De botaniske haver på Montjuïc i Barcelona

Oplev tropisk botanik midt i byen

Det labyrintiske bjerg, Montjuïc, rummer flere parker og romantiske haver end du kan nå at opleve på en hel dag på din rejse til Barcelona. En af de bedste er Jardins de Joan Maragall, der blot er åben lørdage og søndage kl. 10-15. Haven på Montjuïc er fyldt med klassiske skulpturer og templer. En anden mulighed er Jardins Joan Brossa, der nærmest er blottet for monumenter, men byder på mere oprindelig Middelhavsvegetation og spændende legeinstallationer for børn.

En af de mere specielle parkoplevelser på Montjuïc venter imidlertid i Jardins de Mossèn Costa i Llobera, hvis stejle skråninger ned mod havnen prydes med en "urskov" af eksotiske planter. Her kan du se afrikanske palmer og et væld af sære, strittende kaktusser fra det amerikanske kontinent - en botanisk oplevelse på din rejse til Barcelona.

Fundació Joan Miró

Joan Miró - manden, der skabte unik kunst ud af kruseduller og farveklatter - har sit imponerende museum i en moderne bygning på Montjuïc. Museets cool, hvide interiør med lækre lysindfald er den bedst tænkelige ramme for de mange farverige, halvt abstrakte skulpturer og billeder af Miró. Fundació Joan Miró indeholder også værker af unge eksperimenterende kunstnere samt gamle "rotter" i faget som Antoni Tàpies, Henri Matisse og Fernand Lèger.

Castell de Montjuïc

På din rejse til Barcelona, kan du tage svævebanen herop til Castell de Montjuïc - fra borgen på toppen af Montjuïc venter en skøn udsigt over Barcelona og Middelhavskysten. Fæstningen fra 1750´erne fungerede under borgerkrigen 1936-1939 som fængsel for republikanske fanger, hvoraf adskillige blev beordret henrettet af Franco. Inde i Castell de Montjuïc findes et museum for gamle våben og uniformer.

Kort

Vis på kort