Göteborgs Skærgård

Følelsen af at være helt omgivet af vand

Göteborgs skærgård er noget helt særligt med sin storslåede natur og svenske idyl. Uanset hvilke øer, du hopper imellem, kommer du til at opleve granitklipper, smuk aftensol, uberørte bugter, snoede promenadestier og følelsen af at være helt omgivet af vand.

Flere af de store øer er bilfri, bl.a. Styrsö, hvor de lokale anvender cykel, knallert eller eldrevne golfvogne til at komme rundt på øen. Vi anbefaler, at du lejer cykel for en dag, så du kan komme nemt og hurtigt omkring. Du kan også sagtens opleve øerne til fods. Lej en kajak nogle timer og glid lydløst af sted på det rolige vand, mens du nyder den larmende stilhed.

Det tager kun 15-30 minutter at sejle ud til øerne med passagerbåd fra Göteborg. Skærgårdsbådene sejler fra Saltholmen på fastlandet til 5 af de større øer. Tag sporvogn linje 11 fra Göteborgs centralstation ud til Saltholmen, en tur på omkring en halv time. For mange af de ca. 4.500 fastboende i den sydlige skærgård er bådene dagligt transportmiddel, og priserne er derfor lave.

Kort

Vis på kort

Oplev Sverige - skab din egen historie