Palau de la Música Catalana i Barcelona

Lyd i international klasse

Mosaikdekorerede søjler, organiske ornamenter af træer, dyr og gargoiler møder dig i Barcelonas koncerthus. Kombiner lyden af den inciterende spanske guitarmusik med synet af et af Europas smukkeste koncerthuse: Palau de la Música Catalana. Palau de la Música Catalana er et koncerthus opført af en af de kendte modernista-arkitekter, Lluis Doènech i Montaner i årene 1905 til 1908 og betragtes som et af de vigtigste monumenter for den Catalansk modernismearkitektur. Bygningen gennemgik en stor renovering i 1980’erne og lever nu op til den høje standard, der rent kunstnerisk kan forventes af et internationalt koncerthus.

Nyd det ekstravagante formsprog

Også udsmykningen blev pudset op, og du vil i dag kunne beundre den overdådige fantasi og ekstravagance, der præger Palau de la Música Catalana i Barcelona. Facadens kunstfærdige dekorationer med den imponerende skulptur, der symboliserer catalansk musik sammen med vestibulens gyldent glaserede kakler i loftet og flot svungne trapper, er blot nogle eksempler på den skabertrang, arkitekten har haft i sig.

På UNESCOs liste over verdensarv

Selve koncertsalen i Palau de la Música Catalana er noget der skal opleves på din rejse til Barcelona – den kan ikke beskrives! Vidunderlige glasmosaikker, imponerende lysekroner, det stilfulde orgel, guld og glimmer printer sig på nethinden. Ikke uden grund har UNESCO dette mesterværk på sin liste over World Heritage Sites i Barcelona.

TRÆD IND I ET MAGISK UNIVERS

Musikpaladset i La Ribera, Palau de la Música Catalana, er et overflødighedshorn af dekorative art nouveau detaljer i form af glasmosaiker og karamiksøjler. Samtidig er koncertsalen indhyllet i en skov af skulpturer med musikalske væsner, der nærmest springer ud fra væggene. Palau de la Música Catalana er et pragtværk indenfor den catalanske modernisme, som du kan opleve i bydelen La Ribera på din ferie i Barcelona. Paladset er opført mellem 1905 og 1908 efter tegninger af Domènech y Montaner og senere udvidet i 2004 med en moderne fløj af stjernearkitekten Oscar Tusquets.

Kort

Vis på kort