Sundsvall - en af Sveriges smukkeste byer

Den interessante stenby  

Da Sundsvall i 1888 brændte ned til grunden for fjerde gang, besluttede man at genopbygge byen i sten, hvilket gjorde byen helt unik, og i øvrigt gav den øgenavnet "Stone City". Byen, der ligger ca. 400 km nord for Stockholm, er smukt omgivet af grønne bakker og blåt vand og fyldt med arkitektur, som ellers kun ses i hovedstadens berømte gade Strandvägen. 

Uanset om du er bymenneske eller naturelsker, er der noget at komme efter i Sundsvall. Byen er hip og moderne, og udover kulinariske oplevelser venter der også masser af hyggelige cafeer der byder på vin eller "fika" (den svenske skik ved at nyde en pause ledsaget af kaffe og kage eller enhver anden form for sød godbid). Ønsker du at dykke lidt ned i historien, så besøg Kulturmagasinet i hjertet af byen. Her finder du både Bybiblioteket og Sundsvall-museet, der viser byens historiske og kulturelle arv.

Tag en tur over på øen Alnön, der blev dannet for 570 millioner år siden ved vulkansk aktivitet, hvor du på den nordlige del finder flere interessante geologiske lokaliteter samt fortidsminder og gravhøje. Gravpladsen i Högom i udkanten af Sundsvall er Norrlands mest berømte gravplads fra yngre jernalder og er bestemt også et besøg værd.

Kort

Vis på kort