Taffelbjerget i Cape Town

Cape Towns verdenskendte vartegn

I det fjerne nærmer den sig. Ganske stille og roligt. Den karakteristiske formation af skyer – populært kaldet ”the table cloth” – som ofte pakker toppen af Table Mountain grundigt ind for til sidst at falde ud over kanten og ned mod byen. Et særligt meteorologisk fænomen, der ifølge en myte også kan forklares ud fra en rygekonkurrence mellem djævelen og den lokale pirat Van Hunks. Table Mountain, Taffelbjerget på dansk, er en enestående oplevelse – både med og uden skyer. Oplev det fyrstelige bjerg på en kør-selv-ferie eller rundrejse i Sydafrika.

Inspiration

Et lille område med enorm biodiversitet

Selve Taffelbjerget er ikke specielt stort. Ca. 3 kilometer er der fra den ene side til anden. Og den flade top er 1.086 meter over havet på sit højeste. Men det beskyttede naturområde, som omgiver Taffelbjerget, bugner af en artsrigdom, hvis lige knapt nok findes andre steder på kloden. Faktisk er Taffelbjerget så unikt, at det er kommet med på listen over verdens syv naturvidundere. Et besøg i Cape Town er derfor ikke komplet uden en tur til Taffelbjerget.

Tag svævebanen op

Du behøver heldigvis ikke selv at forcere de 1.086 højdemeter på egen hånd. Der er hjælp at hente i form af en svævebane, som bekvemt bringer dig op til toppen af bjerget. Belønningen kommer hurtigt: Fra toppen ser du nemlig Cape Town folde sig elegant ud for dine fødder. Et større stisystem gør det desuden muligt at opleve bjergets bugnende flora og fauna på tætteste hold. Og for de aktive er der blandt andet mulighed for at vandre, mountainbike, klatre og paraglide. Taffelbjerget er med andre ord en legeplads for både naturinteresserede og dem med hang til fysisk udfoldelse.


”Kom tidligt, så der ikke er så mange, og så man undgår "the table cloth" – skydækket, der lægger sig, så man ikke kan se noget fra toppen.”


 

 

Kort

Vis på kort