Castillo de Santa Bárbara i Alicante

En fantastisk udsigt

To elevatorer tager dig igennem bjerget direkte fra strandvejen ved Playa Postiguet til Castillo de Santa Bárbara. Vel oppe på toppen kan du fra middelalderborgen og fæstningen, Castillo de Santa Bárbara nyde den mest fantastiske udsigt over Alicante og Middelhavet. Den ligger 166 meter over havets overflade og blev bygget mellem 1200- og 1500-tallet, selvom man mener, at der har været en borg på stedet siden 200 f.K.

Indenfor i Castillo de Santa Bárbara kan du opleve borgens rum, gange og katakomber, men læg også mærke til al den kunst, der er spredt rundt om både udenfor og indenfor på borgen. Det er den spanske kunstner Eduardo Capa, der besluttede at gøre sin private kunstsamling offentlig tilgængelig, og intet sted kunne være en mere perfekt baggrund, end Castillo de Santa Bárbara. Ud over Capa-samlingen vises også skiftende udstillinger af nutidige kunstnere.

Nede for foden af Castillo de Santa Bárbara venter der mere kunst. På Plaza de Santa Maria ligger Casa de la Asegurada, der huser en enestående samling af kunst fra det 20. århundrede. De berømte nutidige kunstneres værker kæmper for din opmærksomhed på La Asegurada – Miró, Dali, Picasso, for blot at nævne nogle få. Det er ikke uden grund, at La Asegurada kaldes for en kunstnerisk perle.

Kort

Vis på kort