Dalí-museet i Figueres

Teatre-Museu Dalí

Rejser du til Figueres i det nordlige Catalonien finder du en kunstskat af de helt store, nemlig det berømte Teatre-Museu Dalí, der udstiller en lang række hovedværker af surrealismens konge Salvador Dalí (1904-1989). Oplev fx den regnende Cadillac og Salae Mae West. Du bliver ganske enkelt i godt humør af at være i selskab med Dalí og hans skøre og dejligt uforudsigelige univers. Alice Cooper-hologrammet er en anden perle. Eller hvad med Blødt selvportræt med ristet bacon?

Dalí blev født i Figueres i 1904. I de turistede småforretninger omkring museet, finder du alle tænkelige og utænkelige Dalí-souvenirs.

I øvrigt kan det anbefales at køre til Port Lligat og opleve hans gamle hus.

Forsvind ind i en bizar verden

Dali-museet i Figueres nord for Barcelona er et besøg værd for kunstinteresserede på ferie i Barcelona - hvis du har tiden til det. Den verdensberømte surrealist Salvador Dalí blev født her i Figueres i 1904. Dali-museet i Figueres er indrettet i et gammelt teater, der fuldt ud lever op til kunstnerens excentriske personlighed. To meter høje æg står på taget af Dali-museet. Indvendigt overraskes du af skulpturer som "Den regnende Cadillac", hvis passagerer er to ormeædte lig, der sidder i regnen og hygger sig til klassisk musik. Bemærkelsesværdig er også "May Wests Sal", der er udstyret med en sofa, der har form som skuespillerindens knaldrøde læber.

Mød Dali i krypten

Væggene i Dali-museet prydes af nogle af Dalís kendte malerier, deriblandt det morsomme portræt af hans kone, Gala, med to lammekoteletter balancerende på skulderen. Du kan på Dali-museet i Figueres desuden besøge den lidt spooky krypt, der indeholder kunstnerens balsamerede lig.

Kort

Vis på kort