Amelia Island, Florida

Lille ø - masser af kulturhistorie

I det nordøstlige Florida ligger den lille, pittoreske ferieø, Amelia Island, kendt for sine brede, uberørte strande, høje klitter og smukke natur. Øen er opkaldt efter Prinsesse Amelia, datter af Kong George d. 2. af Storbritannien, og har gennem tiden været i hænderne på adskillige koloniherredømmer - hele 8 nationalflag har vajet i vinden siden 1562. Amelia Island er en unik lille plet, hvor historien stadig fornemmes i gadebilledet og finder en anden slags ro her langt fra sydlige Floridas lidt overrendte strande.

Et stykke kulturhistorie

Øens mest kendte strand, American Beach, har en særlig historisk betydning - og bliver i dag betragtet som et stykke vigtig kulturhistorie. Før midten af 1960’erne, da der var raceadskillelse i det meste af landet, var de fleste strande i Florida forbeholdt de hvide. Men det var tilladt for afroamerikanere at feriere på American Beach - hvilket gjorde stranden populær for både kendte og ukendte afroamerikanere.

inspiration

Floridas ældste bar

The Palace Saloon er et andet stykke festligt kulturhistorie på Amelia Island. Baren, der åbnede i 1903 og dermed er den ældste i Florida, er stadig et charmerende saloon-bekendtskab med sine mosaikgulve, mahognibar og dekorative loft. Baren ligger i The Historic District i Fernandina Beach, hvor I også kan opleve Floridas ældste hotel, Florida House Inn, og Amelia Island Museum of History, blandt store sydstatstræer med hængemos og victorianske huse, der er med til at sætte den helt rigtige stemning.


"Den historiske havnefront i Fernandina Beach er en rigtig lille perle. Herfra kan man tage på River Cruise, komme ud at fiske eller bare nyde livet i havnen til en fantastisk solnedgang"

- Jesper, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort