Åhus - Absoluts hjem

På opdagelse i vodkaens verden

Åhus var en vigtig handelsby både i vikingetiden og middelalderen men er i dag hovedsagelig kendt for en ting: Den er hjemby for den verdensberømte Absolut Vodka. Historien om Absolut går tilbage til 1879, hvor Lars Olsson Smith etablerede mærket Absolut Rent Brännvin for at udfordre spritusmonopolet i Stockholm. Slutproduktionen blev senere flyttet til Åhus, og gennem moderne design og finurlig markedsføring blev mærket i løbet 1980'erne et af de førende vodkamærker i verden.

Oplev Absolut Vodkas historie på det nye besøgscenter Absolut Home midt i Åhus. Rundturene giver indblik i både destillering og historien om, hvordan Absolut erobrede verden, og turen afsluttes med et cocktailkursus - som findes i en version både med og uden alkohol. Husk at bestille tid til rundturen, da det er en populær tur. Vil I blot se den lille butik som ligger ved indgangen, så snyd ikke jer selv for en god frokost i restauranten, hvorfra I også kan gå ud i den smukke have som omgiver det flotte Absolut Home.

Åhus ligger ca. 20 kilometer syd for Kristianstad, der blev grundlagt i 1614 af den danske konge Christian 4. Selve byen rummer en masse små hyggelige caféer og små brostensbelagte gader, som blandt andet går mellem Absolut Home og den lokale kirke. Brug derfor gerne lidt tid i byen enten før eller efter I besøger Absolut Home, så I kan mærke den lille by og stemningen i de små gader.

Anbefalet af Christina, Rejsespecialist

Da jeg besøgte Åhus blev jeg overrasket hvor flot Absolut Home var, samt hvor mange ting der var at opleve. Ud over selve museet ligger der en lille hyggelig bager gemt væk bag en ruin lidt længere nede ad den brostensbelagte gade, hvor I kan sidde udenfor i gården og spise jeres kage.

Kort

Vis på kort