Det Skotske Højland

11 dages kør-selv-forslag i det smukke og dramatiske højland

11 dage der tager jer igennem det smukke skotske højland, der både byder på enestående naturscenerier samt mange herlige whisky-destillerier og videre ud til den skotske vestkyst. Her er forrevne klippekyster og dramatiske dale, charmerende fiskerbyer med færgeforbindelser til de mange spændende småøer og ikke mindst hyggelige fiskerestauranter med friske fisk og skaldyr fra Atlanterhavet.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Skotlands storslåede landskaber.

 

Fra 13.915 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold 10 nætter i dobbeltværelse på 3* hotel med skotsk morgenbuffet samt 11 dages billeje.

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
11 dage/10 nætter

Længde:
1.515 km

Klimapåvirkning:
1.135 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Edinburgh Airport - Pitlochry (110 km)

På vej mod Pitlochry kan I besøge GlenTurret Distillery i Crieff, Skotlands ældste whiskydestilleri og hjemsted for The Famous Grouse. Kør herfra ad A85 mod Perth og besøg Scone Palace, Earl of Mansfields hjem og i sin tid hjemsted for den berømte kroningssted Stone of Scone, bragt hertil i det 9. århundrede af Kenneth Alpine, King of Scots.

Har I tiden til det, så bør I lægge vejen forbi søen Loch Tay små 40 minutter fra Pitlochy, hvor I kan opleve spændende gamle jernalderhytter. Her kommer I også forbi den lille by Aberfeldy, hvor I kan smage på verdens bedste chokolade hos Highland Chocolatier.

Herfra videre til Pitlochry, en pittoresk lille by på kanten af det skotske højland. Byen er kendt for sin spektakulære laksetrappe og sine to destillerier, Edradour Distillery, Skotlands mindste destilleri fra 1825, og Blair Athol, en del af 'The Classic Malts Collection'. Nyd en spadserertur gennem den charmerende lille by.

Overnatning i Pitlochry-området.

Pitlochry - Royal Deeside (90 km)

På vejen ud af Pitlochry skal I lægge vejen forbi Blair Atholl med Blair castle inden I lægger vejen i retning af Aberdeen. Her kan i se et af de mest markante og bemærkelsesværdige slotte i Skotland, som også er hjemsted for Europas eneste legale private hær, Atholl Highlanders.

Kør videre i retning mod Aberdeen ad den smukke rute gennem Cairngorms National Park over Drumochter Pass og Spittal of Glenshee, en af de højest beliggende veje i Skotland, og nyd de dramatiske udsigter undervejs gennem bjergene. Fortsæt gennem Braemar og Ballater og læg evt. vejen forbi Balmoral, Dronning Elisabeths skotske sommer residens.

Overnatning i Royal Deeside

Royal Deeside - Inverness (160 km)

Kør mod Dufftown og følg The Whisky Trail og besøg et eller flere af de mange destillerier i området. Glenfiddich (gratis adgang), Glenlivet, McCallums, Grants, Cardhu, Strathisla og mange, mange flere. Alle giver de en guidet rundtur, der afsluttes med en smagsprøve. De fleste destillerier har desuden en shop, hvor der ydes rabat på en hel flaske whisky, hvis man har taget rundturen.

Området Speyside byder også på mange andre seværdigheder, bl.a. naturparker og reservater, slotte som Balvenie Castle og Cawdor Castle (berømt fra Shakespeare's Macbeth), dampjernbane og meget mere. Og på vej mod hotellet kan I lægge turen forbi Culloden Moor, hvor det sidste slag på engelsk jord fandt sted mellem englændere og skotter. Det var her Bonnie Prince Charlie blev besejret af den hanoveranske hær og dermed sluttede den 45. Jacobite opstand. Slut dagen af med en spadseretur gennem Inverness, højlandets hovedstad.

Overnatning i Inverness-området.

Inverness - Ullapool - Inverewe Gardens - Inverness (300 km)

Nyd dagen på Skotlands nordvestkyst. Kør ad A835 til Ullapool ved Loch Broom, områdets "største" lille by med ca. 1.600 indbyggere, grundlagt i 1788 under det britiske sildeboom. Besøg byens lille museum, der fortæller alt om byen, fiskeriet og masseemigrationen.

Området nord for Ullapool er et af Skotlands mest øde distrikter, så vil I se bjerge og moser, kan I fx køre nordpå til Inverpolly National Nature Reserve ved Drumronie. Alternativt køres sydpå forbi Corrieshalloch Gorge og ad A832 til Inverewe Gardens.

Disse fantastisk smukke haver ved bredden af Loch Ewe huser over 2.500 forskellige plantearter i en nærmest subtropisk oase, holdt i live af Golfstrømmen. Kør retur ad A832 langs Loch Maree til Inverness.

Overnatning i Inverness-området.

Inverness - Dunrobin Castle - Lairg - Inverness (195 km)

Kør mod det nordlige højland, mod Kesock Bridge og The Black Isle, i realiteten en smuk grøn halvø, der er en fornøjelse at udforske med sine mange små veje og skovspor. For naturelskere byder området på fuglereservater i Munlochy og Údale Bay. Fortsæt nordpå ad A9 til Dornoch og videre til Dunrobin Castle and Garden, hvor I kan se hvordan jarlerne af Sutherland har levet gennem generationer.

Undervejs passerer I Loch Gleet og Golspie, som begge byder på smukke vandreture og gode naturoplevelser. Kør videre ad 839 til Lairg, kendt for Europas største fåremarked i august og videre sydpå. Tag en afstikker til Old Summit, kendt for sine op til 5.000 år gamle stensætninger og med en fantastisk udsigt.

Kør over Falls of Shin og tag endnu en afstikker til Ravens Rock Forrestwalk. Her kan I opleve en fantastisk tur gennem kløften Allt Moor Burn, gennem gammel fyrre- og birkeskov og forbi toppen med den fantastiske udsigt mod Strathoykel.

Overnatning i Inverness.

Inverness - Isle of Skye (170 km)

Kør til Loch Ness og Caledonian Canal. Kør først til Drumnadrochit, der har flere udstillinger om søens berømte indbygger, uhyret "Nessie". Kør videre til Urquhart Castle ved bredden af Loch Ness, hvorfra de fleste "iagttagelser" af Nessie er sket, nok oftest efter indtagelse af lokale drikkevarer! Besøg slotsruinene og læs om stedets spændende historie. Kør videre langs søen og ad A87 nordpå mod Isle of Skye.

Før broen ved Kyle of Lochalsh passerer I Loch Druich & Eilean Castle, et af de mest pittoreske syn på vestkysten. Kør nordpå ad A87 over Cullin Hills. Besøg Talisker Distilleri i Carbost, en af de berømte "Classic Malts". Kør videre til Dunvegan Castle, Clan MacLeods hjem i 800 år. Her kan I følge klanens historie gennem 30 generationer. Kør evt. op om nordspidsen på øen og nyd den fantastiske udsigt mod De Ydre Hebrider. Besøg havnen i Portree. 

Overnatning på Isle of Skye

Isle of Skye - Oban (200 km)

I dag går turen til Oban og undervejs vil I opleve noget af det smukkeste natur, som højlandet byder på.

I vælge mellem to ruter tilbage til "fastlandet". Den ene via færge fra fra Armadale på Skye til Mallaig  (afgang ca. hver time - en overfart koster ca. £ 25 for bil og to personer) eller den nordligere via broen ved Kyle of Lochalsh. 

Vælger i turen med færge kan I inden afgangen fra Armadale besøge ´Armadale Castle, Garden & Museum of the Isles', hjemsted for Clan Donald. Også 'Dunvegan Castle and Garden', der har været hjemsted for Clan MacLeod i over 800 år, er absolut værd at besøge. Videre fra Mallaig går vejen videre forbi Glenfinnan Monument, der blev rejst til ære for Prince Charles Edward Stuart's (Bonnie Prince Charles) landgang under Jakobitternes oprør i 1745. Herfra kan I nyde den panoramiske udsigt over Loch Shiel, de dramatiske bjerge og for Harry Potter fans ikke mindst Glenfinnan Viaduct, hvor I med lidt held kan se veterandamptoget "The Jacobite" passere forbi, mens I kigger.

Vælger i turen over broen ved Kyle of Lochalsh passerer I Loch Druich & Eilean Castle, et af de mest pittoreske syn på vestkysten.

Længere sydpå passerer I Glencoe, der er Skotlands mest berømte Glen, da det var her Clan Campbell brutalt nedslagtede Clan MacDonalds den 13. februar 1692 efter Jacite-oprøret. Her blev 38 mænd dræbt af regeringsstyrker, fordi de var for længe om at give de nye regenter William II og Mary II deres støtte. Det forlyder at yderligere mellem 40 og 100 døde af kulde, da de flygtede ud i bjergene i vinterkulden.

Sidst på dagen er der også tid til at nyde byen Oban og de mange butikker og forretninger, pubber og restauranter. Flere af byen restauranter kræser meget naturligt om alt godt fra havet, da lokale fiskere jo netop bringer masser af frisk fisk, hummer, østers, muslinger og meget mere ind fra havet. Oban byder på flere attraktioner, fx McCag's Tower og McCaig's Warehouse, og desuden har byen et spændende havnemiljø med færgeforbindelse til Hebriderne.

Det lokale destilleri i Oban, Oban Distillery, et af Skotlands ældste destillerier fra 1794, og ligger midt i byen. Det blev bygget før byen var andet end et lille fiskerleje, men langsomt voksede Oban op omkring destilleriet. Turen rundt på destilleriet slutter naturligvis med en 'wee dram', en smagsprøve på deres 14 år gamle single malt med krystalliseret ingefær, en helt sensationel smagsoplevelse. 

Overnatning i Oban-området

Oban - Hebriderne - Oban (100 km)

Brug dagen på at udforske Mull og Iona i bil. Der er gode ruteforbindelser med skib med Caledonian Maybrayne fra Oban og sejlturen tager ca. 40 min. Bestil plads på www.calmac.co.uk. Alternativt kan I tage en sejltur (dagstur) til Mull, Iona og Staffa. Der afgår både fra havnen i Oban og det er en uovertruffen måde at tilbringe dagen på - og den smukkeste måde at opleve øerne.

Besøg Iona, hvor Columba i 563 bragte kristendommen til Skotland fra Irland. I kan også besøge det berømte kloster grundlagt af St. Columba og nyde de flotte sandstrande, inden I fortsætter til Staffa. Staffa er en romantisk ubeboet ø, kendt for dens berømte basaltformationer, inkl. Fingals Cave, berømmet i Mendelssohns Hebridean Ouverture. I kan betragte hulen fra en båd eller gå i land, hvis vejret tillader det. 

Overnatning i Oban området.

Oban - Trossachs - Stirling (140 km)

Fra Oban kan I også vælge kystvejen sydpå til Kilmory, hvor vejen drejer nordpå langs Loch Fyne til Inveraray. En fantastisk smuk, men også noget tidkrævende rute. Fra Fort William sydpå ad vej A82 gennem Glencoe, Skotlands mest berømte Glen, hvor Clan Campbell brutalt nedslagtede Clan MacDonalds i 1692. I dag er dalen et center for bjergvandring, og området byder på fantastisk flot natur. 

Er I i god tid, bør I køre sydpå ad A816, en fantastisk smuk vej, frem til Inveraray, en lille by ved Loch Fyne. Besøg det gamle fængsel og evt. Inveraray Castle, hvor Duke of Argyll bor.

Kør sydpå ad A83 gennem det smukke Argyll og langs Loch Lomond, udødeliggjort af Skotlands nationalpoet Robert Burns. Kør mod Callander og besøg Rob Roy & Trossachs Visitor Center, hvor I kan lære næsten alt om skurken eller helten Rob Roy MacGregor. 

Overnatning i Trossachs (Stirling-området).

Stirling - afrejse Edinburgh Airport (50 km)

Kør mod lufthavnen og brug dagen på et sidste farvel til Skotland - afhængig af hjemrejsetidspunktet.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 13.915 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Edinburgh retur
 • 10 x overnatning i dobbeltværelse på 3* hotel
 • 10 x skotsk morgenbuffet
 • 11 dages billeje 
   

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring
   

 

Om priser og hotelkapacitet

I Skotland er priserne i højsonen juli og især august, væsentlig højere end i for- og eftersæsonen. Dette skyldes primært det store Royal Edinburgh MilitaryTattoo, der får priserne i hele Skotland til at stryge i vejret. 

Samme Tattoo påvirker naturligvis også hotelkapaciteten, så det er en god idé at bestille tidligt, hvis I vil til Skotland i højsæsonen, spcielt i august.

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten i omvendte rækkefølge, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Edinburgh eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011