Glasriget i Småland

Få pustet liv i en ny oplevelse

I det sydsvenske område kendt som Glasriget ligger Kosta Boda Glasværk mellem Växjö og Nybro. Her kan du opleve en verden af glas i alle regnbuens farver. Se glaspusterne lave glaskunst og lær, hvor meget forskelligt glas kan bruges til. Er du kreativ og ønsker at prøve kræfter med glaspusternes kunst, så kan du booke en tid til at blæse din egen glaskunst evt. med hjælp fra en professionel glaspuster. Du kan med fordel bestille tid før dit besøg, men om sommeren er det oftest også muligt blot at møde op.

Er du blevet helt betaget af de flotte glas, kan du selvfølgelig også købe de mange flotte brugskunstværker med hjem i butikken. Der er flere outlets i Kosta, hvor smukke glasting til hjemmet kan købes til stærkt reducerede priser.

Der findes flere forskellige glaspusterier i området, og vil du prøve et mindre sted og mere autentisk, så finder du Persson & Persson i Ösjöbol blot 30 minutters kørsel nord for Kosta Boda, Dette glaspusteri er ejet af et par, som også driver en lille cafe på stedet.

 

Kort

Vis på kort