Durban centrum

En duft af krydderier

I dag er centrum et kulturelt og folkeligt sammensurium i langt højere grad end byens fædre havde tænkt sig. De anlagde hovedgaderne Smith og West, der ligger vinkelret på strandpromenaden, byggede det majestætiske engelske rådhus, stationsbygningen og St. Paul’s Kirke. Der var (engelsk) stil over det. I dag drukner det hele i et stort farverigt marked, hvor det kan være svært at klemme sig forbi boderne.

Der var engang...

De engang mondæne butikscentre har et vareudbud, der mere satser på det lokale publikum. De hvide fruer, der under apartheid promenerede ned ad gaderne på vej til en kop eftermiddagste på konditoriet, har som i andre sydafrikanske storbyer trukket sig tilbage til forstæder som Morningside og Berea. Durban er en afrikansk storby på godt og ondt. Hold på tegnebog og kamera, hvis du går en tur. Og hold dig væk efter mørkets frembrud (eller tag en taxa).

Det Indiske Marked

En helt anden verden. Luk øjnene og træk vejret gennem næsen. Nyd den tunge duft af alverdens krydderier. Og forbered dig på, at der skal pruttes på priserne. Lige ved siden af finder du Juma Moské, der hævdes at være den største moské på den sydlige halvkugle.

Apartheid på museum

Det forhadte paspolitis hovedkvarter er i dag et museum om deres (u)gerninger. Her skulle alle sorte registreres med opholdstilladelse i hvide områder, arbejdstilladelser etc. Museet viser film og billeder om ulydighedskampagner og tvangsforflyttelser under apartheid.

Kort

Vis på kort