Naturområdet Grosse Inselberg i Thüringer Wald

Få Thüringens mest fantastisk udsigt

Naturoplevelserne venter rundt om hvert sving i Thüringen og Thüringer Wald, Tysklands grønne hjerte. Selvom du er på kør-selv-ferie, så skal du selvfølgelig ikke snyde dig selv for at komme ud i naturen. Parkér derimod bilen og begiv dig af sted til fods for at opleve naturens forfriskende dufte og lyde allerbedst.

Bjerget Großer Inselsberg er ca. 916 meter højt, og selvom det ikke er højeste bjerg i Thüringen, er det nok det bedst kendte. Bjerget har et observationstårn, en vejrstation og en sendemast, der tilsammen danner et vartegn i den vestlige del af Thüringer Wald og som kan ses på lang afstand.

I området ved parkeringspladsen "Grenzwiese" går der en lille brostenslagt vej op til bjerget, hvor der er en lille parkeringsplads. Men da den ofte er fuldt besat, er det fornuftigt at efterlade bilen på parkeringspladsen ved "Grenzwiese" og vandre op ad bjerget. Turen er ca. 1,5 km lang og stiger ca. 200 højdemeter. På toppen ligger en restaurant, hvor I kan slappe af efter strabadserne, som også belønnes med en fantastisk udsigt. Heroppe står I også direkte på den berømte vandresti Rennsteig.

Kort

Vis på kort