Kutens Bensin, Gotland

Bilvrag og pandekager

Kutens Bensin ligner mest af alt en skrothandel! Stedet består af par huse omgivet af gamle charmerende bilvrag fra midten af forrige århundrede, rustne skilte og en række amerikanske 50'er køleskabe. Er du på kør-selv-ferie på Gotland, vil Kutens Benzin være et oplagt stop.

Kutens Bensin er det ubestridte kultsted på Fårö, og det er da også et af Sveriges mest forunderlige spisesteder i gennemført 50'erstil: Her finder I Crêperie Tati med jukeboks i restauranten og et bredt udvalg af fyldte pandekager på menuen. Det er ikke en stor kulinatisk oplevelse, men interiøret er gennemført: Lucky Strike-reklamer på væggene, stole af krom og rødt plast, gamle cigaretautomater og benzinskilte.

Udenfor finder I de gamle, rustne bilvrag, og det skorter ikke på gode historier:En Ford Tudor 34 var efter sigende Bonnie & Clydes sidste flugtbil, og den Buick Roadmaster-amulance fra 1952, som står på gårdspladsen, var efter sigende den ambulance, der som nr. to nåede frem til ulykkesstedet, hvor James Dean kørte sig ihjel.

Kort

Vis på kort

Oplev Sverige - skab din egen historie