Smagen af Sverige

Smag på Sveriges specialiteter

Når folk snakker om særprægede madoplevelser i Sverige, så vil de fleste nok nævne den, i danskernes øjne, særprægede hotdog 'korv med mos och räksallad'. At opleve et lands kultur er altid spændende, især igennem landets køkken bestående af diverse madspecialiteter. Det anbefaler vi dig også at gøre i Sverige, uanset om du er til hotdog med rejsesalat eller svenske køttbullar.

Vi kan bl.a. fremhæve Kutens Bensin, hvor stemningen er i top med vaskeægte 50ér stil. Stort set alt emmer af en tid med rock "n" roll fra jukeboxen, gamle reklameskilte, de klassiske borde og stole til de gamle biler uden for. I det lille spisested Crêperie Tati, serveres bl.a. pandekager med fyld og drikkevare. Det er måske ikke den største kulinariske nyskabelse, men stemningen råder bod på det.

Derudover kan vi anbefale slikbyen Gränna, der ligger idyllisk lige ud til Vättern sø ikke langt fra Jönköping. Tilnavnet kan spores tilbage til midten af 1800-tallet, hvor en fattig kvinde opfandt en bolsjestang med pebermyntesmag med rød/hvide striber, som i dag bliver kaldt en polkagris. Rigtig mange bagerier i byen laver og sælger bolsjestængerne, og det er i dag en hel attraktion.

Velbekomme!