Nordkap i egen bil

16-dage i egen bil via Lofoten til Nordkap og retur via Sverige

Nordkap er så langt nord, I kommer i Europa med egen bil. Det er mange kilometer som skal tilbagelægges, men vi byder vi på en perlerække af oplevelser som gør hver dag til et højdepunkt. Nordover kører I igennem Norge, hvor Lofoten er i fokus. Sydover står Finland, Nordsverige og Stockholm på programmet. 

I kan med fordel forlænge turen med 3-5 dage for at få bedre tid til oplevelserne undervejs. Vil I fokusere turen på Nordnorge, kan I eventuelt flyve til Bodø eller Tromsø og leje en bil eller autocamper.

Fra 12.331 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 15 nætter

Rejseperiode:
Vi anbefaler maj-september

Startdag:
Daglig

Varighed:
16 dage/15 nætter

Længde:
ca 5.400 km fra København samt færge til Lofotoen

Klimapåvirkning:
802 kg CO2 samlet for 2 personer eksklusiv færger - læs mere
 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • egen bil eller fly+lejebil/autocamper
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Udrejse Danmark-Oslo (595 km)

Fra Sjælland og Fyn foreslår vi, at I tager motorvejen op ad Sveriges vestkyst. Fra Jylland foreslår vi færgen fra Hirtshals til Larvik. Alternativt kan I tage Oslobåden natten over fra København eller Fredrikshavn - så vil I kunne køre til Trondheim næste dag.

Vi tilpasser turen og overnatningsstederne efter hvor i Danmark, I starter, samt hvor mange dage I ønsker at bruge på turen til Lofoten.

Overnatning i Lillehammer eller Oslo.

Oslo-Trondheim (494 km)

Turen fra Oslo til Trondheim er ca 500 km og I skal beregne ca. 7 timer til turen. Det er to alternativer ruter, som har nogenlunde ens rejsetid; Rigsvej 3 gennem Østerdalen, eller E6 via Gudbrandsdalen.

Tager I Rigsvej 3, kan I lave en afstikker til minebyen Røros, som står på UNESCOs verdensarvsliste. 

Vælger I E6, har I mulighed for at køre ad Peer Gynt-vejen, som går parallelt med E6 gennem dele af Gudbrandsdalen. Længere nordpå kører I over fjeldplateauet Dovrefjeld, inden I kommer ned i de frodige jordbrugsområder omkring Trondheim.

Overnatning i Trondheim.

Mosjøen-Bodø (315 km)

Dagens etape fører jer til Bodø, Nordlands hovedstad og porten til Lofoten.

Når I i dag kører på fjeldplateauet Saltfjeldet, passerer I Polarcirklen og er dermed officielt i Arktis. 

Lige inden Bodø skal I sæltte tid af til en lille afstikker til Saltstraumen, verdens stærkeste tidevandsstrøm. Tjek tidevandstabellen for en optimal oplevelse.

Bodø er en moderne handelsby med et stort udvalg af spisesteder og kulturelle tilbud. Her finder I også et stort udvalg af gode udflugtsmål tæt på byen, f.eks. den gamle og godt bevarede handelsplads, Kjerringøy.

Overnatning i Bodø.

Bodø-Nusfjord (45 km)

Det er på tide at sige goddag til Lofoten. Fra Bodø sejler der færge flere gange om dagen til Moskenes på Moskenesøya, Lofotens sydligste, større ø. Turen tager godt tre timer og vi anbefaler, at I har bestilt plads på færgen på forhånd. Pris ca. 1.050 NOK for almindelig personbil og halv pris for elbil. Sæt tid af til at besøge fiskerbyen Reine ved ankomst til Lofoten.

Fra Moskenes er der ca. 45 km eller knap en times kørsel til historiske Nusfjord.

Overnatning i Nusfjord.

Nusfjord og omegn (0 km)

Med udgangspunkt i Nusfjord er mulighederne mange. Tag på fiske- eller vandreture eller besøg en af områdets ikoniske strande, fx Hauklandstranda eller Rambergstranda.

Kombiner strandturen med en vandretur til et af områdets fjelde med fantastiske udsigter over både strande, fjelde og havet.

Overnatning i Nusfjord.

Svolvær-Tromsø (420 km)

Så går turen videre ad hovedvej E10  og derefter E6 mod Tromsø gennem et afvesklende landskab med skove, søer og fjelde.

Tromsø kaldes også den arktiske hovedstad med sin beliggenhed 350 km nord for polarcirklen. Det er den største by i det nordlige Norge med knap 70.000 indbyggere i byområdet. Fra slutningen af maj til sidst i juli kan I opleve midnatssolen, og fra september til marts kan I, med lidt held, se nordlyset. Tromsøs mest populære attraktioner er Ishavskatedralen, oplevelsescentret Polaria og Polarmuseet, men her er også gode muligheder for fiskeri og hvalsafari.

Tromsø er en betydelig universitetsby, hvilket borger for et livligt natteliv og mange gode restauranter, hvoraf mange får deres råvarer fra lokale producenter. Besøg for eksempel legendariske Vertshuset Skarven ved havnen. Byen er oven i købet certificeret som bæredygtig destination.

Overnatning i Tromsø.

Tromsø-Alta (380 km)

Dagen i dag tager jer fra "storbyen" Tromsø til Europas ultimative vildmark, Finnmark. Området er større end Danmark, men har kun ca. 75.000 indyggere. Dagens destination er Alta, den største by med 20.000 indbyggere.

I Alta finder I flere områder med helleristninger, som er på UNESCOs verdensarvliste.

Har I vandrestøvlerne med, anbefaler vi, at I tager en overnatning i Alta og bruger en dag på at se Nordeuropas største kløft, Alta Canyon.

Overnatning i Alta.

Alta-Nordkap-Honningsvåg (270 km)

I dag er dagen, hvor Nordkap skal indtages! Klippen Nordkapp har altid været et vigtigt orienteringspunkt for sejlads i Nordhavet. I 1553 forsøgte en engelsk ekspedition, anført af kaptajn Richard Chancellor, at finde den nordøstlige passage til Kina. Han fandt den dog ikke, men på de gamle søkort ses navnet Nordkapp for første gang. Nordkappen er 307 m.o.h., det højeste punkt er 309 m.o.h. og er placeret inde i Nordkapphallen.

På vej til Nordkap kører I igennem Nordkaptunnelen, en af verdens længste undersøiske tunneler. Tunnelen er næsten 7 km lang og er på sidt dybeste 212 meter under havets overflade.

Overnatning i Honningsvåg.

Honningsvåg-Sirkka (551 km)

Dagens etape bringer jer med sine godt 500 km. fra kystlandskabet ved Nordkap til Finlands store skovområder. Dette er samernes hjemsted, og vi anbefaler vejen via Karasjok i Norge og Enare i Finland. Begge steder er vigtige centrer for samerne i henholdsvis Norge og Finland og byder på gode muligheder for at lære mere om samernes kultur og historie.

Regn med ca. 7 timers køretid fra Honningsvåg til Sirkka. Husk at stille uret en time frem, når I kører ind i Finland!

Overnatning i Sirkka.

Sirkka-Luleå (356 km)

Fra de store skovområder bevæger I jer nu ned mod Bottenviken - som er den nordligste delen af Østersøen. Følg vejen mod Överkalix i Sverige, hvor Holgers Traktor Museum et sjovt stop. Derfra går turen videre ad E10 til Luleå.

Overnatning i Luleå.

Luleå-Sundsvall (530 km)

Dagen tager jer sydpå langs den svenske Østersøkyst. Afstanden til Sundsvall er ca. 530 km, og med gode veje tager turen kun 6-7 timer. Undervejs kører I over den imporende Högakustenbroen, som er en af Sveriges længste hængebroer.

Sundsvall er flere gange kåret til Sveriges smukkeste by. Efter en stor bybrann i 1888 blev byen genopbygget med flotte stenhuse, som skabte et imponerende og harmonisk bycentrum.

Overnatning i Sundsvall.

Sundsvall-Tällberg (286 km)

I fortsætter sydvestover på motortrafikvej, som snart bliver til moderne motorvej. Turen til Tällberg i Dalarna tager ca. 4 timer, så der er tid til at lave et eller to stop undervejs. I kan også vælge at tage en afstikker østpå til Linköbing for at opleve de fascinerende sluser på Götakanalen.

Overnatning: Tällbergsgårdens Hotell, Dalarna. 

Tällberg-Vadstena (315 km)

Turen går nu  sydover, hvor vi foreslår overnatning på et kloster i historiske Vadstena. Køreturen fra Dalarna kun 3 timer, så der er rigelig tid til oplevelser undervejs. Vi kan f.eks. anbefale et besøg i Örebro og Motala ved bredden af Vätteren.

Overnatning på Vadstena Klosterhotel.

Vadstena-Danmark (425 km)

Er jeres destination i Nordjylland, er færgen Gøteborg-Fredrikshavn det naturlige valg. Køretiden til Gøteborg fra Vadstena er knapt 3 timer.

Til resten af Danmark går turen over Øresundsbroen. Køretiden fra Vadstena til København er 4-5 timer. Skal I ikke for langt i Danmark, er der også tid til et stop undervejs. Vi kan anbefale både den underjordiske verden i Tykarpsgrottan, Smålandet Elgsafaripark i Markaryd, hvis det ikke er lykkedes at se en elg undervejs, eller den historiske by Lund.

kort

Vis på kort

Galleri

priser

Fra 12.331 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 15 overnatninger i dobbeltværelse
 • Morgenmad er inkluderet på de fleste hoteller
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Færge til Lofoten. Regn med ca 1.200 NOK.
 • Vejafgifter - forvent ca 400 NOK på denne tur

Estimaterne er baseret på standard diesel/benzin bil med Brobizz.

Læs om vejafgifter, færger og betaling via Brobizz her.

 

Om priser og hotelkapacitet

I Lofoten er priserne i højsæsonen juli og august væsentlig højere end i for- og eftersæsonen.

Færger
Færger til Lofoten har få afgange per dag, og er de eneste færger i Norge I kan bestille plads på. Dette anbefales også, specielt i højsæson. Bestil plads her.

Læs mere om færger og vejafgifter i Norge her.

 

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011