El Torcal de Antequera

Se naturen lege stenhugger i El Torcal

I starten er det bare nogle antydninger i stenene. Men med ét ændrer hele stenlandskabet karakter. På vej i bil fra A-7075 op til El Torcal på toppen af en bjergryg ankommer du lige pludselig i et underfundigt landskab, der ser ud som om det er menneskeskabt. Men det er naturen selv, der med en stenhuggers snilde har kreeret denne åbne katedral af en dal, hvor kunstfærdige stenformationer får dig til at tabe næse og mund. El Torcal de Antequera kom på UNESCOs verdensarvsliste i 2016, er absolut et besøg værd kør-selv-ferien i Andalusien.

Inspiration

Nyd den bjergtagende udsigt

Centrum for det hele er et besøgscenter lige ved parkeringspladsen. Herfra kan du gå ud til et udsigtspunkt på venstre hånd, hvor du passerer forbi flere stensøjler. Lag på lag af flade sten snyder besøgende til at tro, at der et eller andet sted står en kæmpe og steger stenpandekager og lægger dem sirligt oven på hinanden. For enden af den korte sti åbner landskabet sig op og inviterer på en prægtig udsigt ud over Villanueva de la Concepción og resten af dalen. Husk kameraet.

Afmærkede stier fører dig længere ind i El Torcal

Et lille stisystem gør det desuden muligt at bevæge sig gennem det labyrintiske landskab. To afmærkede rundture på hhv. 1,5 km og 3 km smyger sig rundt mellem klippeskulpturer og vegetation. Ruterne er ganske kuperede, så gør dig selv en god tjeneste og tag solidt fodtøj på. Begge ruter har sit udgangspunkt i besøgscenteret. Er du heldig, får du selskab af nysgerrige stenbukke undervejs.


”For at opleve El TorCal under de bedst mulige lysforhold, så besøg området tidligt om formiddagen eller sen eftermiddag, således at klippeformationerne træder endnu tydeligere frem på grund af den lavere sol”

- Nicolai, rejsespecialist i Lyngby


 

Kort

Vis på kort