Slotsparken Altenstein nær Eisenach

Tag på tur i et kongeligt landskab

Hvis du har royale fornemmelser, elsker historie eller blot holder af at spadsere blandt smukke landskabshaver og romantiske slotte, så er Altenstein Slot en gave til dig. Du fortrylles fra først blik på slottet, der ligger omgivet af blomsterbede, smukke springvand og gamle træer. Schlosspark Altenstein ligger i spa-byen Bad Liebenstein, Thürigens ældste spa-by. Den ca. 160 ha store park, der er en af Tysklands smukkeste landskabsparker, er absolut et besøg værd, når du er på kør-selv-ferie i Thüringen.

inspiration

En park fuld af overraskelser

Altenstein var sommerresidens for hertugerne af Sachsen-Meiningen, hvorfra den engelske Dronning Adelaide stammer. Dronning Adelaide levede fra 1792 til 1849 og var gift med Vilhelm 4. af Storbritannien (1818–1837). Parkens centrum er det elegante slot, opført i engelske senrenæssance-stil, der næsten ser helt eksotisk ud i det grønne landskab.

Rundt om i parken gemmer sig mange små overraskelse, f.eks. resterne af den frankiske ridderborg Steyn, ridderkapellet på et klippefremspring (det fungerede som et mødested for en frimurerloge og var med sin beliggenhed og datidens teknik et absolut aflytningssikkert sted) samt Djævelens Bro, der forbinder de to klipper og hertugernes grave. En særlig fryd for øjet er det kærligt designede og prisbelønnede storbed nær slottet og udsigten over terrassehaverne til de omliggende dale og bjerge. Parken har ca. 20 km stier, inklusive en 4,3 km lang rundtur.

Ved indgangen til parken ligger en restaurant, og der er gratis parkering på stor rummelig parkeringsplads ved skoven.

Kort

Vis på kort