Festivalerne i Edinburgh

Oplev seks festivaler på samme tid

Du har højst sandsynligt set ”Tattoo” fra Edinburgh Castle i fjernsynet. Men den er kun en lille del af Edinburgh International Festival og alt det, der foregår i august.

Rejser du til Edinburgh i den periode, oplever du en by, der er forvandlet til én stor scene med alverdens spændende arrangementer. Du kan vælge mellem opera, dans, musik, ballet, film og meget mere. Du får faktisk serveret hele seks festivaler på samme tid, som tiltrækker mere end en halv million mennesker fra det meste af verden. Det er en oplevelse i sig selv, hvis du rejser til Edinburgh i festivalperioden.

Festivaler i Edinburgh i August:

  • Edinburgh International Festival er det største årlige event i Skotland. Her forvandles hovedstaden til et kulturelt hotspot. Festivalen samler mange af de andre festivaler nævnt herunder.
  • Edinburgh Festival Fringe: En af verdens største kunstfestivaler, der fejrer teater, comedy, dans, musik og andre former for scenekunst. Festivalen afholdes altid over en periode på tre uger i august og du kan forvente et mangfoldigt udvalg af forestillinger, herunder alt fra små, intime shows på alternative spillesteder, til store produktioner på etablerede teatre. Festivalen er kendt for sin uformelle atmosfære, eksperimenterende kunst og mulighed for at opdage nye talenter.
  • Royal Edinburgh Military Tattoo: En spektakulær militær og musikalsk forestilling, der samler militære bands, korps og dansere fra hele verden. På Tattoo kan du forvente en imponerende blanding af traditionelle skotske og internationale musikalske præstationer, akrobatik, belysning og endda ildshow. Begivenheden finder altid sted på Edinburgh Castle Esplanade og tiltrækker tusindvis af tilskuere fra hele verden.
  • Edinburgh Art Festival: Grundlagt i 2004 og er den eneste store årlige festival dedikeret til billedkunst i Storbritannien.
  • Edinburgh International Book Festival: Edinburgh er verdens første UNESCO-litteraturby og hjemsted for sin helt egen bogfestival som ligeledes afholdes i August. Her hyldes litteraturen og forfattere fra hele verden. Normalt præsenteres et omfattende program med forfatterarrangementer, samtaler, oplæsninger, workshops og paneldebatter på tværs af forskellige genrer og emner. Glæd dig til at opleve kendte forfattere, opdage nye talenter og engagere dig i samtaler om litteratur, historie, politik og samfund.
  • Edinburgh International Film Festival: Skotterne kan prale af verdens længstkørende filmfestival. Festivalen forkortes "EIFF" og præsenterer et bredt udvalg af internationale film, herunder spillefilm, dokumentarfilm, kortfilm og animationsfilm. Der er næsten altid verdenspremierer, paneldebatter, masterclasses og specialarrangementer med både etablerede og kommende filmskabere og skuespillere. Festivalen tilbyder også muligheder for publikumsinteraktion gennem Q&A-sessioner og møder med filmskaberne.

Kort

Vis på kort