Vitoria-Gasteiz i hjertet af Baskerlandet

Pragtfuld by med en fortryllende baskisk atmosfære

Er du på kør-selv-ferie gennem Baskerlandet i det nordlige Spanien, bør du lægge vejen forbi den super charmerende by Vitoria-Gasteiz. Byen ligger mindre end en times kørsel syd for Bilbao og byder på en rig historie, der går tilbage til middelalderen og ikke mindst autentisk baskisk atmosfære. Gå en tur gennem den gamle bydel med smalle brostensbelagte gader, imponerende middelalderarkitektur og smukke historiske monumenter. Nogle af Vitoria-Gasteiz højdepunkter er den imponerende katedral Santa Maria og byens centrale torv Plaza de la Virgen Blanca. Og så er der flere skønne grønne åndehuller som den frodige Parque de la Florida eller vådområdet Parque de Salburua med et rigt fugleliv.

Du vil også opleve en fantastisk gastronomi i Vitoria-Gasteiz. Byen lokker med et hav af spisesteder og barer, der serverer fisk, skaldyr, oste og lækre pintxos med forskellige fyld. Nyd det hele med et glas eller to af den lokale txakoli-vin med en karakteristisk smag.

Nogle af højdepunkterne i Vitoria-Gasteiz

  • Start med en tur i den gamle bydel (Casco Viejo) med masser af patina og baskisk charme. Her finder du Santa Maria-katedralen og Plaza de la Virgen Blanca og du kan snildt bruge nogle timer i området.
  • Oplev atmosfæren på byens hovedplads Plaza de España, der tidligere var centrum for traditionel tyrefægtning. I dag huser pladsen byens rådhus og du kan tage et ”pitstop” på en af de mange restauranter og barer.
  • Er du interesseret i kunst, bør du sætte tid af til Artium Museum, hvor der er fokus på moderne kunst fra Baskerlandet og Spanien. Tag på vinsmagning og smag på den lokale txakoli-vin, der er kendt i Baskerlandet.
  • Er du i Vitoria-Gasteiz i august, må du ikke gå glip af byens største festival, Fiestas de La Blanca. Her er der liv og glade dage med farverige kostumer og livlig dans og musik.

Kort

Vis på kort