Vinbaren El Baron i Córdoba

Drømmer du om kølig hvidvin og autentisk siestastemning?

Så skal du tage en afstikker fra Córdobas befolkede bymidte, bestige de snørklede gader og finde frem til El Baron på Plaza de Abades. Her serverer venlige tjenere elegante vine og klassiske tapas, mens eftermiddagssolen glimter i hustagene og byen summer videre udenfor pladsen. El Baron er en oase, du ikke må gå glip af på dit besøg i Córdoba.

Eftermiddagsvin i skyggen

Den lille skyggefulde plads er næsten mennesketom, tjeneren på El Baron bevæger sig døsigt rundt mellem barens borde og enkelte lokale krydser pladsen med nyindkøbte dagligvarer. Den lavtstående eftermiddagssol rammer facaden på baren og fremhæver bygningens gule farve. Vinduerne afrundes af rød-hvide buer, der mimer de mauriske dobbeltbuer i La Mezquita-katedralens søjleskov og er en påmindelse om byens fortid som hovedstad i det arabiske Al-Andalus.

Tjeneren stiller et par langstilkede glas på det vakkelvorne metalbord. Glassene dugger af den kølige hvidvin, syrlige frugtnoter bider på tungen og en velduftende aroma stiger op fra glassets kant. Den andalusiske hvidvin er en perfekt balance mellem let sødme og friskhed og komplimenterer de netop serverede spanske oste til perfektion. Det er en oplevelse i sig selv at sidde i den sydspanske eftermiddagsro under en azurblå himmel omgivet af spanske gloser, klare farver og andalusisk stilfærdighed.

Inspiration

Et fredfyldt åndehul

El Baron åbner sig ud mod Plaza de Abades - Abbedernes plads - med den let udrullede markise, barbordene der sidder fastskruet i husmuren og de høje træstole. Den hyggelige plads med hvidskurede mure til alle sider er flankeret af en række appelsintræer på den ene side og motorcykelparkering på den anden. Når I krydser pladsens noprede overflade med de dekorative sten, kommer I til et smukt indgangsparti i orange nuancer. Det er indgangen til det lille kapel, Ermita de la Concepcíon.

Det ligner mest af alt en kirke i miniatureformat med kringlede kanter, dybgrønne rullegardiner og flader af koralfarvet marmor. Over den mørke træport hviler en trefarvet bue, der med sine hvide, røde og sorte striber står i farvefuld kontrast til dørens dystre udseende og uvelkomne jernnitter. Kapellet er som en koralrød perle på pladsens hvide baggrund og pryder udsigten fra bordene ved El Baron. Den hyggelige vinbar serverer spansk livsnydelse på glas og tallerkener, og er absolut et besøg værd, når kør-selv-ferien går til Córdoba.


"Det er helt fantastisk at sidde under de grønne appelsintræer på Plaza de los Abades. der er pludselig langt til den gamle bydel med de mange turister, og Det er perfekt at puste ud på El Baron efter et besøg i La Mezquita."

- Ruddi, rejsespecialist i Aalborg


Kort

Vis på kort