Madoplevelser i Sverige

Smag på Sveriges specialiteter

Når folk snakker om særprægede madoplevelser i Sverige, så vil de fleste nok nævne den, i danskernes øjne, særprægede hotdog 'korv med mos och räksallad'. At opleve et lands kultur er altid spændende, især igennem landets køkken bestående af diverse madspecialiteter. Det anbefaler vi dig også at gøre i Sverige, uanset om du er til hotdog med rejsesalat eller svenske køttbullar.

Vi kan bl.a. fremhæve Kutens Bensin, der er et af Sveriges mest forunderlige spisesteder i gennemført 50'erstil. Her finder I Crêperie Tati med jukeboks i restauranten og et bredt udvalg af fyldte pandekager på menuen. Det er ikke en stor kulinarisk oplevelse, men interiøret er gennemført: Lucky Strike-reklamer på væggene, stole af krom og rødt plast, gamle cigaretautomater og benzinskilte. 

Derudover kan vi anbefale slikbyen Gränna, der ligger idyllisk lige ud til Vättern sø ikke langt fra Jönköping. Tilnavnet kan spores tilbage til midten af 1800-tallet, hvor en fattig kvinde opfandt en bolsjestang med pebermyntesmag med rød/hvide striber, som i dag bliver kaldt en polkagris. Rigtig mange bagerier i byen laver og sælger bolsjestængerne, og det er i dag en hel attraktion.

Velbekomme!

Udvalgte madoplevelser i Sverige

Vis på kort

Skab din egen historie i Sverige