Córdoba

Andalusiens historiske hovedstad

Blot et par timers kørsel fra Malaga finder I Córdoba, der af mange betragtes som Andalusiens historiske hovedstad. I 152 f.Kr. blev den grundlagt af romerne, der brugte den som militært hovedsæde, senere fungerede den som& hovedstad i det mauriske Al-Andaluz og fra det 11. århundrede udvikledes et stærkt jødisk samfund i den smukke by. Córdoba, der i dag er på UNESCOs verdensarvsliste, er derfor et fascinerende clash af religioner, kulturer og indtryk. Her oplever I en smeltedigel af verdenshistoriske fortræffeligheder, der vil efterlade jer ganske mundlamme.

En sammensmeltning af fortid og nutid

Cordoba er en smuk sammensmeltning af fortid og nutid og et produkt af de mange kulturer, der igennem tiden har reageret i regionen. Dette symboliseres f.eks. af den UNESCO-beskyttede Moské-katedral La Mezquita, hvor der er bygget en katedral midt inde i den imponerende moské. I bør også forvilde jer ud i både det jødiske og det muslimske kvarter, der er et virvar af små hyggelige og stemningsfulde gader.

Arkitektoniske juveler tæt på Córdoba

I nærheden af Cordoba blandt olivenlunde og bølgende kornmarker, kan I opleve de to arkitektoniske juveler Baeza og Úbeda. Begge byerne er UNESCO-beskyttede og gemmer på en stor samling historiske bygninger og elegante renæssancepaladser og -kirker. Så tag en skøn afstikker fra Córdoba og oplev det skønne område omkring byen.

 

Kort

Vis på kort