Rejser til Barcelona

Storby og strandliv ad libitum i Barcelona

Er du til storbyferie kombineret med strandferie er Barcelona den perfekte storby at besøge. Efter du har vandret byen rundt, shoppet og set seværdigheder ligger der, for enden af middelalderkvarteret, adskillige km lysende palmeklædte strande, klar til afslapning, badning og restaurantbesøg med lokale specialiteter.

rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Seværdigheder i Barcelona

Gå på opdagelse i byens mange spændende kvarterer - ikke mindst det gotiske kvarter, der gemmer på små spisesteder, fantastisk shopping og masser af historie. Besøg de mange farverige markeder som fx La Boqueria på Ramblaen. Se også Gaudis mange mesterværker eller hvad med en dukkert i Middelhavet fra Barcelonas gyldne strande.

Fantasivæsner og farvestrålende mosaikker

Antonio Gaudi (1852-1926) er mesterarkitekten bag nogle fantastiske bygninger i Barcelona. Når du rejser til Barcelona vil du helt sikkert nyde bygningernes organiske former med farvestrålende mosaikker og et fantasifuldt og surrealistisk præg.

Gaudi er mest kendt for kirken La Sagrada Família med vindeltrapperne og de himmelstræbende spir. Det gigantiske bygningsværk blev påbegyndt i 1883 og står endnu ikke færdigt. Husk også at tage dig tid til andre af Gaudis mesterværker som fx Casa Milá, Casa Vicens og Park Güell.

Blomster og gadegøgl

De færreste rejser til Barcelona uden at tage en slentretur eller to ned ad Ramblaen, den lange boulevard i hjertet af byen, der fører dig ned til Middelhavet og Columbus-monumentet.

På Ramblaen oplever du et summende liv af caféer, aviskiosker, blomsterhandlere og gadegøglere, men husk også at tjekke sidegaderne ud. Her kan du fx snuse lidt rundt på La Boqueria-markedet, der tilbyder dig alt fra blæksprutter til frisk frugt og grønt.

Den ultimative udsigt på din Barcelona ferie

Montjüic er et must, selvom du kun rejser til Barcelona på en forlænget weekend. Tag fx kabelbanen Funicular de Montjüic op på Montjüic-højen og få en storslået udsigt ud over Barcelona og Middelhavet.

Oppe på Montjüic kan du besøge de olympiske anlæg fra legene i 1992 eller slentre rundt i de grønne parker.

Montjüic byder også på diverse natklubber og et spændende museum som Fundació Joan Miró, der viser talrige kunstværker af Joan Miró. Hans legelystne og farverige stil med masser af lys og humor passer perfekt til disse omgivelser.

Til fodbold på Camp Nou

Er der en ting, du kan være sikker på, så er det, at de i Barcelona elsker deres fodboldhold, FC Barcelona - også kendt som Barça. Klubben har vundet mange trofæer gennem tiderne, og er en af de klubber i verden med flest tilhængere. Elsker du fodbold - og rejser til Barcelona - er det næsten et must at besøge det famøse, store stadion Camp Nou, mens du ser Lionel Messi drible rundt på grønsværen. Når du alligevel er i nærheden, skal du besøge FC Barcelonas fanshop, der er placeret lige uden for stadion. Det er stort, og her kan du købe mere end 3000 forskellige souvenirs i klubbens farver - lige fra trøjer til sengetøj til bøger til ja, du skal opleve det selv.

Camp Nou i sig selv er et besøg værd, og det er muligt at bestille rundvisninger på stadion. Kampbilletter til Barcelonas hjemmekampe kan du bestille og betale online, ligesom du kan købe billetter til deres kampe i billetskure ved stadion.

 

Barcelonas gyldne strande

Når du rejser til Barcelona, finder du den perfekte kombination mellem strandliv og storbyferie, for byen byder på ikke mindre end 4,2 kilometer gylden sandstrand.

Barceloneta-stranden ligger tættest på byens centrum, faktisk så tæt at du kan nå den på 20 minutter til fods fra Ramblaens start ved Colombus-monumentet.

 

Tapas i Barcelona

Barcelona er et mekka for alle, der elsker at spise godt. På din Barcelona rejse finder du nemlig et stort udvalg af catalanske og internationale restauranter, lige fra folkelige spisesteder til eksperimenterende gourmet-restauranter.

En af de madoplevelser, som du ikke må snyde dig selv for i Barcelona, er tapas. Tapas er små delikate retter, som du kan spise som appetitvækkere eller sammensætte til et større og varieret måltid. Kun fantasien og din mave sætter grænser, når det drejer sig om tapas i Barcelona. Prøv fx friterede sardiner eller blæksprutter, marinerede artiskokhjerter eller rejer i hvidløg.

 

Shopping på din rejse til Barcelona

De færreste vender tomhændede hjem, hvis de rejser til Barcelona for at shoppe. I Barcelona kan du starte med at boltre dig i byens mange mode- og designforretninger. På pragtboulevarden Passeig de Gracia med tilhørende sidegader finder du fx forretninger for alle de internationale modehuse.

I det gotiske kvarter Barri Gòtic handler det om specialforretninger af enhver art lige fra håndlavede dukker, masker, kunsthåndværk og gadgets af enhver art. Besøg også designvarehuset Vicon, hvor du kan købe udsøgte stoffer og designting.

 

Vejret i Barcelona

Barcelona byder på noget helt særligt uanset hvilken årstid du vælger at rejse derned. Klimaet er præget af Middelhavet med lange, varme somre og en relativ kort og mild vinter. Med sin placering helt ud Middelhavet kan man bade det meste af året. Beliggenheden ved havet og baglandet med 3000 meter høje bjergtinder, gør Barcelona til en yderst attraktiv storby at rejse til og udleve flere forskellige passoner for skiløb, klatring, trekking, løb og- stort set enhver form for friluftssport.

Kontakt