Gotlandsleden - en dag på cykel

Cykelrute Gotland rundt

Gotlandsleden strækker sig med sine 543 km. hele vejen rundt om Gotland og Fårö. Her kan du nyde Gotlands unikke og righoldige natur med bl.a. rå klippekyster, områder med rauker, fyrreskove og store engarealer med vilde blomster, og naturen venter bare på at du kommer og nyder den! Gotlandsleden følger bl.a. asfalterede småveje og grusveje med begrænset trafik (ca. 90 procent asfalterede veje).

På vestkysten følger Gotlandsleden hovedvej 149 nord for Visby og hovedvej 140 syd for Visby. Især om sommeren kan vejene omkring Visby være trafikerede, så hvis du kun vil cykle en del af Gotlandsleden, anbefaler vi, at du vælger ruten langs østkysten af Gotland eller den nordlige del fra Irevik på vestkysten op til Kappelshamn og videre til Fårösund. Glem ikke øen Fårö helt i nord (gratis færge fra Fårösund), som også byder på meget smuk natur.

I har næppe tid til at køre hele ruten, men på en enkelt dagsetape kan I opleve noget af Gotlands forunderlige natur på nærmeste hånd. Cykler kan lejes flere steder på øen. 

Kort

Vis på kort

Oplev Sverige - skab din egen historie