Haga-kvarteret i Göteborg

Et af de ældste kvarterer i Göteborg

I 1970'erne var Haga i Göteborg et gammelt, slidt arbejderkvarter, som kommunen ville rive ned, men en protest blandt områdets beboere satte dog en stopper for dette. I dag er Haga-kvarteret, som er et af Göteborgs ældste, blevet fornyet, og mange af de velbevarede, gamle facader danner fortsat ramme om det hyggelige kvarter. Det ligger ikke langt fra indre by, og fra de små gader kan man flere steder også kigge op på fæstningsværket Skansen Kronan, som ligger lige ved siden af. 

Tag hele familien med på en tur ned ad den brostensbelagte Haga Nygata, hvor I finder en masse små caféer, hvor der er rig mulighed for at slå jer ned og opleve det svenske "fika", som ikke blot er en kaffe- og kagepause, men også en følelse af hygge. 

I de mange unikke, malede træbygninger, som blev bygget mellem 1870-1940'erne, finder I antikvitetsbutikker, som lokker med gode fund. I kan også lægge vejen forbi de mange specialbutikker, hvor I blandt andet kan smage forskellige slags olivenolie og dip. 

Trænger I selv eller børnene til en svømmetur? Så slå et smut forbi Hagabadet som blev bygget i 1876. Tag en dukkert i bassinnet, få en spabehandling eller nyd en kop kaffe på café Da Matteo, alt sammen i den smukke, gamle historiske bygning.

Anbefalet af Christina, Rejsespecialist

Sæt jer ind på en af de mange caféer og bestil lidt forskelligt kage. Der findes så mange søde sager som er helt unikke for området.

Kort

Vis på kort