Appalachian Trail - 3.500 km lang vandrerute

Tag en bid af verdens længste vandrerute

Selvom du er på kør-selv-ferie i den østlige del af USA, kan du også parkerer bilen, snører vandreskoene og begive dig ud på en kortere eller længere vandretur. Det behøver ikke være hele længden af Appalachian Trail, der er verdens længste vandrerute med imponerende 3.500 kilometer. Vandreruten følger Appalacherne og snor sig gennem hele 14 stater fra Maine i nord til Georgia i syd, så der er en god chance for du støder på den flere gange gennem det østlige USA, og kan snildt vandre et lille stykke ad gangen.

Vandreruten varierer utrolig meget. Den går gennem alt fra skov og vildmarker, over bjergmassiver og gennem seks nationalparker som fx Great Smoky Mountains National Park, Shenandoah National Park og White Mountain National Forest, men der er dele som passerer landbrugsområder, småbyer og bjergbyer.

Da ideen til Appalachian Trail kom til verden i 1921, blev ruten endelig klar i 1937. Selve ruten omlægges en smule hvert eneste år og bliver vedligeholdt af mere end 30 lokale klubber i samarbejde med National Park Service, United States Forest Service og Appalachian Trail Conservancy.

Har du tænkt dig at vandre hele ruten, skal du regne med 5-7 måneder, men du kan også tage den i etaper, til du har fuldført hele ruten. Hvis du skulle fuldføre hele ruten, kan du indsende en ansøgning til Appalachian Trail Conservancy og vil efterfølgende modtage et bevis og et A.T. mærke. God tur…

Kort

Vis på kort

Oplev det østlige USA - Skab din egen historie