Den gamle bydel i Eisenach

På sporet af Bach og Luther

Er du I udkanten af Thüringer Wald i Tysklands grønne hjerte ligger den idylliske by, Eisnach. Kommer du forbi byen på din kør-selv-ferie i Thüringen, så kan du glæde dig til en historisk rejse blandt prominente personer. De smalle gader, der snor sig rundt for foden af byens stolthed og allestedsnærværende vartegn, den smukke UNESCO-borg Wartburg, blev i sin tid betrådt af store navne som Martin Luther og J. S. Bach; På en tur rundt i byen, er det umuligt ikke at træde i deres fodspor, for historierne om deres spændende liv findes overalt i den gamle bydel, Altstadt. 

Inspiration

Masser af Klassiske musik og reformation

Det er nemt at udforske Eisenachs hyggelige Altstadt fods, da alle seværdigheder er skiltet godt. På Karlsplatz, i udkanten af Altstadt kan du se Nikolaitor, det eneste tilbageværende af byens befæstning. Her ligger også Nikolaikirche, der er bygget omkring 1180. På Karlsplatz står et Luther-monument, da han som barn tilbragte et par år i byen og ofte besøgte byen senere i sit liv. Hans forbindelse med Eisenach er afbildet på monumentets sokkel.

Karlstraße, byens shoppinggade, fører til Markt, hvor St. Georg-Kirche, Johann Sebastian Bachs dåbskirke, ligger. Som studerende sang Martin Luther i koret, og i det 13. århundrede giftede den ungarske prinsesse Elisabeth sig med Landgraf Ludwig IV i samme kirke. Også komponisterne Johann Pachelbel og Georg Philipp Telemann spillede i kirken.

Lige overfor kirken, i det tidligere Stadtschloss, ligger Eisenachs turistinformation og kun få meter væk fra markedet ligger Lutherhaus, hvor reformatoren boede en tid som studerende, samt Bachhaus, der let kendes på den store statue af Bach.

Kort

Vis på kort