Det Skotske Højland

8 dages kør-selv-forslag i det smukke og dramatiske højland

8 dage der tager jer igennem det smukke skotske højland, der både byder på enestående naturscenerier samt mange herlige whisky-destillerier og videre ud til den skotske vestkyst. Her er forrevne klippekyster og dramatiske dale, charmerende fiskerbyer med færgeforbindelser til de mange spændende småøer og ikke mindst hyggelige fiskerestauranter med friske fisk og skaldyr fra Atlanterhavet.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Skotlands storslåede landskaber.

 

Fra 7.521 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold 7 nætter i dobbeltværelse på 3* hotel med skotsk morgenbuffet samt 8 dages billeje.

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
1.225 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Edinburgh Airport - Pitlochry (110 km)

På vej mod Pitlochry kan I besøge GlenTurret Distillery i Crieff, Skotlands ældste whiskydestilleri og hjemsted for The Famous Grouse. Kør herfra ad A85 mod Perth og besøg Scone Palace, Earl of Mansfields hjem og i sin tid hjemsted for den berømte kroningssted Stone of Scone, bragt hertil i det 9. århundrede af Kenneth Alpine, King of Scots.

Har I tiden til det, så bør I lægge vejen forbi søen Loch Tay små 40 minutter fra Pitlochy, hvor I kan opleve spændende gamle jernalderhytter. Her kommer I også forbi den lille by Aberfeldy, hvor I kan smage på verdens bedste chokolade hos Highland Chocolatier.

Herfra videre til Pitlochry, en pittoresk lille by på kanten af det skotske højland. Byen er kendt for sin spektakulære laksetrappe og sine to destillerier, Edradour Distillery, Skotlands mindste destilleri fra 1825, og Blair Athol, en del af 'The Classic Malts Collection'. Nyd en spadserertur gennem den charmerende lille by.

Overnatning i Pitlochry-området.

Pitlochry- Inverness (300 km)

Nu går turen videre tover Braemar,gennem det smukke og dramatiske Cairngorms National Park, over Spittal of Glenshee, en af de højest beliggende veje i Skotland. En fascinerede og meget smuk tur. 

Kør videre mod Inverness, evt. ad den smukke rute gennem Cairngorms National Park over Drumochter Pass og Spittal of Glenshee, en af de højest beliggende veje i Skotland, og nyd de dramatiske udsigter undervejs gennem bjergene. Fortsæt gennem Braemar og Ballater og læg evt. vejen forbi Balmoral, Dronning Elisabeths skotske sommerresidence.

Fortsæt op i Speyside, Skotlands berømte whiskydistrikt. Følg The Whisky Trail og besøg evt. nogle af de mange berømte destillerier i området: Glenfiddich, McCallums, Grants, Cardhu m.fl.

Speyside byder også på mange andre seværdigheder som Brodie Castle og Cawdor (kendt fra Shakespeares Macbeth. Besøg evt. også Culloden Moor, hvor det sidste slag på britisk jord stod.

Overnatning i Inverness-området.

Inverness - Ullapool - Inverewe Gardens - Inverness (300 km)

Nyd dagen på Skotlands nordvestkyst. Kør ad A835 til Ullapool ved Loch Broom, områdets "største" lille by med ca. 1.600 indbyggere, grundlagt i 1788 under det britiske sildeboom. Besøg byens lille museum, der fortæller alt om byen, fiskeriet og masseemigrationen.

Området nord for Ullapool er et af Skotlands mest øde distrikter, så vil I se bjerge og moser, kan I fx køre nordpå til Inverpolly National Nature Reserve ved Drumronie. Alternativt køres sydpå forbi Corrieshalloch Gorge og ad A832 til Inverewe Gardens.

Disse fantastisk smukke haver ved bredden af Loch Ewe huser over 2.500 forskellige plantearter i en nærmest subtropisk oase, holdt i live af Golfstrømmen. Kør retur ad A832 langs Loch Maree til Inverness.

Overnatning i Inverness-området.

Inverness - Dunrobin Castle - Lairg - Inverness (200 km)

Kør mod det nordlige højland, mod Kesock Bridge og The Black Isle, i realiteten en smuk grøn halvø, der er en fornøjelse at udforske med sine mange små veje og skovspor. For naturelskere byder området på fuglereservater i Munlochy og Údale Bay. Fortsæt nordpå ad A9 til Dornoch og videre til Dunrobin Castle and Garden, hvor I kan se hvordan jarlerne af Sutherland har levet gennem generationer.

Undervejs passerer I Loch Gleet og Golspie, som begge byder på smukke vandreture og gode naturoplevelser. Kør videre ad 839 til Lairg, kendt for Europas største fåremarked i august og videre sydpå. Tag en afstikker til Old Summit, kendt for sine op til 5.000 år gamle stensætninger og med en fantastisk udsigt.

Kør over Falls of Shin og tag endnu en afstikker til Ravens Rock Forrestwalk. Her kan I opleve en fantastisk tur gennem kløften Allt Moor Burn, gennem gammel fyrre- og birkeskov og forbi toppen med den fantastiske udsigt mod Strathoykel.

Overnatning i Inverness.

Inverness - Oban/Fort William (195 km)

Kør sydpå langs Loch Ness og Caledonian Canal. Besøg evt. ruinerne af Urquhart Castle, smukt beliggende ved Loch Ness, og hvorfra uhyret "Nessie" flest gange er blevet set, nok oftest efter indtagelse af lokale drikkevarer! Besøg den lille by Drumnadrochit, der byder på indtil flere udstillinger om uhyret. Fortsæt langs Loch Ness og Loch Lochy mod Fort Williams og Storbritanniens højeste bjerg Ben Nevis. Hvis tiden tillader det, hvorfor så ikke tage en tur til Anoch Mor, hvorfra i på en god dag har en formidabel udsigt over vestkysten.

Kør videre sydpå ad den smukke og spændende kystvej til Oban, med snyd ikke jer selv for en afstikker ind i Glencoe, Skotlands mest berømte Glen, hvor Clan Campbell brutalt nedslagtede Clan MacDonalds i 1692.

Oban byder på flere attraktioner, fx McCaig's Tower, McCaig's Warehouse, og Oban Distillery, der fremstiller en spændende single malt (The Classic Malts). Desuden har byen et spændende havnemiljø med færgeforbindelse til Hebriderne.

Overnatning i Oban-området.

Oban/Fort William - Hebriderne - Oban/Fort William (100 km)

Brug dagen på at udforske Mull og Iona i bil. Der er gode ruteforbindelser med skib med Caledonian Maybrayne fra Oban og sejlturen tager ca. 40 min. Bestil plads på www.calmac.co.uk. Alternativt kan I tage en sejltur (dagstur) til Mull, Iona og Staffa. Der afgår både fra havnen i Oban og det er en uovertruffen måde at tilbringe dagen på - og den smukkeste måde at opleve øerne.

Besøg Iona, hvor Columba i 563 bragte kristendommen til Skotland fra Irland. I kan også besøge det berømte kloster grundlagt af St. Columba og nyde de flotte sandstrande, inden I fortsætter til Staffa. Staffa er en romantisk ubeboet ø, kendt for dens berømte basaltformationer, inkl. Fingals Cave, berømmet i Mendelssohns Hebridean Ouverture. I kan betragte hulen fra en båd eller gå i land, hvis vejret tillader det. 

Overnatning i Oban området.

Oban/Fort William - Loch Lomond - Stirling (175 km)

Fra Oban kan I også vælge kystvejen sydpå til Kilmory, hvor vejen drejer nordpå langs Loch Fyne til Inveraray. En fantastisk smuk, men også noget tidkrævende rute. Fra Fort William sydpå ad vej A82 gennem Glencoe, Skotlands mest berømte Glen, hvor Clan Campbell brutalt nedslagtede Clan MacDonalds i 1692. I dag er dalen et center for bjergvandring, og området byder på fantastisk flot natur. 

Er I i god tid, bør I køre sydpå ad A816, en fantastisk smuk vej, frem til Inveraray, en lille by ved Loch Fyne. Besøg det gamle fængsel og evt. Inveraray Castle, hvor Duke of Argyll bor.

Kør sydpå ad A83 gennem det smukke Argyll og langs Loch Lomond, udødeliggjort af Skotlands nationalpoet Robert Burns. Kør mod Callander og besøg Rob Roy & Trossachs Visitor Center, hvor I kan lære næsten alt om skurken eller helten Rob Roy MacGregor. 

Overnatning i Trossachs (Stirling-området).

Stirling - afrejse Edinburgh Airport (50 km)

Kør mod lufthavnen og brug dagen på et sidste farvel til Skotland - afhængig af hjemrejsetidspunktet.

kort

Vis på kort

galleri

priser

Fra 7.521 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund - Edinburgh retur
 • 7 x overnatning i dobbeltværelse på 3* hotel
 • 7 x skotsk morgenbuffet
 • 8 dages billeje

 

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring
   

Flere priser 2021

 • Tillæg for enkeltværelse (3*) 2.695 kr. I august 3.145 kr.(uden bil)
 • Pris for turen på 4* hotel fra 10.334 kr. Pris i august  10.913 kr.
 • Tillæg for enkeltværelse (4*) 4.425 kr. I august 5.825 kr.(uden bil)

OM PRISER OG HOTELKAPACITET

I Skotland er priserne i højsonen juli og især august, væsentlig højere end i for- og eftersæsonen. Dette skyldes primært det store Royal Edinburgh MilitaryTattoo, der får priserne i hele Skotland til at stryge i vejret. 

Samme Tattoo påvirker naturligvis også hotelkapaciteten, så det er en god idé at bestille tidligt, hvis I vil til Skotland i højsæsonen, spcielt i august.

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten i omvendte rækkefølge, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Edinburgh eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011