Nord og Syd - fra New York til Miami

16 dages kør-selv-forslag fyldt af Amerikansk nord- og sydstatskultur

Oplev storbyen, Nord- og Sydstaterne, historie, sol og strand på denne 16 dages kør-selv-ferie igennem USA's fascinerende historie. Få pulsen op i gigantiske New York, kør gennem magtens centrum i Washington D. C. og så ud på landet og ned til de charmerende Sydstatsbyer, Charleston og Savannah. Slut ferien af med et par dages dejlig badeferie i solskinsstaten Florida. I får det hele på denne kør-selv-ferie.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem USAs spændende kulturhistorie.

Fra 10.694 kr.
pr. person i dobbeltværelse for 16 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode:
Hele året

Turen starter:
Dagligt

Varighed:
16 dage/15 nætter

Længde:
2.845 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

Dagsprogram

Dag for dag

 • Dag 1-2New York
 • Dag 3New York - Philadelphia, Pennsylvania (150 km)
 • Dag 4Philadelphia - Washington D. C. (225 km)
 • Dag 5Washington D.C.
 • Dag 6Washington D.C. - Williamsburg - Roanoke, Virginia (640 km)
 • Dag 7Roanoke - Smoky & Blue Ridge Mountains - Asheville, (395 km)
 • Dag 8Asheville - Charleston, South Carolina (430 km)
 • Dag 9Charleston
 • Dag 10Charleston - Savannah, Georgia (175 km)
 • Dag 11Savannah - St. Augustine, Florida (285 km)
 • Dag 12St. Augustine - Orlando, Florida (170 km)
 • Dag 13Orlando
 • Dag 14Orlando - Miami Beach, Florida (375 km)
 • Dag 15Miami Beach, Florida
 • Dag 16Miami Beach

New York

 Velkommen til New York. Det er oplagt straks at gå løs på oplevelserne i millionbyen, der aldrig sover. Og selvom I måske været her før, er der alligevel masser af nye oplevelser. I har en hel dag på egen hånd og vælger selv, hvilke bidder af The Big Apple, I vil sætte tænderne i.
 
Måske skal I opleve New York lidt fra oven fra en af byens mange skyskrabere, eller også skal I besøge et af New Yorks mange kunstmuseer – fx Museum of Modern Art, Guggenheim eller Metropolitan. I kan også tage en slentretur ned ad 5th Avenue, opleve folkelivet i Central Park - eller måske lægge vejen forbi mindesmærket for ofrene for 11. september 2001.
 
Hvis I har energi til mere, kan I slutte dagen af med et show på Broadway. FDM travel hjælper gerne med at bestille billetter og arrangere det praktiske.
 
Bemærk: I bor som udgangspunkt på et hotel tæt ved Newark lufthavn eller Hasbrouck Heights. Hvis I ønsker at bo på selve Manhatten, kan det arrangeres mod et tillæg.
 

New York - Philadelphia, Pennsylvania (150 km)

I forlader i dag det pulserende New York for at køre til ” Philly”, der er amerikanernes kælenavn for Philadelphia. Storbyen omtrent halvvejs mellem New York og Washington D.C. har en central placering i den amerikanske historie.

Det er her, I kan se Liberty Bell, den klokke, der 4. juli 1776 ringede frihedsbudskabet ind, da USA blev en selvstændig nation. På den modsatte side af vejen ligger Independence Hall, hvor Uafhængighedserklæringen blev underskrevet samme dato. Et andet stykke unik historie er Betsy Ross House. Betsy Ross siges at have syet det første amerikanske flag, der blev givet til George Washington.
 
Af de mere alternative seværdigheder i Philadelphia er The Please Touch Museum, hvor børn og barnlige sjæle er mere end velkomne til at pille ved de udstillede genstande. Byen har også en flot zoologisk have med mere end 1.300 dyr.
 

Philadelphia - Washington D. C. (225 km)

I har en relativt kort distance foran jer fra Philadelphia til Washington D.C., så I kan sagtens tage den med ro og nyde morgenen i Philadelphia og måske snuppe et par af de seværdigheder, I ikke nåede dagen før.
 
Herfra går det ad motorvejen via Baltimore til Washington D.C., verdens magtcentrum med Det Hvide Hus, Pentagon og en lang række andre velkendte institutioner. Men det er også en by, hvor det vrimler med verdensberømte monumenter og museer, så det er bare at tage for sig af retterne.
 

Washington D.C.

I dag har I en hel dag på egen hånd til at gå på opdagelse i Washington D.C. I skal naturligvis opleve The Mall - den verdensberømte boulevard, der er hovedaksen i byen. Langs med The Mall ligger det ene berømte museum efter det andet - foruden den berømte Reflecting Pool, som den slanke obelisk Washington Monumentet spejler sig i.

Washington D.C. har nogle af verdens største og bedste museer og mange af dem er gratis at besøge. Overvej således et besøg på det fremragende National Air and Space Museum eller det gigantiske kunstmuseum National Gallery of Art.
 
Washington D.C. er også krigsmonumenternes by - husk at lægge vejen forbi det tankevækkende Vietnam Memorial. Hvis I vil udnytte tiden optimalt, så lej en cykel og kør rundt på to hjul. Washington D.C. er faktisk en meget cykelvenlig by.

 

Washington D.C. - Williamsburg - Roanoke, Virginia (640 km)

Dagens distance er turens længste, så kør tidligt fra Washington D.C. og sæt kursen sydover ind i Virginia, hvor I skal stifte bekendtskab med et par af USA’s historiske fikspunkter.

Første stop er den historiske by Williamsburg, hvor I finder et af USA’s største friluftsmuseer med over 500 bygninger fra 1800-tallet og masser af personer, der levendegør historien. I nabolaget ligger også de to historiske byer Jamestown og Yorktown, der begge er meget centrale i den amerikanske historie.

Herfra går det vestpå til byen Roanoke, hvor I stifter bekendtskab med den smukke Blue Ridge Parkway, USA’s længste nationalpark.
 

Roanoke - Smoky & Blue Ridge Mountains - Asheville, (395 km)

I kan roligt glæde jer til dagens køretur, for der venter jer en fantastisk smuk køretur ad Blue Ridge Parkway gennem det sydlige Virginia på toppen af Blue Ridge Mountains, hvor det ene grønne panorama afløser det andet, inden I kører ind i South Carolina, der også byder på masser af skov, marker og frodighed.
 
Har I tid, så kig indenfor på det 250 værelser store Biltmore Estate, et renæssanceslot opført af rigmanden George Washington Vanderbilt. Ud over slottet med tilhørende kunstsamling kan I også nyde den tilhørende park og vingård.
 

VIDSTE DU...
Blue Ridge Parkway snor sig som en slange gennem noget af det mest grønne, frodige og bjergrige natur i USA. Vejen byder på 476 miles tosporet landevej, der snor sig oppe på toppen af Blue Ridge Mountains fra Virginia i nord gennem North Carolina ned til Tennessee i syd. Hele ruten har status af nationalpark, hvilket betyder, at der ikke er hverken tankstationer eller moteller langs vejen. Dem må du finde i de nærliggende byer. I stedet står menuen på uspoleret natur, dyrevildt, vandrestier og det ene fantastiske udsigtspunkt efter det andet. Kommer du i oktober, kan du desuden nyde træernes fantastiske efterårsfarver.

Asheville - Charleston, South Carolina (430 km)

Hvis I ikke nåede at besøge Biltmore Estate i går, kan I stadig nå det i dag, inden I forlader Blue Ridge Mountains og sætter kursen mod sydøst og Atlanterhavskysten. Fra North Carolina kører I ind i nabostaten South Carolina, hvor den charmerende sydstatsby Charleston venter.
 
 

Charleston

I har hele dagen på egen hånd i Charleston til at opleve denne fantastiske sydstatsby. Tag en tur rundt i hestevogn i den gamle bydel og oplev de smukke, gamle huse, der ligger tæt i byens smalle gader. Stemningen og arkitekturen i Charleston er nærmest europæisk tilsat et stænk af Caribien, og husenes karakteristiske smedejernsbalkoner er udført af slaver fra Barbados.

Klimaet hører også til i den caribiske afdeling med varme og blide briser. Og når I slentrer ned langs strandpromenaden, sker det under en stribe høje palmer.
 
Et par oplagte besøgsmål er Civil War Memorials ved Battery, og lidt uden for byen ligger Magnolia Plantation and Gardens, den ældste offentlige park i USA, der slog dørene op for publikum i 1870. Her er der tusindvis af smukke blomster og planter, inklusive mange arter af camellia og azalea i historiske omgivelser.
 

Charleston - Savannah, Georgia (175 km)

I er stadig midt i hjertet af de amerikanske sydstater, når I kører fra Charleston i South Carolina til Georgia og Savannah, der har optrådt i et utal af amerikanske film. Og I forstår hvorfor, når I ser byens karakteristiske og charmerende, gamle palæer, der er som taget ud af en sydstatsroman.
 
Det er bl.a. her, forfatteren John Berendts bestseller ”Midnight in the Garden of Good and Evil”, som er filmatiseret af Clint Eastwood, udspiller sig. Savannah byder ligesom Charleston på store palæer, smukke parker og karakteristiske smedejernskonstruktioner. Flere af de store palæer er desuden åbne for besøg på guidede ture. Er I til shopping, har både Charleston og Savannah masser af spændende lokalt ejede butikker.
 

Savannah - St. Augustine, Florida (285 km)

Nu lægger I sydstaterne bag jer og bevæger jer ned til Florida. Første stop er St. Augustine, den første permanente bosættelse i Nordamerika, så også her kan I mærke historiens vingesus. Fortet Castillo de San Marcos National Monument er det ældst murede fort i USA.

Vil I se tingene lidt fra oven, så gå op i det gamle fyrtårn St. Augustine Lighthouse, hvor der er en fin udsigt over det flade landskab langs kysten. Ellers handler St. Augustine om at slentre gennem de brostensbelagte gader og hygge sig med lidt shopping. 

St. Augustine - Orlando, Florida (170 km)

Fra St. Augustine er der ikke langt til Orlando i det centrale Florida. Og vi garanterer, at I ikke kommer til at kede jer. Intet andet sted på kloder findes et så stort udvalg af forlystelsesparker, og der er oplevelser til alle aldre i mange dage. Detil kommer en lang række andre underholdningstilbud langs International Drive, Orlandos vigtigste gade, når det gælder forlystelser.

I kan også vente med Orlando og køre direkte til Kennedy Space Center, komme tæt på NASA’s rumfærger og se de berømte affyringsramper, hvorfra man tidligere sendte rumfærgerne op og stadig afsender andre raketter med bl.a. satellitter om bord.

Orlando - Miami Beach, Florida (375 km)

Efter en dag med masser af forlystelser og løjer i Orlando, går det nu sydpå mod Miami, Floridas svar på Californiens Los Angeles, med masser af spændende bydele, utallige muligheder for shopping, masser af kulturtilbud tilsat et strejf af cubansk charme - eller bare noget afslapning ved poolen - kombineret med en kold dukkert og lidt skygge under palmerne.
 

Miami Beach

En begivenhedsrig tur ned langs den amerikanske østkyst slutter i dag, medmindre I vælger at forlænge turen med yderligere et par dage på stranden eller måske en tur til Key West på sydspidsen af Florida Keys.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 10.694 kr.

Prisen inkluderer

 • 15 hotelovernatninger
 • 15 dages billeje inkl. forsikring
 • Elektronisk personlig rejsehåndbog på dansk


Prisen inkluderer ikke

 • Flybillet
 • Måltider
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Gebyr for envejsleje på bil ca. 500 USD + skatter og afgifter

 

Om rejsen

Der kan vælges mellem følgende hotelkategorier:
Standard og Superior.

+ børn: Overnatning for 2 børn under 16 år uden ekstra opredning er inkluderet.

Personlig rejsehåndbog
Inden afrejse får I en elektronisk rejsehåndbog tilsendt, som beskriver jeres kør-selv-ferie.

Ønsker I også at få rejsebogen på trykt, er det muligt mod et tillæg på 285 kr.

ekstra oplevelser

I kan fx starte jeres kør-selv-ferie med lidt mere storbyferie i pulserende New York eller måske slutte af med et par ekstra dage på stranden i Miami - eller hvorfor ikke køre en tur til fantastiske Key West?

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Intern kommentar

salgsinfo

Leverandør: Travalco

Turnavn: Southern Songs
(Vi kalder turen: Nord og Syd - Fra New York til Miami - navn ændret 04oct18)

Budget fra 975 USD net (apr-dec)
Superior fra 1228 USD net (jul-sep)

Kode for 2019: S9NYC147

Turen ligger på videnportalenUdregning:
Standard-tur FRA:
Net 975 usd/ brutto 1.219 USD pp

Billeje - 15 dage grp B:
Brutto 679 USD = 340 USD pp

I alt FRA 1.559 USD pp i dbl.vær.