Et Nationalt Monument - byen Santillana del Mar

En af de smukkeste byer i Spanien

Santillana del Mar er en smuk middelalderby med fantastisk arkitektur, hvor byens forskellige forsvarstårne og renæssancepaladser gør Santillana til et af de vigtigste historiske områder i Kantabrien. Byens oprindelse går tilbage til det 8. århundrede, hvor der begyndte at opstå en middelalderlig landsby, hvis centrum var kirken Colegiata de Santa Juliana, den bygning, som senere skulle give navn til det nuværende Santillana del Mar. Det er nemlig her den jordiske rester af den hellige Juliana befinder sig og hvis navn er gengivet i både kirken og bynavnet.

Byen anses for at være en af de smukkeste byer i Spanien, og dens centrum der er erklæret nationalmonument, indeholder kollegiekirken, som er et af de bedste eksempler på romansk arkitektur i Kantabrien. Den er bygget på stedet for en tidligere eremit i det 12. århundrede, og stadig i dag kan I kan beundre dens kloster med en interessant facade dekoreret med skulpturer. Hele byen er et registreret nationalt monument, hvis middelalderlige arkitektur er noget af det vigtigste, der stadig findes i Spanien, herunder tårnene Torre del Merino og Torre de Don Borja, der blev bygget både som militære bygningsværker og som boliger.

Tag en tur op ad hovedgaden i Santillana - calle de Santo Domingo – og I når frem til et historisk centrum, der har overlevet tidens gang. De maleriske brostensbelagte gader er omgivet af statelige bygninger, hvoraf de fleste blev bygget mellem det 14. og 17. århundrede.

Kort

Vis på kort