Beja - Faro - Estoi (175 km)

Dagens vandring fra Pinhão til Vilarinho de São Romão
Længde 9,4 km | stigning +577m | fald -112 m 

Dagens tur tager jer op på de vestlige skråninger af Pinhão-dalen, hvor I passerer bjerglandsbyerne São Cristovão do Douro og Provesende.

Dette er sandsynligvis den mest krævende vandretur, I kommer til at på hele vandreturen i Douro dalen med de forholdsvis stejle stigninger til landsbyerne São Cristóvão do Douro (1,3 km) og derefter Provesende (3 km). Men lad dagens vandring tage sin tid og stop og undervejs og og nyd udsigten.

Dagene starter med en let og behagelig strækning langs Pinhão-floden, en biflod til den majestætiske Douro-flod. Det barske klippedalssceneri står i kontrast til de menneskeskabte mønstre på de omkringliggende bjergsider.

I kommer forbi en gammel vandmølle, indendet går opad gennem et skovstykke mod den første landsby og en udsigt, der retfærdiggør anstrengelserne. Derefter går turen gennem en vingård og langs gamle landeveje til den charmerende vinproducerende landsby Provesende. Her han I spise frokost på en lokal tasca, inden I udforsker landsbyen. Resten af turen til Vilarinho de São Romão er for det meste jævn, mens I undervejs passerer et amfiteater af terrasser med vinmarker.

Udsigten over de omkringliggende vinmarker kompenserer mere end rigeligt for jeres anstrengelser.

Dagen afsluttes med en varm velkomst og et hjemmelavet måltid på et historisk landsted - og hvis vejret tillader det, kan I tage en forfriskende dukkert i den udendørs pool eller blot slappe af i den komfortable gæstestue.

Overnatning på Casa de vilarinho de São Romão i Vilarinho de São Romão eller lignende
Måltider: Morgenmad, madpakke og middag

Cykeltur Sagres - Lagos (42 km)

Vandring fra Vilarinho de São Romão via Pinhão floden til Vilarinho de São Romão og retur
Længde 12,8 km | stigning +507 m | fald -522

I kan slappe af på et picnicsted ved floden, inden turen går videre op ad bakke til landsbyen Celeirós, hvor I kan stoppe og smage på vinene på Quinta do Portal, inden I vender tilbage til din dejlige indkvartering.

Hvis benene er lidt ømme efter turen i går, kan I være sikre på, at dagens vandring er mindre udfordrende. Det meste af ruten er nedadgående eller på jævnt terræn, og den sidste stigning kan undgås ved at tage en taxa, hvis I ikke kan klare endnu en tur opad i dag.

Med Vilarinho de São Romão som udgangspunkt snor dagens rundtur sig ned til Pinhão-floden via et par små landsbyer og vinmarker og langs de modsatte bjergsider, gennem vinmarkerne, med varierede landskaber og en fantastisk udsigt hele vejen igennem.

Det er en dejlig vandretur, der fører jer væk fra Vilarinho de São Romão for at sno sig nedad gennem skov- og vinmarker og landsbyen Paradelinha, Derfra går det op på den anden side af dalen forbi et par quintas og tilbage ned til floden igen ved et attraktivt picnicområde. Landskabet er malerisk og varieret, så I kan forvente at tage masser af billeder.

Det går op ad bakke fra Pinhão-floden - men ikke så stejlt eller så langt som gårsdagens stigning - og udsigten mod venstre giver god undskyldning for at tage masser af pauser. I ender i vinbyen Celeirós og har mulighed for at besøge Quinta do Portal til en smagning som afslutning på din vandretur.

Herefter går turen tilbage til dagens udgangspunkt, hvor I efter en middag overnatter.

Overnatning på Casa de Vilarinho de São Romão i Vilarinho de São Romão eller lignende
Måltider: Morgenmad, madpakke og aftensmad

Cykeltur Lagos - Armação de Pêra (40 km)

Vandring fra Vilarinho de São Romão til Alijó
Længde 16,4 km | stigning +626 m | fald -567 m

Følg den gamle vej mellem her og Favaios, mens I går ned gennem vingårdsterrasserne til floden. Sving dig op ad bakke igen mellem vinmarker og olivenlunde mod et helt andet landskab. I befinder jer nu i den yderste kant af Douro-vinområdet og kan se klippebjerge i nærheden.

Nyd udsigten over dalen på jeres videre vej i dag mod den smukke landsby Sabrosa (3 km), hvor den verdenskendte opdagelsesrejsende Fernando Magellan angiveligt blev født og på gamle uasfalterede veje gennem vingårde gennem byen Soutelinho (11 km) og videre frem til Favaios (13,6 km), der er berømt for sine træovnsbagte brød og sin muskatelvin. Besøg byens museet men husk også at besøge en lokal bageri for at lære mere om og smage byens lokale lækkerier.

Fra Favaios er der en kort, behagelig gåtur gennem landbrugsland til markedsbyen Alijó.

Efter dagens vandring kan I indkvartere jer i jeres komfortable indkvartering for de næste to nætter. Udforsk byen eller slap af ved poolen, inden I spiser middag på restauranten på stedet eller på en nærliggende restaurant på egen regning.

Overnatning på 4-stjernet Pousada Barão de Forrester
Måltider: Morgenmad og madpakke

Cykeltur Armação de Pêra til Vilamoura (35 km)

Vandring fra Alijó til São Mamede da Ribatua og retur
Længde 15 km | stigning 378 m | fald -377 m

I dag skal I skifte Alijos baggrund af klippefyldte bjerge ud med Douro-vinregionens toppe i det fjerne, mens  bevæger jer ned til landsbyen São Mamede de Ribatua (8 km). Dagens vandring er en rundtur fra Alijó, gennem et skiftende patchwork af vinmarker og marker til den gamle landsby São Mamede da Ribatua. Herfra er der en spektakulær udsigt over de omkringliggende klippebeklædte bjerge og den glitrende sø nedenunder. Gå en tur rundt i den lille statuehave Jardim das Laranjeiras og kig på reservoiret i dalen nedenunder, inden I spiser frokost på en lokale restaurant eller nyder den medbragte frokost.

Hjemturen (6,7 km) begynder med en temmelig stejl stigning på vejen ud af landsbyen, hvorefter ruten bliver mere jævn og går gennem flere små vinmarker på vejen tilbage til Alijó. Eller - hvis I vil have en mere afslappende eftermiddag kan I tage en taxa retur.

Aftensmad på egen regning.

Overnatning på 4-stjernet Pousada Barão de Forrester
Måltider: Morgenmad og madpakke

Cykeltur fra Vilamoura - Faro/Olhão (53 km)

Vandring fra Alijó til Casal de Loivos
Længde 13,9 km | stigning +214 m | fald -387 m

Selv om dagen byder på en af de længere vandreture i denne ferie, er der færre bakker at bestige, og en stor del af turen er enten ned ad bakke eller på et jævnt spor, så den er mindre trættende end nogle af de andre dage med kortere vandreture. I  har mulighed for at besøge en vingård denne morgen for at smage deres vine, eller druesaft, hvis det er lidt tidligt på dagen for dig.

Gå gennem behageligt landskab for at nå frem til en højderyg, hvorfra I en storslået udsigt over Pinhão-dalen og de omkringliggende skråninger. Spot de steder, hvor I allerede har vandret fx. Vilarinho de São Romão og São Cristóvão do Douro. I får en madpakke med på dagens vandruing, som Ikan nyde på et sted efter eget valg.

Et af højdepunkterne på denne rute kommer lige til sidst, når I drejer rundt om bjergsiden lige inden I når Casal de Loivos. Her er en fantastisk udsigt over Douro-floden og Douro-dalen. I landsbyen er et olivenoliemuseum, hvor I også kan smage forskellige oliver og produkter fra lokale vingårde.

I slutter dagen i endnu et charmerende overnatningssted med en pool, hvor I kan slappe af efter dagens vandring.

Aftensmad på egen regning.

Indkvartering på Casa de Casal de Loivos eller lignende
Måltider: Morgenmad

 

Cykeltur Olhão/Faro - Tavira (30 km)

Vandring fra Casal de Loivos til Pinhão - og tog til Porto
Længde 6 km | stigning +59 m | fald -391 m

Din sidste vandretur i Douro-vinområdet er relativt kort og særdeles malerisk, da den går ned ad bakke fra Casal de Loivos med en spektakulær udsigt over floden Douro Douro, de omkringliggende bjergskråninger og de geometriske mønstre, som de lange rækker af vinstokke skaber.

Hvis I har tid i undervejs kan I stoppe ved Quinta da Roeda eller Quinta do Bomfim for at få en rundvisning og smagning - mod betaling på stedet - og afslutte besøgene på gårdene i vinregionen.

Stien fører jer til den brostensbelagte hovedgade, der løber gennem Pinhão, og videre frem til byens togstation, hvor vandreturen i Douro dalen afslutter. Herfra fortsætter I med toget retur til Porto, hvor I kan nyde den sidste del af dagen med en slentretur gennem den gamle by samt en middag..

Overnatning i Porto på 4* hotel Hotel Neya Porto eller lignende inklusiv morgenmad

Cykeltur Tavira - Vila Real de Santo Antonio (35 km)

Efter turen rundt i Piortugal med dens mange indtryk, så går turen i dag mod lufthavnen i Porto, hvor I fortsætter med fly mod Danmark.

I vil blive mødt af en chauffør, der tager jer fra hotellet til Porto lufthavn.

Vila Real de Santo Antonio - afrejse Faro lufthavn (254 km)

kort

Vis på kort

galleri

priser

Fra 15.739 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet København/Billund - Lissabon/Faro- København/Billund
 • 12 overnatninger i dobbeltværelse med morgenmad
 • 8 dage/7nætters cykeltur på egen hånd
  - Vejbeskrivelse med detaljeret beskrivelse af vandreturen
  - GSP (1 stk pr 2 personer)
  - Transfer fra hotel i Faro til Sagres
  - Transfer fra hotel i Vial Real de Santo Antonia til Faro lufthavn
  - Bagagetransport på cykelturen/1 taske på max 15 kg pr deltager
  - 24 timers hjælp under vandreturen
  - touring cykel
 • 5 dages billeje gruppe A

 

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring
 • Citytax i Porto (2 € pr. person/dag)
 • Togbillet Porto - Pinhao r/t

 

Om rejsen

 • 1 overnatning på Pousada Castelo de Óbidos
 • 1 overnatning på Hotel Quinta das lagrimas i Coimbra 
 • 2 overnatninger på PortoBay Hotel Teatro i Porto 
 • 7 dages vandretur med overnatninger i Douro dalen

ekstra oplevelser

I kan også forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Lissabon eller Porto eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011