Langs Caminoen fra Baskerlandet til Galicien

13 dages kør-selv-ferie langs den spanske kyst ved biscayabugten

Tag på denne spændende kør-selv ferie, der følger Camino de Santiago langs Det Kantabriske Hav. Her kommer I gennem kendte og ukendte spanske vinområder, oplever spændende UNESCO verdenskulturarv og smukke spanske byer inden turen ender i Santiago de Compostela.

Oplev den baskiske selvstændighedsfølelse i Bilbao og Guernica, den smukke kyst i Kantabrien, de historiske minder fra det gamle kongerige i Asturien og de religiøse steder i Galicien.

Overnatningerne på denne tur er lagt på Parador hoteller eller andre unikke overnatningssteder, så I her kan slappe af og nyde jeres ophold på smukke og historiske steder i Baskerlandet og det nordvestlige Spanien.

Fra 19.157 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 12 nætter samt 9 dages billeje

Rejseperiode: 
Marts - oktober.
Vi anbefaler maj - september.

Startdag:
Daglig

Varighed:
13 dage/12 nætter

Længde:
1.390 km

2.245 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Bilbao lufthavn - Bilboa (13 km)

Vel ankommen til Bilbao lufthavn anbefaler vi, at I tager en taxa fra lufthavnen direkte til jeres hotel. Turen er kun lige over 10 kilometer og tager godt 15 minutters tid, hvorefter I kan nyde opholdet i byen uden at tænke på parkering og omkostninger til billeje. 

Men vælger I at hente jeres udlejningsbil allerede i dag, så er der parkering på jeres hotel, og så sparer I tiden med at hente den, når I drager ud af Bilbao.

Vel ankommet til hotellet checker I ind, og så har I resten af dagen til at gøre jer bekendt med Bilbao.

Overnatning på Hotel Vincci Consulado de Bilbao

Bilbao

Hele dagen er sat af til at gå på oplevelse i byen Bilbao, hvor et besøg i Guggenheim Museet er svært at komme udenom. Guggenheim ligger bogstavelig lige ved siden af jeres hotel, så fra hotellet og på vej til museet kan I nyde Gehrys arkitektur, der gør Guggenheim museet til noget helt specielt.

Den øvrige del af dagen kan I anvende til at slentre rundt og nyde Bilbao - eller skal hele dagen stå på kultur, så er et eftermiddagsbesøg på Museo de Bellas Artes en god mulighed.

Overnatning på Hotel Vincci Consulado de Bilbao

Bilbao - San Sebastian (150 km)

Hvis I tog jeres udlejningsbil med ved ankomsten til Bilbao lufthavn, så starter I fra morgenstunden direkte fra hotellet, og hvis ikke så læg vejen rundt om AVIS i Bilbao og hent jeres udlejningsbil.

Første stop på dagens tur mod San Sebastian er et af de mere dystre kapitler i den spanske og baskiske historie. Guernica er et i dag levende mindesmærke over krigens unødvendighed og de rædsler, som altid følger med. Guernica er i dag genopbygget, men det var her et af de markante terrorkapitler under den spanske borgerkrig fandt sted, da den republikanske side i 1937 beordrede den civile by bombet. I byen kan I se en kakkelversion af Picassos berømte maleri, der har udødeliggjort begivenheden.

Efter dette besøg er der brug for frisk luft, så kør langs kysten til fiskerbyen Getaria, der ligger på kanten af Det Kantabriske Hav. Tag en slentetur rundt i byen, og meget naturligt vil I ende ved havnen, hvor en cafe eller restaurant måske kan friste med frokost.

Vel ankommen til San Sebastian checker I ind på jeres hotel, hvorefter I fx kan tage en tur langs La Concha-bugten ved siden af bjergene Urgull og Igueldo. San Sebastián er synonymt med godt køkken, så find en cafe eller bar, hvor I kan nyde et glas spansk vin sammen med pintxos - den lokale version af tapas - eller benyt lejligheden til at gå fra bar til bar, så I prøver pintxos flere steder.

 

Overnatning på Hotel Zenit Convento san Martin i San Sebastian

San Sebastian

San Sebastian har en perfekt placering ved en smuk bugt og en skøn strand mod Det Kantabriske Hav. På landsiden er byen præget af flotte boulevarder med imponerende art noveau bygninger, der afspejler byen velstand fra slutningen af 1900-tallet. Så uanset hvor I vender jer er der masser af muligheder til dagen. Er I til at slappe af ved bugten er her strand, afslapning og barer indenfor gåafstand, og vil I opleve byens storslåethed, så kan vi anbefale en slentretur på boulevarderne.

Byen er også et gastronomisk eldorado med et baskisk køkken baseret på alt godt fra havet kombineret med alt hvad de lokale markeder tilbyder. Så måske kan I i løbet af dagen finde det sted, hvor I vil nyde det lokale køkken til aften.

Overnatning på Hotel Zenit Convento san Martin i San Sebastian

San Sebastian - Pamplona - Laguardia - Santo Domingo de la Calzada (230 km)

Fra San Sebastian går turen videre mod syd og ind i landet, hvor det står på middalderbyer, historie og Spaniens bedst kendte vinområde - en bedre kombination findes ikke.

Pamplona og Laguardia er eksempler på byerne i området, der har en kendt og mere ukendt historie. Pamplona er den kendte by, som tiltrækker lokale og turister til de stille begivenheder, som en vandring på Caminoen, og de mere larmende som de årlige tyreløb. Laguardia er byen, der hviler i sig selv omgivet af milevide vinmarker lige midt i Rioja området.

Nyd dem begge og slut dagen af i den lille perle Santo Domingo de la Calzada på byens Parador.

Overnatning på Parador de Santo Domingo de la Calzada

Santo Domingo de la Calzada - Santillana del Mar (190 km)

Dagens tur går fra en charmerende by til en endnu mere charmerende by.

I skal til hvad der ofte betegnes som den smukkeste by i Spanien, hvor I både skal bo og besøge de fascinerende hulemalerier i Almira grotten lige udenfor byen.

På vejen nordpå mod kysten har I mulighed for at besøge San Bernabé Grotterne, der er det største område med grotter på den spanske halvø. Her er mere end 100 km med grotter, og vi kan anbefale, at I besøger San Bernabé Grotten, som har et smukt udsmykket 400 meter langt galleri.

Dagens tur ender i Santillana del Mar, hvor I skal bo på den lokale 4-stjernede Parador.

Overnatning på Parador de Santillana Gil Blas i Santillana del Mar

Santillana del Mar - Llanes - Gijón (160 km)

Dagens første stop er byen Comillas, der er en interessant by set fra et arkitektonisk synspunkt. Her møder I et af den spanske arkitekt Gaudis værker i "Capricho de Gaudí" og andre art nouveau bygninger i byen. Her finder I også spændende bygninger som Sobrellano-paladset - med relation til kong Alfonso XIII's figur - Pantheon, og universitetet Pontifical.

Fortsæt videre langs kysten mod vest til Llanes, hvor I kan nyde byens historiske centrum og den gamle hvalfangerhavn. Ved havnen skal I ud yderst på molen, hvor I kan se hvordan en praktisk hverdag kan smelte sammen med et kunstværk ugført af den baskiske kunstner Ibarrola. Her er en kystsikring er omdannet til Los Cubos de la Memoria eller på dansk erindringens terninger.

Fortsæt mod Gijón, hvor I overnatter på den lokale Parador.

Overnatning på Parador de Gijón

Gijón - udflugt til Oviedo (115 km)

I dag kan I fx tage den korte tur til Oviedo, der har været hovedbyen i Asturien siden det 9. århundrede. Her er oplevelser til en hel dag med UNESCO kulturarv, en smuk gammel by med torve, pladser og imponerende bygninger.

På jeres vej rundt i Oviedo forslår vi at i besøger Camilo de Blas, hvor I kan smage lidt sødt, der er typisk for området. Der er masser af lækkeriet, men gå efter bageriets carbayones, der er en butterdejskage, som de har lavet siden 1924.

Overnatning på Parador de Gijón

Gijón - Ribadeo - Lugo - Monforte de Lemos (285 km)

Dagens kurs er stik vest, hvor I følger vejen langs kysten mod den smukke by Cudillero. Her finder I farverige huse ved byens havn, og i nærheden kan I fx besøge Selgas-paladset fra slutningen af det 19. århundrede. Her kan I opleve bygninger og historiske haver i Versailles-stil.

Turen fortsætter langs kysten, hvor I forlader Asturien og kommer ind i Galicien, når I kører over floden Eo ved byen Ribadeo. Trænger I til lidt frisk luft og et flot naturfænomen ved kysten inden I fortsætter sydpå ind i Galicien så besøg stranden Playa de las Catedrales. Her kan I ved ebbetid få sand mellem tæerne og se den eroderede kyst, der ligner store stræbepiller ved en gotisk kirke.

Kør mod Mondoñedo for at se byens historiske katedralen og nyd landskabet i A Terra Chá inden I kommer til byen Lugo. Her kan I stille bilen udenfor den historiske by, hvis romerske bymur er udpeget til verdensarv og tag den ca 2 kilometer lange tur på muren rundt om byen.

Længere mod syd ankommer I til Monforte de Lemos, hvor I skal overnatte 2 nætter på byens gamle benediktinerkloster, der er ombygget til et 4-stjernede Parador hotel. Klosteret er bygget på byens højeste punkt, så herfra har I en formidabel udsigt over byen og den omliggende Terras de Lemos dal.

 

Overnatning på Parador de Monforte de Lemos

Monforte de Lemos - udflugt til Vinområdet Ribeira Sacra (110 km)

I dag har I tid til at besøge en af de hemmelige skatte i Galicien - området Ribeira Sacra. Her finder I et landskab, hvor floden Sil har eroderet dybe kløfter og på kløfternes sider og på bredden af Sil finder I vinmarker og smukke middelalderklostre.

Her kan I smage vine med betegnelsen Ribeira Sacre, tage en god frokost, besøge et eller flere af områdets klostre og måske tage en sejltur på Sil, så I kan se kløfterne og vinmarkerne nedefra.

Overnatning på Parador de Monforte de Lemos

Montforte de Lemos - Santiago de Compostela (120 km)

Efter at I har fulgt området omkring Caminoen fra starten i Pamplona, så ankommer I nu til det sted, hvor pilgrimsruten slutter. Ved ankomsten til Santiago de Compostela vil I opleve, hvor mange vandrere, der har været undervejs langs Caminoen. Deres vandring slutter nemlig ved katedralen i Santiago de Compostela, hvor de typisk overværer en pilgrimsmesse og ser apostlen Jakobs grav.

I skal bo lige midt i det hele på Parador de Santiago de Compostela, der er et tidligere hotel for pilgrimme og med en beliggenhed på den imponerende Praza do Obradoiro ved siden af katedralen. Hotellet omtales som det ældste hotel i Spanien, og i dag er det ombygget til et 5-stjernet hotel og en del af Parador hotellerne, som I har benyttet undervejs på turen.

Ved ankomsten til Santiago de Compostela kan I vælge at aflevere jeres lejebil. Så I ikke skal tænke på parkering, betale for en ubenyttet bil og kan tage en taxa den korte afstand til lufthavnen ved hjemrejse.

Overnatning på Parador de Santiago de Compostela

 

Santiago de Compostela

På turens sidste dag skal I kan opleve Santiago de Compostela i fulde drag. I skal besøge katedralen, måske tage en byrundtur med en lokal guide og så ellers nyde byens smukke historiske bygninger og det livlige liv på byens pladser, cafeer og restauranter.

Overnatning på Parador de Santiago de Compostela

Santiago de Compostela - afrejse Santiago de Compostela Lufthavn (15 km)

I dag går det hjemad efter en lang spændende tur i det ukendte nordvestlige hjørne af Spanien.

Hvis I ikke allerede har afleveret jeres bil, så kør den korte tur til lufthavnen Rosalia de Castro lufthavnen i Santiago de Compostela, hvor I afleverer bilen - og ellers tag en taxa.

I lufthavnen boarder I flyet og vender hjem mod Danmark.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 19.157 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet København-Bilbao // Santiago de Compostela-København
 • 12 overnatninger på Parador og andre unikke hoteller
 • 9 dages billeje gruppe C
   

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring
 • Envejsleje på bil, som skal afregnes lokalt ved afhentning
   

 

Om rejsen

 • 2 overnatninger på Hotel Vincci Consulada de Bilbao
 • 2 overnatninger på Hotel Zenit Convento San Martin i San Sebastian
 • 1 overnatning på Parador de Santo Domingo de la Calzada
 • 1 overnatning på Parador de Santillana Gil Blas i Santillana del Mar
 • 2 overnatninger på Parador de Gijón i Gijón
 • 2 overnatninger på Parador de Monforte i Monforte de Lemos
 • 2 overnatninger på Parador de Santiago de Compostela i Santiago de Compostela

Ekstra oplevelser

Turen kan også køres omvendte, eller I kan vælge en eller flere overnatninger undervejs samt kombinere med en ekstra badeferie.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011