Nord og Syd - fra New York til Miami

16 dages kør-selv-forslag fyldt af Amerikansk nord- og sydstatskultur

Oplev storbyen, Nord- og Sydstaterne, historie, sol og strand på denne 16 dages kør-selv-ferie igennem USA's fascinerende historie. Få pulsen op i gigantiske New York, kør gennem magtens centrum i Washington D. C. og så ud på landet og ned til de charmerende Sydstatsbyer, Charleston og Savannah. Slut ferien af med et par dages dejlig badeferie i solskinsstaten Florida. I får det hele på denne kør-selv-ferie.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem USAs spændende kulturhistorie.

Fra 20.438 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 16 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode: 
Hele året.
Vi anbefaler april - medio august.

Turen starter:
Dagligt

Varighed:
16 dage/15 nætter

Længde:
Ca. 2.850 km

Klimapåvirkning:
5.293 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Afrejse Danmark - New York

 Velkommen til New York. Det er oplagt straks at gå løs på oplevelserne i millionbyen, der aldrig sover. Og selvom I måske været her før, er der alligevel masser af nye oplevelser.

Er I førstegangsbesøgende, bør klassikere som Empire State Building, Central Park, Fifth Avenue og Ground Zero naturligvis være på programmet. Frihedsgudinden og Ellis Island er bestemt også et besøg værd, da de begge fortæller en særegen historie om New York og USA, men er tiden knap, så nyd i stedet det flotte syn af statuen og øen fra New Yorks sydspids ved Battery Park.

De mange forskellige bydele i New York har hver i sær spændende oplevelser, der er værd at gå efter. Det er derfor en god ide at vælge hjemmefra, hvor I vil bruge energien, da 1½ dag går hurtigt. 

Overnatning i New York City.

Oplevelser i New York

I dag venter en hel dag på egen hånd og I vælger helt selv, hvilke bidder af The Big Apple, I vil sætte tænderne i. Måske skal I opleve New York lidt fra oven fra en helikopter eller en af byens mange skyskrabere, eller også skal I besøge et af New Yorks mange kunstmuseer – fx Museum of Modern Art, Guggenheim eller Metropolitan. I kan også tage en guidet cykeltur i Central Park - eller måske lægge vejen forbi mindesmærket for ofrene for 11. september 2001. Er I mere til shopping er der både det kendte Macy's eller Empire Outlts på  Staten Island. Der er så mange muligheder og de nævnte oplevelser er blot forslag, som I kan vælge til eller fra. 
 
Hvis I, når I når til aften, har energi til mere, kan I slutte dagen af med et show på Broadway. 

Overnatning i New York City.
 

 

New York - Philadelphia, Pennsylvania (154 km)

I dag henter i jeres lejebil og forlader det pulserende New York for at køre til ” Philly”, der er amerikanernes kælenavn for Philadelphia. Storbyen omtrent halvvejs mellem New York og Washington D.C. har en central placering i den amerikanske historie.

Det er her, I kan se Liberty Bell, den klokke, der 4. juli 1776 ringede frihedsbudskabet ind, da USA blev en selvstændig nation. På den modsatte side af vejen ligger Independence Hall, hvor Uafhængighedserklæringen blev underskrevet samme dato. Et andet stykke unik historie er Betsy Ross House. Betsy Ross siges at have syet det første amerikanske flag, der blev givet til George Washington.
 
Af de mere alternative seværdigheder i Philadelphia er The Please Touch Museum, hvor børn og barnlige sjæle er mere end velkomne til at pille ved de udstillede genstande. Byen har også en flot zoologisk have med mere end 1.300 dyr.

Overnatning i Philadelphia.
 

Philadelphia - Washington D. C. (224 km)

I har en relativt kort distance foran jer fra Philadelphia til Washington D.C., så I kan sagtens tage den med ro og nyde morgenen i Philadelphia og måske snuppe et par af de seværdigheder, I ikke nåede dagen før.
 
Herfra går det ad motorvejen via Baltimore til Washington D.C., verdens magtcentrum med Det Hvide Hus, Pentagon og en lang række andre velkendte institutioner. Men det er også en by, hvor det vrimler med verdensberømte monumenter og museer, så det er bare at tage for sig af retterne.

Overnatning i Washington D.C.

 

Washington D.C.

I dag har I en hel dag på egen hånd til at gå på opdagelse i Washington D.C. I skal naturligvis opleve The Mall - den verdensberømte boulevard, der er hovedaksen i byen. Langs med The Mall ligger det ene berømte museum efter det andet - foruden den berømte Reflecting Pool, som den slanke obelisk Washington Monumentet spejler sig i.

Washington D.C. har nogle af verdens største og bedste museer og mange af dem er gratis at besøge. Overvej således et besøg på det fremragende National Air and Space Museum eller det gigantiske kunstmuseum National Gallery of Art.
 
Washington D.C. er også krigsmonumenternes by - husk at lægge vejen forbi det tankevækkende Vietnam Memorial. Hvis I vil udnytte tiden optimalt, så lej en cykel og kør rundt på to hjul. Washington D.C. er faktisk en meget cykelvenlig by.

Overnatning i Washington D.C.

Washington D.C. - Williamsburg - Roanoke, Virginia (595 km)

Dagens distance er turens længste, så kør tidligt fra Washington D.C., forbi George Washingtons hjemby Alexandria, og sæt så kursen sydover ind i Virginia, hvor I skal stifte bekendtskab med et par af USA’s historiske fikspunkter.

Første stop er den historiske by Williamsburg, hvor I finder et af USA’s største friluftsmuseer med over 500 bygninger fra 1800-tallet og masser af personer, der levendegør historien. I nabolaget ligger også de to historiske byer Jamestown og Yorktown, der begge er meget centrale i den amerikanske historie.

Herfra går det vestpå til byen Roanoke, hvor I stifter bekendtskab med den smukke Blue Ridge Parkway, USA’s længste nationalpark.

Overnatning i Roanoke.

Roanoke - Blue Ridge Mountains - Asheville, North Carolina (429 km)

I kan roligt glæde jer til dagens køretur, for der venter jer en fantastisk smuk køretur ad Blue Ridge Parkway gennem det sydlige Virginia på toppen af Blue Ridge Mountains, hvor det ene grønne panorama afløser det andet, inden I kører ind i South Carolina, der også byder på masser af skov, marker og frodighed. Sørg for at stoppe og nyde naturen ved nogle af de mange udsigtspunkter.
 
Har I tid, når I kommer til Asheville, så kig indenfor på det 250 værelser store Biltmore Estate, et renæssanceslot opført af rigmanden George Washington Vanderbilt. Ud over slottet med tilhørende kunstsamling kan I også nyde den tilhørende park og vingård.

Overnatning i Asheville.

 

Asheville - Charleston, South Carolina (430 km)

I dag forlader I Blue Ridge Mountains og sætter kursen mod sydøst og Atlanterhavskysten. Fra North Carolina kører I ind i nabostaten South Carolina, hvor I ad hurtigste rute passerer Columbia, og I kommer frem til den charmerende sydstatsby Charleston. Undervejs kan I besøge Caesars Head State Park eller Dreher Island og Lake Murray, der begge indbyder til lidt aktivitet i naturen.

En af de bedste måder at opleve Charleston på, er at tage med på en guidet rundtur i hestevogn i den gamle bydel og opleve de smukke, gamle huse, der ligger tæt i byens smalle gader. Byen har i øvrigt et spændende køkken og nogle fantastiske restauranter, som I bør se nærmere på. 

Overnatning i Charleston.
 
 

Charleston

I har hele dagen på egen hånd i Charleston til at opleve denne fantastiske sydstatsby. Stemningen og arkitekturen i Charleston er nærmest europæisk tilsat et stænk af Caribien, og husenes karakteristiske smedejernsbalkoner er udført af slaver fra Barbados. Klimaet hører også til i den caribiske afdeling med varme og blide briser. Og når I slentrer ned langs strandpromenaden, sker det under en stribe høje palmer.
 
Et par oplagte besøgsmål er Civil War Memorials ved Battery, Fort Sumter på den lille ø i indsejlingen til Charleston og lidt uden for byen ligger Magnolia Plantation and Gardens, den ældste offentlige park i USA, der slog dørene op for publikum i 1870. Her er der tusindvis af smukke blomster og planter, inklusive mange arter af camellia og azalea i historiske omgivelser. Boone Hall Plantation er også et godt bud på en tur, hvor I kan opleve historien, når I besøger hovedhuset, slavehytterne og parken.

Overnatning i Charleston.
 

Charleston - Savannah, Georgia (172 km)

I er stadig midt i hjertet af de amerikanske sydstater, når I kører fra Charleston i South Carolina til Georgia og Savannah, der har optrådt i et utal af amerikanske film. Og I forstår hvorfor, når I ser byens karakteristiske og charmerende, gamle palæer, der er som taget ud af en sydstatsroman. I kan vælge den direkte vej for at komme hurtigt til Savannah, eller I kan tage turen langs kysten og besøge Hunting Island State Park eller Hilton Head Island. 
 
Fremme i Savannah vil I måske genkende nogle områder i bybilledet. Det er bl.a. her, forfatteren John Berendts bestseller ”Midnight in the Garden of Good and Evil”, som er filmatiseret af Clint Eastwood, udspiller sig. Det var også her at Tom Hanks, som Forrest Gump, sad på den ikoniske bænk og talte med tilfældige, der satte sig ved siden af ham.

Savannah byder ligesom Charleston på store palæer, smukke parker og karakteristiske smedejernskonstruktioner. Flere af de store palæer er desuden åbne for besøg på guidede ture. Er I til shopping, har både Charleston og Savannah masser af spændende lokalt ejede butikker.

Overnatning i Savannah.
 

Savannah - St. Augustine, Florida (290 km)

Nu lægger I sydstaterne bag jer og bevæger jer ned til Florida. Første stop er St. Augustine, den første permanente bosættelse i Nordamerika, så også her kan I mærke historiens vingesus. Fortet Castillo de San Marcos National Monument er det ældst murede fort i USA.

Vil I se tingene lidt fra oven, så gå op i det gamle fyrtårn St. Augustine Lighthouse, hvor der er en fin udsigt over det flade landskab langs kysten. Ellers handler St. Augustine om at slentre gennem de brostensbelagte gader og hygge sig med lidt shopping. 

Overnatning i St. Augustine.

St. Augustine - Orlando, Florida (173 km)

Fra St. Augustine er der ikke langt til Orlando i det centrale Florida. Og vi garanterer, at I ikke kommer til at kede jer. Intet andet sted på kloder findes et så stort udvalg af forlystelsesparker, og der er oplevelser til alle aldre i mange dage. Dertil kommer en lang række andre underholdningstilbud langs International Drive, Orlandos vigtigste gade, når det gælder forlystelser.

I kan også tage en lille afstikker på vejen og besøge Kennedy Space Center, hvor I kommer tæt på NASA’s rumfærger og ser de berømte affyringsramper, hvorfra man tidligere sendte rumfærgerne op og stadig afsender andre raketter med bl.a. satellitter om bord.

Overnatning i Orlando-området.

Orlando - Miami Beach, Florida (382 km)

Efter en dag med masser af forlystelser og løjer i Orlando, kalder Miami Beach. I skal naturligvis ud og se på turister og kendisser på Ocean Drive, den verdensberømte strandboulevard i South Beach med de fine art deco-huse. Men husk at Miami Beach er mere og andet end Ocean Drive – fx den mondæne shoppingstrøg Lincoln Road, hvor I skal have det helt store kreditkort med. Også den lille smøge Espanola Way er værd at smutte igennem.

Eller måske I blot trænger til noget afslapning ved poolen - kombineret med en kold dukkert og lidt skygge under palmerne.

Overnatning Miami Beach.


 

Miami

I Miami, Floridas svar på Californiens Los Angeles, findes masser af spændende bydele, utallige muligheder for shopping, masser af kulturtilbud tilsat et strejf af cubansk charme. Der er nok at tage fat på. 

Selve Miami by inde på fastlandet har flere spændende kvarterer, bl.a. den mere klassiske Coral Gables eller den vibrerende og spændende bydel Coconut Grove i det sydlige Miami med masser af hyggelige butikker, lækre restauranter, barer og cafeer – det hele samlet i et kvarter med smalle gader, grønne træer og lave huse.

Vil I ryge en god cigar, så læg vejen forbi Little Havana – eller Calle Ocho, som bydelen kaldes på spansk. Little Havana er cubanernes bydel i Miami, og her tales der hovedsageligt spansk. Men turister er velkomne, og I kan købe nogle solide kanonslag i bydelens cigarudsalg, hvor cigarerne rulles helt fra bunden inde i baglokalerne.

Overnatning Miami Beach.

Afrejse Miami - Danmark

En begivenhedsrig tur ned langs den amerikanske østkyst slutter i dag. Turen går mod lufthavnen, men I kan lige nå lidt shopping inden.

Måske I vælger at forlænge turen med yderligere et par dage på stranden eller måske en tur til Key West på sydspidsen af Florida Keys.

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 20.438 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-New York / Miami-Kastrup/Billund
 • 15 hotelovernatninger (3 og 3+ stjerner)
 • 14 dages billeje gruppe B (compact) inkl. forsikring. Der er ikke inkluderet bil under opholdet i New York.


Prisen inkluderer ikke

 • Måltider
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Gebyr for envejsleje på bil ca. 500 USD + skatter og afgifter

Om rejsen

Denne tur er beregnet på gode standard hoteller.
Ønsker I Budget eller Superior hoteller undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker.

 

Ekstra oplevelser

I kan fx starte jeres kør-selv-ferie med lidt mere storbyferie i pulserende New York eller måske slutte af med et par ekstra dage på stranden i Miami - eller hvorfor ikke køre en tur til fantastiske Key West?

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011