Det bedste af Sverige

8 dages kør-selv-forslag til skønne sydsverige

Sverige er meget mere end "ködbullar" og saml-selv-møbler. Denne tur giver jer skærgård, historiske byer og overraskende naturoplevelser og vi har sørget for unikke overnatningssteder på alt fra slotte, herregårde, gæstgiverier og et kloster.

Dette er kun et forslag til rejseplan, oplevelser og hoteller. Kontakt os så skræddersyer vi lige din kør-selv-ferie i Sverige.

Fra 5.935 kr.
pr. person i dobbeltværelse 7 nætter inkl. morgenmad

Rejseperiode: 
Hele året

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
ca 1.700 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Danmark - Brösarp (150 km)

Fra København går turen over Øresundbroen til det skønne Skåne. Men det bliver næppe den direkte vej til Brösarp, for overalt i det gamle danske land venter spændende oplevelser. Utallige gårdbutikker lokker med sydsvenske specialiteter og spændende butikker tilbyder lokalt kunsthåndværk og skandinavisk design.

Dagen byder på mange muligheder. I kan besøge den historiske, gamle, danske by Lund, lægge vejen syd om til Ystad, kigge på slotte og klostre på 'Slotsrundan' eller bare nyde den fantastiske natur.

Overnatning på Brösarps Gästgifveri & SPA

Brösarp -Söderåkra (215 km)

Dagen starter med et besøg i Åhus, der især er kendt for sin hyggelige bymidte, fremstilling af Absolut Vodka, ålefiskeriet og de kilometerlange sandstrande syd for byen. Åhus er en hyggelig by og bymidten er en af Sveriges bedst bevarede middelalderbyer. Det smukke brostenbelagte torv stammer fra middelalderen, hvor Åhus var en livlig handels- og søfartsby. Og så er Åhus hjemsted for Absolut Vodka, et af verdens stærkeste brands.

Senere venter den spændende by Kristianstad. Kristianstad blev grundlagt af Christian IV i 1614 som Skånes bolværk mod Sverige, og den dag idag indgår kongens monogram (et 4-tal i et kronet C) i Kristanstads byvåben. Byens historiske bykerne med de middelalderlige gader er en slentretur værd, og her ligger også Den Hellige Trefoldigheds Kirke, en af de smukkeste renæssancekirker i Norden. Nær centrum omkring Helge Å finder I også Kristianstads Vattenrike, der er et biosfæreområde på UNESCOs verdensarvsliste.

Videre går turen til Karlskrona, der om noget er et historisk modstykke til Kristianstad. Her var det Svenskekongen, der skulle sikre sig en befæstning mod danskerne. Og måske var det værd at besøge Marinmuseum på Stumholmen med spændende maritime udstillinger.

Overnatning på Stufvenäs Gästgifveri i Södeåkra

Söderåkra-Norrköping (287 km)

Start dagen med et besøg i hyggelige Kalmar og Kalmar Slot. Herfra foreslår vi at man vælger en af to oplevelser undervejs.

Vil man opleve UNESCO natur, så tag turen over Ølandsbroen til Stora Alvaret. Her finder du også jernalderborgen Eketorp.

Alternativt kan man tage ind i landet for et besøg i Glasriget i Småland, hvor der er gode muligheder både for at se produktion af glas-kunst samt gøre en god handel i de mange outlets med glas og andet brugskunst.

Tager man den lige vej nordover fra Kalmar via E22 skal man regne med 3,5 times køretid. Tager man via Glasriget eller Øland så tager det en time længere. Samt den tid man skal afsætte til oplevelserne.

Overnatning på Maurtizberg Slott ved Norrköping.

Norrköping-Stockholm (195 km)

Det er på tide at tage sig ind til storslåede Stockholm som kun er 2 timer unna i bil. Lav eventuelt et stop i Norrköping, som historisk har været blandt de største og vigtigste byer i Sverige.

Vel fremme ved et lækkert hotel ved vandet i Stockholm, er det på tide at udforske byen. Er det dit første besøg i Sveriges hovedstad foreslår vi en aften-tur ind til Gamla Stan. Gåturen fra hotellet er knapt 40 minutter via havnepromenaden Strandvägen. Find en hyggelig bistro i Gamla Stan eller i fashionable ôstermalm på vej tilbage til hotellet.

Overnatning i Villa Källhagen, Stockholm.

Stockholms skærgård (44 km)

I kan vælge at tage en ekstra nat på Villa Källhagen, eller skifte til et unikt hotel i skærgården. Vi vil uanset foreslå at man starter dagen med en kort gåtur til Vasa Museet. Vasa er det bedst bevarede orlogsskib fra 1600-tallet, og et obligatorisk besøg uanset om man er historieinteresseret eller ej. 

Brug også gerne lidt tid til shopping på Norrmalm og Östermalm inden man bevæger sig ud i skærgården. Med bil tager turen til Fredriksborg Hotell en time.

Overnatning på Fredriksborg Hotell i Stockholms skærgård.

Stockhom-Vadstena (283 km)

Vi kan varmt anbefale at forlænge med ekstra overnatning i Stockholms-ormådet, men ellers går turen sydover hvor vi foreslår overnatning på et kloster i historiske Vadstena. Køreturen fra Stockholms skærgård er kun 3 timer, så der er rigelig tid til oplevelser undervejs. Vi kan f.eks. anbefale et besøg ved Göta Kanals sluser ved Linköping.

Overnatning på Vadstena Klosterhotel.

Vadstena-Möckelsnäs (249 km)

Fra Vadstena er der ca 3 timer med bil til det næste unikke hotel på rejsen. Er du til mere svensk natur, foreslår vi et stop ved Store Mosse Nationalpark hvor et stort netværk af vandrestier tager dig gennem store mose-områder med et rigt fugleliv.

Udover at nyde herregården I skal overnatte på, kan man også lægge vejen forbi den lokale by Älmhult, som er IKEAs hjemby. Vil man forstå hvorledes IKEA har vokset fra lokal møbelhandel til global aktør, kan man besøge IKEA Museet.

Overnatning på Möckelsnäs Herrgård ved Älmhult.

Möckelsnäs - Danmark (260 km)

Her på sidstedagen kan I starte dagen med et besøg på kulturreservatet Linnés Råshult. Her kan I opleve et spændende kulturlandskab og høre om Linnés fascinerende verden, og måske nyde en kop kaffe og et stykke hjemmebagt kage, inden turen går videre.

Næste stop kan være Smålandet Markaryds Elgsafari, hvor I kan opleve de store elge, enten fra jeres egen bil eller under kyndig vejledning fra det lille tog der på en lille time kører gennem parken.

Herfra kan I køre sydpå gennem Småland til Tykarpsgrotten lige syd Hässleholm. Tykarpsgrottan er en enorm labyrint 10-12 meter under jordoverfladen, hvor egnens bønder har brudt kalk i århundreder. I dag er Tykarpsgrottan en turistattraktion med guidede rundvisninger i dele af grotten.

Et besøg i hyggelige Lund kan altid anbefales, og måske passer det med en tidlig aftensmad på en hyggelig "krog" inden turen går tilbage til Danmark.

 

Galleri

Kort

Vis på kort

Priser

Fra 5.935 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 7 overnatninger i dobbeltværelse på unikke hoteller
 • 7 x morgenmad
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Øresundsbroen
 • Udflugter og entrebilletter

 

Om rejsen

Overnatning på følgende unikke hoteller:

 • Brösarps Gästgifveri
 • Stufvenäs Gästgifveri
 • Mauritzberg Slot
 • Villa Källberg
 • Fredriksberg Slott
 • Vadstena Klosterhotell
 • Möckelsnäs Herrgård

ekstra oplevelser

Turen kan naturligvis også køres omvendt, eller I kan tage en eller flere ekstra overnatninger undervejs. Kombiner eventuelt med kør-selv-forslaget Vestsverige for livsnydere.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Vi er altid tæt på dig med 6 butikker
 • Få personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 
 • Vi er kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau 2019

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Søndergade 70, 1. etage
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kattebjerg 3
4700 Næstved
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011